Aşkabat - Ordu Uçak Bileti
Aşkabat Şehir Rehberi

Aşkabat bir kenttir. Türkmenistan ülkesinin başkenti olan Aşkabat şehri Kopet Dağları yakınlarında konumlanmış bir durumdadır. İran sınırına yakın olan bu şehir tarih boyunca da konumunun öneminden yararlanmıştır. Tüm tarih boyunca önemli ticaret yolları üzerinde yer almıştır. Günümüzde de popülerliğini Türkmenistan başkenti olarak korumaktadır. 1991 yılında başkent olmuştur. Hızlı bir şekilde gelişmiştir ve komşu ülkelerden de aldığı göçler yardımı ile birlikte nüfusu günümüzde 1 milyonu geçmiş haldedir.
Aşkabat şehrinde Türkmen halkın yanında Rus, Özbek, Azeri kökenli olan insanlar da yaşamlarını sürmektedirler. Ülkede resmi olarak Türkmence kullanılıyor. Ülkenin neredeyse tamamı Müslümandır. Hristiyan azınlıklar da ülkede bulunmaktadır. Bahai şehri ve civarında Hristiyan halk konumlanıyor.
Ülkede farklı kültürlerden farklı insanlar yer almaktadır. Her ırkın burada uyum içerisinde yaşadığı söylenebilmektedir. Kültür çeşitliliği ülkeyi ve tabi şehri çok daha çekici kılabilmektedir. Dünyanın dört bir yanında turistleri kendisine çekmekte olan bu ülke eşsiz tarihi dokuları ve doğal mekanları ile de dikkatleri kendisine çekmeyi başarmıştır. Gezginler burada birbirinden özel manzaralarda eşsiz fotoğraflar çekebiliyorlar. Ancak burada dikkat edilmesi gerekli olan durumlar vardır. Halka açık alanlarda çokça fotoğraf çekilmesi durumunda polisler müdahale edebilmektedir. Fotoğrafların silinmesi gerektiği ile uyarı alındığında çekilen tüm fotoğraflar silinmek zorunda kalınmaktadır. İnsanlar bunun için ceza dahi alabilmektedirler. Aşkabat uçak bileti araştırmaları ile birlikte kültür çeşitliliğinin çok olduğu bu şehre geziler düzenlenebilmektedir.
Aşkabat Gezilecek Yerler
Türkmenistan ülkesinin başkenti olan Aşkabat şehri ülke içerisinde yer alan en büyük şehirlerden biridir. Burada gezilmesi gerekli olan pek çok tarihi mekan, doğal ortamlar yer almaktadır. Şehir içerisinde ticaret yoğun bir şekilde yaşanmaktadır.
Ulusal Müze
Şehir içerisinde yer alan Ulusal Müze gezilmesi gerekli olan başlıca yerlerden biridir. Kopek Dağı’nın hemen önünde bulunmaktadır. Bu müze aslında üç müzenin bir araya gelmesi ile oluşmuş olan büyükçe bir müzedir. Tarih Müzesi, Etnografya Müzesi ve Başkanlık Müzesi gibi üç müze burada bir araya gelmiş durumdadır.
Bağımsızlık Meydanı
Bağımsızlık Meydanı ise özellikleri dikkatleri çeker. Altın kubbeli saray, adalet bakanlığı gibi binalar burada bulunuyor. Binaların yakının bulunmak ve içine girmek yasaktır.
Halı Müzesi
Dünyanın en büyük dokuma halısı burada yer almaktadır. Aşkabat ziyaretleri gerçekleştirmekte olan insanların burada yer alan bu müzeyi görmesi gerekmektedir. Müzeye girişler Dolar para birimi üzerinden gerçekleştirilmektedir.
Lenin Heykeli
Şehirde görülmesi gerekli olan bir diğer bölgedir. Küçük bir parkta yer alıyor. Çeşmeler ile çevrili olan bir heykeldir. Rus bir sanatçı tarafından yapılmış olan bir eserdir. Ziyaret edenlerin görmesi gerekmektedir.
Güzel Sanatlar Müzesi
Burada birbirinden özel koleksiyonlar bulunuyor. Sovyet Türkmen eserleri burada bulunmaktadır. Aynı zamanda Rus ve Batı Avrupa resimlerinden oluşmakta olan özel parçalar bulunmaktadır. Buraya ziyaretler düzenleyenlerin burada bulunan pek çok eseri görmeden gitmemesi gerekmektedir. Türkmen kuyumculuk eserleri, geleneksel kostümler gibi pek çok eser yer alıyor.
