Ağrı - Trabzon Uçak Bileti
Ağrı Şehir Rehberi

Anadolu’ya geçen Orta Asyalı kavimler için bir geçiş kapısı olan Ağrı’da pek çok medeniyetin izine rastlandı. Fakat bu izlerin sahibi olan uygarlıkların hiçbiri Ağrı’da kalıcı olmadı. Hititler’in ardından bölgeye yerleşen Huriler krallık merkezinden uzak olan Ağrı’yı ellerinde tutmayı başaramadılar. Urartular, Ağrı topraklarına yerleştikten sonra Ağrı çevresindeki medeniyetlere savaş açtı. Çoğunlukla başarılı oldu. Ağrı uçak bileti ile Urartular’ın savaş tarihine göz atın.
Milattan önce 712 yılında Kimmerler Ağrı’da geçici bir hakimiyet kurdu. Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler’in toprakları sahiplenmesinin ardından 1071 yılında Türk boyları Anadolu’ya girdi ve Ağrı’ya yerleşti. Yavuz Sultan Selim’in Osmanlı sınırları içine katmasıyla Ağrı’da yeni bir dönem başladı. Çeşitli adlarla anılan Ağrı’ya batılılar arasında “Ararat” deniliyor. Nuh Tufanı’yla adı Tevrat’ta da geçen Ağrı Dağı ve çevresini keşfetmek için Ağrı uçak biletinizi ayırtın.
Osmanlı mimarisinin belirgin örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı, Urartular’dan izler taşıyan Doğubeyazıt Kalesi, Evliya Çelebi’nin “Sultan Hasan oğlu Ziyaüddin’in yapısıdır” dediği Şoşik Kalesi, Nuh’un gemisinin efsanelere göre durduğu yer olan Nuh’un Tepesi, doğa sporları yapanların ve yayla turizmiyle ilgilenenlerin büyük alaka gösterdiği Ağrı Dağı, Nuh Peygamber’in mezarının olduğu söylentileri olan Üç Kilise, kayalara oyulmuş ibadethane ve tapınaklarıyla Meya Mağarası, Küçük Ağrı Dağı’ndaki Buz Mağarası, Osmanlı türbe mimarisi örneği Hamur Kümbeti Ağrı’ya yolu düşenlerin uğradıkları yerler arasında.
Ağrı’nın en çok bilinen yemeği Abdigör Köftesi, özel bir yöntemle pişirilen Gosteberg Et, sarımsaklı yoğurtla ikram edilen Selekeli (saç kavurma), tedavi amaçlı da kullanılan Alabalık, Türkiye’nin en güzel balı Beyaz Bal, tek bir kaptan yenilmesi makbul olan Haşıl, buğday unuyla hazırlanan Hengel, ev eriştesinin yeşil mercimekle pişirilmiş hali Erişte, kaymağın yağı çıkana kadar ocakta kalan Kuymak, mayalanmış hamurdan yoğrulan Kete, kızgın yağda kızartılan Pişi, tatlı olarak Hasude, bulgurdan yuvarlanan Yalancı Köfte, Ayranaşı, Halise ve Çiriş Ketesi Ağrı’da denenmesi gereken yemeklerden.
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı
Sadece iç hat uçuşların gerçekleştirildiği Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Ağrı şehir merkezine 9 km uzaklıkta. Airport Taksi ve servisler şehir içi ulaşımı kolaylaştırıyor.
