Ağrı - Şanlıurfa Uçak Bileti
Ağrı Şehir Rehberi

Anadolu’ya geçen Orta Asyalı kavimler için bir geçiş kapısı olan Ağrı’da pek çok medeniyetin izine rastlandı. Fakat bu izlerin sahibi olan uygarlıkların hiçbiri Ağrı’da kalıcı olmadı. Hititler’in ardından bölgeye yerleşen Huriler krallık merkezinden uzak olan Ağrı’yı ellerinde tutmayı başaramadılar. Urartular, Ağrı topraklarına yerleştikten sonra Ağrı çevresindeki medeniyetlere savaş açtı. Çoğunlukla başarılı oldu. Ağrı uçak bileti ile Urartular’ın savaş tarihine göz atın.
Milattan önce 712 yılında Kimmerler Ağrı’da geçici bir hakimiyet kurdu. Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler’in toprakları sahiplenmesinin ardından 1071 yılında Türk boyları Anadolu’ya girdi ve Ağrı’ya yerleşti. Yavuz Sultan Selim’in Osmanlı sınırları içine katmasıyla Ağrı’da yeni bir dönem başladı. Çeşitli adlarla anılan Ağrı’ya batılılar arasında “Ararat” deniliyor. Nuh Tufanı’yla adı Tevrat’ta da geçen Ağrı Dağı ve çevresini keşfetmek için Ağrı uçak biletinizi ayırtın.
Osmanlı mimarisinin belirgin örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı, Urartular’dan izler taşıyan Doğubeyazıt Kalesi, Evliya Çelebi’nin “Sultan Hasan oğlu Ziyaüddin’in yapısıdır” dediği Şoşik Kalesi, Nuh’un gemisinin efsanelere göre durduğu yer olan Nuh’un Tepesi, doğa sporları yapanların ve yayla turizmiyle ilgilenenlerin büyük alaka gösterdiği Ağrı Dağı, Nuh Peygamber’in mezarının olduğu söylentileri olan Üç Kilise, kayalara oyulmuş ibadethane ve tapınaklarıyla Meya Mağarası, Küçük Ağrı Dağı’ndaki Buz Mağarası, Osmanlı türbe mimarisi örneği Hamur Kümbeti Ağrı’ya yolu düşenlerin uğradıkları yerler arasında.
Ağrı’nın en çok bilinen yemeği Abdigör Köftesi, özel bir yöntemle pişirilen Gosteberg Et, sarımsaklı yoğurtla ikram edilen Selekeli (saç kavurma), tedavi amaçlı da kullanılan Alabalık, Türkiye’nin en güzel balı Beyaz Bal, tek bir kaptan yenilmesi makbul olan Haşıl, buğday unuyla hazırlanan Hengel, ev eriştesinin yeşil mercimekle pişirilmiş hali Erişte, kaymağın yağı çıkana kadar ocakta kalan Kuymak, mayalanmış hamurdan yoğrulan Kete, kızgın yağda kızartılan Pişi, tatlı olarak Hasude, bulgurdan yuvarlanan Yalancı Köfte, Ayranaşı, Halise ve Çiriş Ketesi Ağrı’da denenmesi gereken yemeklerden.
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı
Sadece iç hat uçuşların gerçekleştirildiği Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Ağrı şehir merkezine 9 km uzaklıkta. Airport Taksi ve servisler şehir içi ulaşımı kolaylaştırıyor.
Uygunabiletal.com
Şanlıurfa Şehir Rehberi

Urfa ve civarında Cilalı Taş Devri’nden beri yerleşim vardı. Dünyanın bilinen en eski mabeti Göbeklitepe Höyüğü bunun kanıtı. Kutsal kitaplarda İbrahim Peygamber’in doğum yeri olarak kabul edilen şehirde bunun anısına bir camii de yapıldı. Eyüp Peygamber’in de doğum yeri olarak Urfa gösterilir. Balıklıgöl’ün kuzeyinde yapılan keşifte Neolitik Dönem’e tarihlenen kalıntılara rastlandı. Urfa tarihine baktığımızda Ebla, Akkad, Babil, Hitit, Hurri-Mitanni, Arami, Asur, Pers, Makedon, Roma ve Bizans’tan izler görürüz. Şanlıurfa uçak bileti cebinize girdikten sonra şehrin tarihini araştırmaya girişin.
1094 senesi Urfa’nın Büyük Selçuklu hakimiyeti altına girdiği yıl oldu. Eyyubiler, Memluklular, Karakoyunlular, Timurlular Devleti, Akkoyunlular, Safeviler’in ardından 1516 yılında Yavuz Sultan Selim’in önderliğinde Osmanlı İmparatorluğu topraklarına katıldı. Urfa daha sonra Rakka Eyaleti sınırları içindeyken 1876’da Halep’e bağlandı. 1916’da bağımsız bir sancak olarak kabul edildi. I. Dünya Savaşı yıllarında önce İngilizler’in daha sonra Fransızlar’ın işgaline uğrayan şehir 1920’de kurtarıldı. Şanlıurfa uçak biletinizi alırken şehrin kültürünü de araştırın.
İbrahim Peygamber’in doğduğu mağara, efsanelere konu olan Balıklıgöl, Hz. İbrahim’in doğduğu mağaranın yanındaki Mevlid-i Halil Camii, Hz. Eyüp’ün sabır makamı, tarihi Harran Evleri, UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’ne önerdiği Göbeklitepe, Roma Devri’nden kaldığı düşünülen Şuayb Şehri, saklı cennet Halfeti, eskiden kilise olan Selahaddin Eyyubi Camii, tamamlanması uzun yıllar süren Hasan Padişah Camii, çeşitli bilimleri inceleyen akadamisyenlerin öğretmenlik yaptığı Dünyanın İlk Üniversitesi, büyük oranda ayakta kalan Harran Kalesi, Bazda Mağaraları, Şeyh Yahya Hayat El-Harrani Türbesi, eskiden kilise olan Fırfırlı Camii’yi görmek için geç kalmadan biletinizi alın!
Ana malzemesi patlıcanla Söğürme, alışkanlık yaratan Şıllık Tatlısı, sıcak sıcak yemesi makbul Ağzı Açık, çiğ böreğe de benzetilen Semsek, yaz aylarında popülerliği artan Lebeni, bakliyatı bol Şehriyeli Nohutlu Bulgur Pilavı, her mevsim favori Ciğer Kebabı, kuzu eti ile nohutun buluşması Boranı, içine buz da konulan Bostana, bulgurla şekil verilen Aya Köftesi, malzemesi bol Yuvalak, özel günlerin yemeği Sini Taraklığı, Urfa’da yumurtalısı da yapılan Çif Köfte için midenizde yer açın.
Şanlıurfa Gap Havalimanı
Şanlıurfa Gap Havalimanı’nın şehre uzaklığı 35 km. Türkiye’nin en uzun havalimanı pistine sahip olan Şanlıurfa Gap Havalimanı’ndan uluslararası uçuşlar da yapılıyor. Havalimanından ayrılmak ve şehre ulaşmak için otobüs, servis, taksi ve araç kiralamadan yararlanabilirsiniz.
Şanlıurfa Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Ağrı-Şanlıurfa Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Ağrı-Şanlıurfa uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Ağrı-Şanlıurfa Uçak Bileti Alabilir miyim?
Ağrı-Şanlıurfa uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Ağrı-Şanlıurfa Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Ağrı-Şanlıurfa Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?