Aşkabat ziyaretleri gerçekleştirmek isteyenler Aşkabat uçak bileti fiyatı araştırmaları ile birlikte son derece uygun fiyatlı geziler düzenleme şansı elde edebilmektedirler.
Aşkabat’a Nasıl Gidilir? Ne Zaman Gidilmelidir?
Aşkabat şehrine gitmek isteyenler için en uygun yol havayoludur. Uçak seferleri ile Türkiye’den Aşkabat’a gitmek isteyenler İstanbul üzerinden direkt seferler ile ulaşımlarını gerçekleştirebileceklerdir. Direkt seferlerin yanında aktarmalı olan seferlerde bulunmaktadır. Uçuş süresi yaklaşık olarak 3 sat 35 dakika sürebilmektedir. Gidiş ve dönüş sürelerinde farklılıklar olabilmektedir.
Aşkabat şehrine gitmek için en uygun zaman dilimleri nisan ile ekim ayları arasıdır. Bu dönemlerde hava durumu son derece normal bir seyirde ilerlemektedir. Yaz aylarında hava sıcaklıkları çok yükselmekte ve kış aylarında da hava son derece soğumaktadır. Ucuz Aşkabat uçak bileti ile birlikte kişiler uygun fiyatlı geziler yapabilmektedirler.
Aşkabat Popüler Uçuş Noktaları
Uygunabiletal.com
Ordu Şehir Rehberi

Ordu ve çevresinde yerleşim izleri milattan önce 15 binli yıllara kadar uzanıyor. Halipler, milattan önce 2 binli yıllarda, Doğu Anadolu’dan gelip Karadeniz’in dağlık kesimlerine yerleşmişler. Bu kavim maden işletme sanatında ustalaşarak silahlar üretmiş fakat ahşap malzemeden daha çok yararlandıkları için geriye fazla eser bırakamamışlar. Ordu uçak bileti sayesinde Halipler’in yaşadığı yerleri yerinde inceleyebileceksiniz.
Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde Yıldırım Beyazıt’ın Samsun’u ele geçirmesinin ardından Halipia emiri Giresun Fatihi Hacı Emirzade Süleyman Bey bölgeyi Osmanlı’ya terk etti. Ordu ilçesi 1920 yılına kadar Trabzon’a bağlı bir kaza olarak kaldı. 1920 yılında ise merkezi Ordu olmak üzere Fatsa kazası Ordu’ya bağlandı. Ordu uçak biletiniz sizi Karadeniz’in yaylalarına götürecek.
Ordu manzarasını doyasıya sindirebileceğiniz Boztepe, şehrin kültürel tarihine ışık tutan Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müzesi, su sporlarıyla ilgilenenlerin dikkatini çeken Yason Burnu, Rumlar tarafından yapılan ve yıkılmaması için restore edilen Bolaman Kalesi, çeşitli söylentilere konu olan Gaga Gölü, Hristiyanlar tarafından 1853 yılında yaptırılan Taşbaşı Kilisesi, milattan önce 250’li yıllarda yapılan ve halen ayakta duran Ünye Kalesi, Çambaşı Yaylası, Yeşilce ve Topçam Yaylası, Perşembe Yaylası, Keyfalan Yaylası gidilip görülesi yerler arasında…
Hamsi Köftesi, Etli Pancar Sarması, Kabak Tatlısı, Mısır Yarmalı Aş Sarması, Kabak Kavurması, Sakarca Kayganası, Kabak Kayganası, Pazı Mücveri, Soslu Patlıcan, Taze Bezelye Kayganası, Pancar Diblesi, Galdirik Kavurması, Fırın Fasulyesi, Pancar Döşemesi, Karalahana Çorbası, Golit, Tirmit, Mısır Çorbası, Isırgan Çorbası, İçli Tava ve Hamsi Buğulama Ordu’ya gidenlere kurulan sofralarda kendilerine mutlaka yer buluyor.
Ordu Giresun Havalimanı
Türkiye’de ve Avrupa’da deniz üzerine inşa edilen ilk ve tek havalimanı olan Ordu Giresun Havalimanı’nın tamamı Ordu il sınırları içinde. Tirebolu-Espiye-Keşap-Giresun-Bulancak-Piraziz-Havalimanı güzergahından ve Ünye-Fatsa-Kumbaşı-Altınordu-Gülyalı-Havalimanı yönünden gelen özel servislerle havalimanına ulaşım sağlanıyor.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Aşkabat-Ordu Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Aşkabat-Ordu uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Aşkabat-Ordu Uçak Bileti Alabilir miyim?
Aşkabat-Ordu uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Aşkabat-Ordu Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Aşkabat-Ordu Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?