Uygunabiletal.com
Trabzon Şehir Rehberi

Kentin bilinen tarihi Kolkhlar, Driller ve Makronlar gibi yerli kavimlerle başladı. Miletoslular milattan önce 7. yüzyılda bölgeye gelerek koloniler kurdu. Milattan önce 6. yüzyılsa bölgenin Persler’in kontrolü altına girdiği yıl oldu. Makedonlar’ın kenti işgaliyle Persler’in Anadolu’daki hakimiyeti sona erdi. Pontus Krallığı bölgenin bir sonraki sahibiydi ve Pontus Krallığı’nın dağılmasıyla da Roma İmparatorluğu şehre egemen oldu. 1204 yılında kurulan Kommenos Krallığı’nın şehirleri arasında Trabzon da vardı. 1461 yılına gelindiğindeyse Osmanlı İmparatorluğu vergi vermeyi red eden Kommenos Krallığı’nı ve dolayısıyla Trabzon’u ele geçirdi. Trabzon uçak bileti alınca şehrin geçmişini yerinde inceleme şansınız olacak.
Fatih Sultan Mehmet’in yönetimindeki ordunun ele geçirdiği şehrin ilk sancakbeyi Hızır Bey’di. Yavuz Sultan Selim şehzadeliği sırasında Trabzon sancak beyi oldu ve daha sonra “Kanuni” ünvanını alan Sultan Süleyman da burada dünyaya geldi. 1. Dünya Savaşı yıllarında Ruslar Trabzon’u işgal etti. Bir yıl süren işgali bitirmek için Erzincan Anlaşması yapıldı. Ermeniler’in bu anlaşmaya uymaması nedeniyle 37. Tümen Trabzon’a yürüdü ve Trabzon kurtuldu. Doğal ve tarihi güzelliklerle dolu şehri, Trabzon uçak bileti sayesinde gezebileceksiniz.
Ender bulunan güzelliğiyle Uzungöl’ü, tırmanması zor olsa da her ter damlasına değecek Sümela Manastırı’nı, Mustafa Kemal Atatürk’ün birkaç kez kaldığı ve daha sonra müzeye çevrilen Atatürk Köşkü’nü, arkeolojik ve etnografik eserleri görebileceğiniz Trabzon Müzesi’ni, yöre halkının piknik yeri olarak da kullandığı Zağnos Vadisi Parkı’nı, surlarının milattan önce 4. yüzyılda yapıldığı rivayet edilen Trabzon Kalesi’ni, Yavuz Sultan Selim’in annesi için yapılan Gülbahar Hatun Camii’ni, çeşitli sporların yapıldığı Altındere Vadisi Milli Parkı’nı, dünyanın en uzun ikinci mağarası olan Çal Mağarası’nı, en eski Bizans kilisesi olan Küçük Ayvasıl Kilise’sini görmeden dönmeyin.
Karalahana sarması olarak bilinen Pancar, Guliya, balkabağı ve mısırla yapılan Kukuca, vejetaryenlerin bayılacağı Sarambula, sırrı sarımsağında saklı Akçaabat Köftesi, sofrasından balığı eksik etmeyenler için Kefal Ekşilisi ve Palamut Dolması, verilen emeğin karşılığını fazlasıyla gideren Laz Böreği, Peynirli Trabzon Pidesi, Golia, Tomara Kızartması, Kuymak, Laz Helvası, Pazılı Kaygana, Karalahana Çorbası, Hurmalı Tart, Gongoş Dolması, Hamsiköy Sütlacı, Fasulye Turşusu Kavurması, Hodan Böreği, Pepeçura ve hamsi ile yapılan tüm yemekler Trabzon’a gidip parmaklarını da yemek isteyenleri bekliyor.
Trabzon Havalimanı
Uluslararası uçuşların gerçekleştirildiği Trabzon Havalimanı 1957 yılından beri Trabzonlular’a hizmet veriyor. Özel otobüs servisleri, dolmuş, taksi ve araç kiralama servisleri ulaşım için emrinizde. Ayrıca havalimanı önünden özel servisler yaylalara gitmek isteyenleri yerine ulaştırıyor.
Trabzon Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Ağrı-Trabzon Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Ağrı-Trabzon uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Ağrı-Trabzon Uçak Bileti Alabilir miyim?
Ağrı-Trabzon uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Ağrı-Trabzon Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Ağrı-Trabzon Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?