Ağrı - Erzurum Uçak Bileti
Ağrı Şehir Rehberi

Anadolu’ya geçen Orta Asyalı kavimler için bir geçiş kapısı olan Ağrı’da pek çok medeniyetin izine rastlandı. Fakat bu izlerin sahibi olan uygarlıkların hiçbiri Ağrı’da kalıcı olmadı. Hititler’in ardından bölgeye yerleşen Huriler krallık merkezinden uzak olan Ağrı’yı ellerinde tutmayı başaramadılar. Urartular, Ağrı topraklarına yerleştikten sonra Ağrı çevresindeki medeniyetlere savaş açtı. Çoğunlukla başarılı oldu. Ağrı uçak bileti ile Urartular’ın savaş tarihine göz atın.
Milattan önce 712 yılında Kimmerler Ağrı’da geçici bir hakimiyet kurdu. Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler’in toprakları sahiplenmesinin ardından 1071 yılında Türk boyları Anadolu’ya girdi ve Ağrı’ya yerleşti. Yavuz Sultan Selim’in Osmanlı sınırları içine katmasıyla Ağrı’da yeni bir dönem başladı. Çeşitli adlarla anılan Ağrı’ya batılılar arasında “Ararat” deniliyor. Nuh Tufanı’yla adı Tevrat’ta da geçen Ağrı Dağı ve çevresini keşfetmek için Ağrı uçak biletinizi ayırtın.
Osmanlı mimarisinin belirgin örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı, Urartular’dan izler taşıyan Doğubeyazıt Kalesi, Evliya Çelebi’nin “Sultan Hasan oğlu Ziyaüddin’in yapısıdır” dediği Şoşik Kalesi, Nuh’un gemisinin efsanelere göre durduğu yer olan Nuh’un Tepesi, doğa sporları yapanların ve yayla turizmiyle ilgilenenlerin büyük alaka gösterdiği Ağrı Dağı, Nuh Peygamber’in mezarının olduğu söylentileri olan Üç Kilise, kayalara oyulmuş ibadethane ve tapınaklarıyla Meya Mağarası, Küçük Ağrı Dağı’ndaki Buz Mağarası, Osmanlı türbe mimarisi örneği Hamur Kümbeti Ağrı’ya yolu düşenlerin uğradıkları yerler arasında.
Ağrı’nın en çok bilinen yemeği Abdigör Köftesi, özel bir yöntemle pişirilen Gosteberg Et, sarımsaklı yoğurtla ikram edilen Selekeli (saç kavurma), tedavi amaçlı da kullanılan Alabalık, Türkiye’nin en güzel balı Beyaz Bal, tek bir kaptan yenilmesi makbul olan Haşıl, buğday unuyla hazırlanan Hengel, ev eriştesinin yeşil mercimekle pişirilmiş hali Erişte, kaymağın yağı çıkana kadar ocakta kalan Kuymak, mayalanmış hamurdan yoğrulan Kete, kızgın yağda kızartılan Pişi, tatlı olarak Hasude, bulgurdan yuvarlanan Yalancı Köfte, Ayranaşı, Halise ve Çiriş Ketesi Ağrı’da denenmesi gereken yemeklerden.
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı
Sadece iç hat uçuşların gerçekleştirildiği Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Ağrı şehir merkezine 9 km uzaklıkta. Airport Taksi ve servisler şehir içi ulaşımı kolaylaştırıyor.
Uygunabiletal.com
Erzurum Şehir Rehberi

Kalkolitik ve Eski Tunç Çağı’ndan itibaren yerleşime başlanan Erzurum ve çevresinin bu kadar rağbet görmesinin nedeni; ticari ve askeri yolların kavşak noktasında olması, akarsu kaynaklarının zengin olması ve savunma yapmayı kolaylaştıran coğrafi özellikleri. Erzurum uçak bileti ile Karaz, Pulur ve Güzelova’da yapılan kazılarda çıkan altı bin yıllık kalıntılar arasında dolaşın.
Sasaniler, Kimmerler, İskitler, Medler, Bizanslılar, Persler, Urartular, Romalılar, Araplar, Moğollar, İlhanlılar, Safaviler, Selçuklular ve Osmanlılar bu bölgede yaşadı. Evliyalar veya Dadaşlar diyarı olarak da bilinen Erzurum yakın geçmişimizde de önemli olaylara tanık oldu. Mustafa Kemal Atatürk, 23 Temmuz 1919’da kurtuluş mücadelesi için yapılan Erzurum Kongresi’ni burada açtı. Erzurum uçak biletinizle farklı medeniyetlerden kalan izlerle tanışın.
Şehrin simgelerinden biri olan Nene Hatun Milli Parkı’nı, yüzmek veya piknik yapmak için Tortum Şelalesi’ni, kış sporlarının tadını çıkarmak için Palandöken’i, Uzundere ilçesindeki Öşvank Kilisesi’ni, 1124 yılında gözetleme kulesi olarak yapılan Erzurum Saat Kulesi’ni, Osmanlı sadrazamı Rüstem Paşa’nın 1561 yılında inşa ettirdiği Rüstempaşa Bedesteni’ni, Mustafa Kemal Atatürk’ün 52 gün kaldığı ve daha sonra müzeye çevrilen Atatürk Evi Müzesi’ni, devlet işleri için açılan günümüzde kongreye ait belgelerin sergilendiği Kongre Binası’nı, “Kırmızı Periler Diyarı” adıyla da anılan Narman Peribacaları’nı, Anadolu Selçuklular’ı zamanında yapılan Çifte Minareli Medrese’yi, yine Selçuklular döneminde 1176 yılında inşa edilen Ulu Camii’yi, 14. yüzyılda yapılan Üç Kümbetler’i ve kitabesinde yapım yılı olarak 1310 yılı görülen Yakutiye Medresesi’ni Erzurum gezilecek yerler listenize ekleyin.
Keçi ya da kuzu etinden yapılan Çağ Kebabı, kıymalısı da olan Aşotu Çorbası, Erzurum adıyla birlikte anılan Kadayıf Dolması, iki şekilde hazırlanan ve iki şekilde de afiyetle yenilen Şalgam Dolması, hamur işi Lalanga, kahvaltıda ya da tatlı olarak servis edilen Hasuta, hem faydalı hem de lezzetli olan Çiriş Yemeği, omlete benzeyen Dut Çullaması, bulguruyla leziz Lor Dolması, farklı yemeklere de konulabilen Çaşır, Erzurum’a has bir yöntemle pişirilen Su Böreği ve Erzurum Ketesi Erzurum’a gidip damak çatlatmak isteyenlere önerilerimiz.
Erzurum Havalimanı
1993 yılından beri uluslararası uçuşların gerçekleştirildiği Erzurum Havalimanı, Türkiye’nin en uzun ikinci pistine sahip. Özel servisler ve taksiler şehirle havalimanı arasındaki ulaşımı sağlıyor. Kendi aracınızı kendiniz kullanmak istiyorsanız araç kiralayabilirsiniz.
Erzurum Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Ağrı-Erzurum Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Ağrı-Erzurum uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Ağrı-Erzurum Uçak Bileti Alabilir miyim?
Ağrı-Erzurum uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Ağrı-Erzurum Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Ağrı-Erzurum Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?