Ağrı - Antalya Uçak Bileti
Ağrı Şehir Rehberi

Anadolu’ya geçen Orta Asyalı kavimler için bir geçiş kapısı olan Ağrı’da pek çok medeniyetin izine rastlandı. Fakat bu izlerin sahibi olan uygarlıkların hiçbiri Ağrı’da kalıcı olmadı. Hititler’in ardından bölgeye yerleşen Huriler krallık merkezinden uzak olan Ağrı’yı ellerinde tutmayı başaramadılar. Urartular, Ağrı topraklarına yerleştikten sonra Ağrı çevresindeki medeniyetlere savaş açtı. Çoğunlukla başarılı oldu. Ağrı uçak bileti ile Urartular’ın savaş tarihine göz atın.
Milattan önce 712 yılında Kimmerler Ağrı’da geçici bir hakimiyet kurdu. Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler’in toprakları sahiplenmesinin ardından 1071 yılında Türk boyları Anadolu’ya girdi ve Ağrı’ya yerleşti. Yavuz Sultan Selim’in Osmanlı sınırları içine katmasıyla Ağrı’da yeni bir dönem başladı. Çeşitli adlarla anılan Ağrı’ya batılılar arasında “Ararat” deniliyor. Nuh Tufanı’yla adı Tevrat’ta da geçen Ağrı Dağı ve çevresini keşfetmek için Ağrı uçak biletinizi ayırtın.
Osmanlı mimarisinin belirgin örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı, Urartular’dan izler taşıyan Doğubeyazıt Kalesi, Evliya Çelebi’nin “Sultan Hasan oğlu Ziyaüddin’in yapısıdır” dediği Şoşik Kalesi, Nuh’un gemisinin efsanelere göre durduğu yer olan Nuh’un Tepesi, doğa sporları yapanların ve yayla turizmiyle ilgilenenlerin büyük alaka gösterdiği Ağrı Dağı, Nuh Peygamber’in mezarının olduğu söylentileri olan Üç Kilise, kayalara oyulmuş ibadethane ve tapınaklarıyla Meya Mağarası, Küçük Ağrı Dağı’ndaki Buz Mağarası, Osmanlı türbe mimarisi örneği Hamur Kümbeti Ağrı’ya yolu düşenlerin uğradıkları yerler arasında.
Ağrı’nın en çok bilinen yemeği Abdigör Köftesi, özel bir yöntemle pişirilen Gosteberg Et, sarımsaklı yoğurtla ikram edilen Selekeli (saç kavurma), tedavi amaçlı da kullanılan Alabalık, Türkiye’nin en güzel balı Beyaz Bal, tek bir kaptan yenilmesi makbul olan Haşıl, buğday unuyla hazırlanan Hengel, ev eriştesinin yeşil mercimekle pişirilmiş hali Erişte, kaymağın yağı çıkana kadar ocakta kalan Kuymak, mayalanmış hamurdan yoğrulan Kete, kızgın yağda kızartılan Pişi, tatlı olarak Hasude, bulgurdan yuvarlanan Yalancı Köfte, Ayranaşı, Halise ve Çiriş Ketesi Ağrı’da denenmesi gereken yemeklerden.
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı
Sadece iç hat uçuşların gerçekleştirildiği Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Ağrı şehir merkezine 9 km uzaklıkta. Airport Taksi ve servisler şehir içi ulaşımı kolaylaştırıyor.
Uygunabiletal.com
Antalya Şehir Rehberi

Geçmişi elli binli yıllara dayanan Antalya’nın Karain ve Beldibi mağaralarında yapılan kazılarda Paleolitik ve Mezolitik Dönem’e ait kalıntılar bulundu. Lidyalılar’ın bölgede yerleşen ilk halk olduğuna dair söylentiler mevcut. Türkiye’nin en çok antik kenti sınırları içinde bulunduran şehir 1391 yılında Osmanlı topraklarına katılmış. Eski adı “Antalela” olan şehir Cumhuriyet’in ilanından sonra Antalya adıyla anılmaya başlanmış. Antalya uçak bileti sayesinde antik kentler arasında bir tura çıkın.
Denizi, güneşi ve kumuyla en sevilen tatil üçlüsünü biraraya getiren şehrin Alanya, Belek, Kemer, Side ve Kaş ilçeleri turistlerin akınına uğruyor. Mavi bayrak ödüllü plajlarıyla da turistlerin uğrak noktası olmayı başaran şehrin tarihi ve doğası arasında gezinmek için Antalya uçak biletinizi ayırtın!
Tarihi evleriyle dikkat çeken Kaleiçi, gezmek için cazip bir alternatif olan Olympos Antik Kenti, meşakkatli bir tırmanışla ulaşacağınız Yanartaş’ı, dünyaca ünlü antik tiyatro Aspendos’u, kelime anlamı bereketin sembolü “nar” olan Side Antik Kenti, ülkemizin en uzun kanyonu olan Köprülü Kanyon’u, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Beldibi Mağarası’nı, Türkiye’nin en büyük doğal mağaralarından olan Karain Mağarası’nı, Noel Baba’nın memleketi olarak da bilinen Patara Antik Kenti’ni, çocuk bölümü de olan Antalya Arkeoloji Müzesi’ni, Şadırvanlı Medrese’yi, Düden Şelalesi’ni, Karaalioğlu Parkı’nı, Manavgat Şelalesi’ni, Theimussa’yı ve Alarahan Kalesi’ni rotanıza ekleyin.
Bilinen piyazın pabucunu dama attıran Antalya Piyazı, tarifi Yunanistan’dan alınmış Enginarlı Girit Kebabı, misafirler için özel olarak pişirilen Laba Dolması, çorbaseverlerin favorisi Hülüklü Çorba, Biber Frigya Dolması, bulgurlusu ya da pirinçlisi de yapılan Cive, içini ne ile doldurulacağına sizin karar vereceğiniz Alanya Bohçası, bakliyatı ve sebzesi bol Gökçesu Pilavı, tatlıcıların rağbet ettiği Şilofta, hasta olmamak için Sedik Aşı, kahvaltısından reçeli eksik etmeyenler için Bergamot Reçeli, bir başka tatlı Arap Kadayıfı, Finike usülü Muz Tatlısı, Toros Salatası, Hibeş ve Kabak Çiçeği Dolması’nı Antalya sınırları içerisinde mutlaka denemelisiniz.
Antalya’nın Havalimanları
Antalya Havalimanı
Antalya şehir merkezinin 10 km doğusunda yer alan Antalya Havalimanı’nda güvenlik kontrolleri çok sıkı. Uçağınıza yetişmek için zamanından önce havalimanında olmanızı öneririz. Otobüs, Antray ve taksiler şehiriçi ulaşımı sağlıyor.
Antalya Gazipaşa - Alanya Havalimanı
Alanya’ya 45 km uzakta olan Antalya Gazipaşa - Alanya Havalimanı’nın bir diğer özelliği Türkiye’nin altından araba geçen ilk havalimanı olması. Otobüs, taksi ve araç kiralama servisleri şehir içi ulaşım için biçilmiş kaftan.
Antalya Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Ağrı-Antalya Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Ağrı-Antalya uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Ağrı-Antalya Uçak Bileti Alabilir miyim?
Ağrı-Antalya uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Ağrı-Antalya Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Ağrı-Antalya Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?