Ağrı - Muğla Uçak Bileti
Ağrı Şehir Rehberi

Anadolu’ya geçen Orta Asyalı kavimler için bir geçiş kapısı olan Ağrı’da pek çok medeniyetin izine rastlandı. Fakat bu izlerin sahibi olan uygarlıkların hiçbiri Ağrı’da kalıcı olmadı. Hititler’in ardından bölgeye yerleşen Huriler krallık merkezinden uzak olan Ağrı’yı ellerinde tutmayı başaramadılar. Urartular, Ağrı topraklarına yerleştikten sonra Ağrı çevresindeki medeniyetlere savaş açtı. Çoğunlukla başarılı oldu. Ağrı uçak bileti ile Urartular’ın savaş tarihine göz atın.
Milattan önce 712 yılında Kimmerler Ağrı’da geçici bir hakimiyet kurdu. Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler’in toprakları sahiplenmesinin ardından 1071 yılında Türk boyları Anadolu’ya girdi ve Ağrı’ya yerleşti. Yavuz Sultan Selim’in Osmanlı sınırları içine katmasıyla Ağrı’da yeni bir dönem başladı. Çeşitli adlarla anılan Ağrı’ya batılılar arasında “Ararat” deniliyor. Nuh Tufanı’yla adı Tevrat’ta da geçen Ağrı Dağı ve çevresini keşfetmek için Ağrı uçak biletinizi ayırtın.
Osmanlı mimarisinin belirgin örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı, Urartular’dan izler taşıyan Doğubeyazıt Kalesi, Evliya Çelebi’nin “Sultan Hasan oğlu Ziyaüddin’in yapısıdır” dediği Şoşik Kalesi, Nuh’un gemisinin efsanelere göre durduğu yer olan Nuh’un Tepesi, doğa sporları yapanların ve yayla turizmiyle ilgilenenlerin büyük alaka gösterdiği Ağrı Dağı, Nuh Peygamber’in mezarının olduğu söylentileri olan Üç Kilise, kayalara oyulmuş ibadethane ve tapınaklarıyla Meya Mağarası, Küçük Ağrı Dağı’ndaki Buz Mağarası, Osmanlı türbe mimarisi örneği Hamur Kümbeti Ağrı’ya yolu düşenlerin uğradıkları yerler arasında.
Ağrı’nın en çok bilinen yemeği Abdigör Köftesi, özel bir yöntemle pişirilen Gosteberg Et, sarımsaklı yoğurtla ikram edilen Selekeli (saç kavurma), tedavi amaçlı da kullanılan Alabalık, Türkiye’nin en güzel balı Beyaz Bal, tek bir kaptan yenilmesi makbul olan Haşıl, buğday unuyla hazırlanan Hengel, ev eriştesinin yeşil mercimekle pişirilmiş hali Erişte, kaymağın yağı çıkana kadar ocakta kalan Kuymak, mayalanmış hamurdan yoğrulan Kete, kızgın yağda kızartılan Pişi, tatlı olarak Hasude, bulgurdan yuvarlanan Yalancı Köfte, Ayranaşı, Halise ve Çiriş Ketesi Ağrı’da denenmesi gereken yemeklerden.
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı
Sadece iç hat uçuşların gerçekleştirildiği Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Ağrı şehir merkezine 9 km uzaklıkta. Airport Taksi ve servisler şehir içi ulaşımı kolaylaştırıyor.
Uygunabiletal.com
Muğla Şehir Rehberi

Hem Ege hem de Akdeniz’de toprakları olan Muğla; Antik Karya Bölgesi’nin eski yerleşim bölgelerinden biri. Mısır, Asur, İskit ve Helenistik kolonileri bölgede toprak sahibi olmaya çalıştılar. Medler ve Persler bölgeyi satrap denilen yöneticileri sayesinde yönettiler. Roma İmparatorluğu döneminde imparatorluğun ikiye bölünmesiyle Muğla Bizans topraklarında kaldı. Muğla uçak bileti sayesinde elden ele geçen ama eskimeyen Muğla’nın güzellikleriyle tanışın.
İslam hakimiyeti altına girdikten sonra “Menteşe” adını alan şehir, Muğlı Bey’i tarafından fethedildikten sonra Muğla adını aldı. Yıldırım Beyazid’in 1391 senesinde kenti ele geçirmesiyle Osmanlı İmparatorluğu’nda sancak yönetim merkezi oldu. Kurtuluş Savaşı öncesinde İtalyanlar’ın işgaline uğrayan şehir işgale direnenlerce korundu. Menderes hattı boyunca halk toprakları için savaştı. Muğla uçak bileti ile savaşların güzelliğini yıpratamadığı topraklara yol alın.
19. yüzyıl mimarisinin örneklerinden Konakaltı Hanı, Osmanlı sanatının nadide örneklerinden Kurşunlu Camii’ni, 1565 yılından beri ayakta olan Şeyh Camii’ni, Muğla evleri ve bacalarını, tam 5.460 parça tarihi eseri görebileceğiniz Muğla Müzesi’ni, eskiden önemli bir liman kenti olan Kaunos’u, Caretta Carettalar’ın yumurtalarını bıraktığı İztuzu Plajı’nı, anıt mezar Halikarnas Mozolesi’ni, yamaç paraşütü de yapabileceğiniz Babadağ’ı rotanıza ekleyin.
Muğla usulü Tarhana Çorbası, adı Bodrum’la özdeşleşen Çökertme Kebabı, taş fırında pişen Döş Dolması, Datçalılar’ın favorisi Ekşili Balığı, deniz ürünlerinden vazgeçemeyenlerin tercih edebileceği Kefal Dolması, Muğla usulü Keşkek, Muğla (ya da diğer adıyla Milas) Köftesi, sulu yemek Oğlak Yahnisi, kahvaltı da bile sipariş edilen Sulu Kebap, börülceye “hayır” diyemeyenler için Börülce Ekşilemesi, Yağlı Patlıcan Yemeği, hazırlanırken verilen emeğe değen Kaya Koruğu Salatası, hamurdan yapılan Muğla Halkası, dağıtılması halen gelenekler arasında olan lokma; Muğla’da arayıp bulmanız gereken tatlardan.
Muğla’nın Havalimanları
Muğla Dalaman Havalimanı
1981 yılından beri uluslararası uçuşların gerçekleştirildiği Muğla Dalaman Havalimanı, Muğla’ya 6 km uzaklıkta bulunuyor. Havalimanına ulaşım özel otobüsler, belediye otobüsleri ve taksilerle sağlanıyor.
Muğla Milas – Bodrum Havalimanı
Muğla merkeze 76 km uzakta olan Muğla Milas – Bodrum Havalimanı, Bodrum’a 32 ve Milas’a 12 km uzaklıkta bulunuyor. Havalimanında Lounge ve TAV Passport Kart hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz. Özel otobüsler, Muttaş otobüsleri, taksiler ve araç kiralama servisiyle şehir havalimanı arası ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Ağrı-Muğla Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Ağrı-Muğla uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Ağrı-Muğla Uçak Bileti Alabilir miyim?
Ağrı-Muğla uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Ağrı-Muğla Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Ağrı-Muğla Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?