Amasya - Ağrı Uçak Bileti
Amasya Şehir Rehberi

Doğal güzellikleriyle çağlar boyunca çeşitli medeniyetlerin yurt edindiği Amasya’nın bilinen tarihi 7000 yıl önceden başladı. Şehrin bilinen ilk ismi Amaseia’ydı. Şimdiki Amasya Kalesi’nin olduğu yer şehrin ilk yerleşim yeriydi. Amasya’da Hititler, Frigler, Persler ve Romalılar hüküm sürdü. Amasya uçak bileti ile binlerce yıldır solmayan güzellikleri keşfedeceksiniz.
Amasya’nın Türk hakimiyeti ile tanışması Danişmendliler’le oldu. Anadolu’da Türk varlığının güçlenmesiyle İlhanlı, Selçuklu ve son olarak Osmanlılar’ın topraklarına katıldı. Osmanlı Dönemi’nde şehzadelerin eğitime gönderildiği ve valilik yaptığı şehir olan Amasya, Kurtuluş Savaşı yıllarında Amasya Kongresi’ne ev sahipliği yaparak önemini artırdı. Amasya uçak bileti ile şehzadelerin ve Kuvâ-yi Milliye ruhunu taşıyanların diyarına adım atın.
Tam yirmi dört bin eserin sergilendiği Amasya Müzesi, hem şehrin manzarasını seyredebileceğiniz hem de içinde gezinebileceğiniz Amasya Kalesi, Pontus Krallığı Dönemi’ne ait Kral Kaya Mezarları, Osmanlı şehzadelerinin balmumu heykellerinin yer aldığı Şehzadeler Müzesi, İlhanlılar’a ait tek eser olan Darüşşifa, Sultan II. Bayezid Külliyesi, Sultan Çelebi Mehmed’in yaptırdığı Haliliye Medresesi, Gökmedrese, Büyük Ağa Medresesi, Küçük Ağa Medresesi, burmalı minaresiyle ünlü Burmalı Camii, Gökmedrese Camii, Fethiye Camii, Medrese Önü Camii, Saraçhane Camii, Hızır Paşa Camii ve Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Camii Amasya’da gezilecek yerler içinde…
Yeşil mercimek ve kıyma ile yapılan Çatal Çorba, pirinç ya da mercimekle yapılan Helle Çorbası, parmak yedirten Bakla Dolması, patlıcanı baş tacı edenler için Patlıcan Çullaması, Amasya usülü Keşkek, tatmadan duramayacağınız Bat Yemeği, ayvanın bambaşka bir formu Ayva Gallesi, tadanların favorisi olan Hasuda Tatlısı, pekmezle yapılan Dene Hasudası, Amasya Çöreği, Ciğer Sarması, Göbek Dolması, Kabak Kavuklu Pilav, Elma Tatlısı ve Kalburabastı denemeniz gereken Amasya Mutfağı işlerinden.
Amasya Merzifon Havalimanı
Amasya’nın 47 km uzağında yer alan Amasya Merzifon Havalimanı’nda sivil – askeri uçuşlar yapılıyor. Havalimanından yurt dışına uçuş yok. Özel servisler ve taksiler havalimanı şehir arası ulaşımı gerçekleştiriyor.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Ağrı Şehir Rehberi

Anadolu’ya geçen Orta Asyalı kavimler için bir geçiş kapısı olan Ağrı’da pek çok medeniyetin izine rastlandı. Fakat bu izlerin sahibi olan uygarlıkların hiçbiri Ağrı’da kalıcı olmadı. Hititler’in ardından bölgeye yerleşen Huriler krallık merkezinden uzak olan Ağrı’yı ellerinde tutmayı başaramadılar. Urartular, Ağrı topraklarına yerleştikten sonra Ağrı çevresindeki medeniyetlere savaş açtı. Çoğunlukla başarılı oldu. Ağrı uçak bileti ile Urartular’ın savaş tarihine göz atın.
Milattan önce 712 yılında Kimmerler Ağrı’da geçici bir hakimiyet kurdu. Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler’in toprakları sahiplenmesinin ardından 1071 yılında Türk boyları Anadolu’ya girdi ve Ağrı’ya yerleşti. Yavuz Sultan Selim’in Osmanlı sınırları içine katmasıyla Ağrı’da yeni bir dönem başladı. Çeşitli adlarla anılan Ağrı’ya batılılar arasında “Ararat” deniliyor. Nuh Tufanı’yla adı Tevrat’ta da geçen Ağrı Dağı ve çevresini keşfetmek için Ağrı uçak biletinizi ayırtın.
Osmanlı mimarisinin belirgin örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı, Urartular’dan izler taşıyan Doğubeyazıt Kalesi, Evliya Çelebi’nin “Sultan Hasan oğlu Ziyaüddin’in yapısıdır” dediği Şoşik Kalesi, Nuh’un gemisinin efsanelere göre durduğu yer olan Nuh’un Tepesi, doğa sporları yapanların ve yayla turizmiyle ilgilenenlerin büyük alaka gösterdiği Ağrı Dağı, Nuh Peygamber’in mezarının olduğu söylentileri olan Üç Kilise, kayalara oyulmuş ibadethane ve tapınaklarıyla Meya Mağarası, Küçük Ağrı Dağı’ndaki Buz Mağarası, Osmanlı türbe mimarisi örneği Hamur Kümbeti Ağrı’ya yolu düşenlerin uğradıkları yerler arasında.
Ağrı’nın en çok bilinen yemeği Abdigör Köftesi, özel bir yöntemle pişirilen Gosteberg Et, sarımsaklı yoğurtla ikram edilen Selekeli (saç kavurma), tedavi amaçlı da kullanılan Alabalık, Türkiye’nin en güzel balı Beyaz Bal, tek bir kaptan yenilmesi makbul olan Haşıl, buğday unuyla hazırlanan Hengel, ev eriştesinin yeşil mercimekle pişirilmiş hali Erişte, kaymağın yağı çıkana kadar ocakta kalan Kuymak, mayalanmış hamurdan yoğrulan Kete, kızgın yağda kızartılan Pişi, tatlı olarak Hasude, bulgurdan yuvarlanan Yalancı Köfte, Ayranaşı, Halise ve Çiriş Ketesi Ağrı’da denenmesi gereken yemeklerden.
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı
Sadece iç hat uçuşların gerçekleştirildiği Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Ağrı şehir merkezine 9 km uzaklıkta. Airport Taksi ve servisler şehir içi ulaşımı kolaylaştırıyor.
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Amasya-Ağrı Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Amasya-Ağrı uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Amasya-Ağrı Uçak Bileti Alabilir miyim?
Amasya-Ağrı uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Amasya-Ağrı Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Amasya-Ağrı Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?