Aşkabat - Sinop Uçak Bileti
Aşkabat Şehir Rehberi

Aşkabat bir kenttir. Türkmenistan ülkesinin başkenti olan Aşkabat şehri Kopet Dağları yakınlarında konumlanmış bir durumdadır. İran sınırına yakın olan bu şehir tarih boyunca da konumunun öneminden yararlanmıştır. Tüm tarih boyunca önemli ticaret yolları üzerinde yer almıştır. Günümüzde de popülerliğini Türkmenistan başkenti olarak korumaktadır. 1991 yılında başkent olmuştur. Hızlı bir şekilde gelişmiştir ve komşu ülkelerden de aldığı göçler yardımı ile birlikte nüfusu günümüzde 1 milyonu geçmiş haldedir.
Aşkabat şehrinde Türkmen halkın yanında Rus, Özbek, Azeri kökenli olan insanlar da yaşamlarını sürmektedirler. Ülkede resmi olarak Türkmence kullanılıyor. Ülkenin neredeyse tamamı Müslümandır. Hristiyan azınlıklar da ülkede bulunmaktadır. Bahai şehri ve civarında Hristiyan halk konumlanıyor.
Ülkede farklı kültürlerden farklı insanlar yer almaktadır. Her ırkın burada uyum içerisinde yaşadığı söylenebilmektedir. Kültür çeşitliliği ülkeyi ve tabi şehri çok daha çekici kılabilmektedir. Dünyanın dört bir yanında turistleri kendisine çekmekte olan bu ülke eşsiz tarihi dokuları ve doğal mekanları ile de dikkatleri kendisine çekmeyi başarmıştır. Gezginler burada birbirinden özel manzaralarda eşsiz fotoğraflar çekebiliyorlar. Ancak burada dikkat edilmesi gerekli olan durumlar vardır. Halka açık alanlarda çokça fotoğraf çekilmesi durumunda polisler müdahale edebilmektedir. Fotoğrafların silinmesi gerektiği ile uyarı alındığında çekilen tüm fotoğraflar silinmek zorunda kalınmaktadır. İnsanlar bunun için ceza dahi alabilmektedirler. Aşkabat uçak bileti araştırmaları ile birlikte kültür çeşitliliğinin çok olduğu bu şehre geziler düzenlenebilmektedir.
Aşkabat Gezilecek Yerler
Türkmenistan ülkesinin başkenti olan Aşkabat şehri ülke içerisinde yer alan en büyük şehirlerden biridir. Burada gezilmesi gerekli olan pek çok tarihi mekan, doğal ortamlar yer almaktadır. Şehir içerisinde ticaret yoğun bir şekilde yaşanmaktadır.
Ulusal Müze
Şehir içerisinde yer alan Ulusal Müze gezilmesi gerekli olan başlıca yerlerden biridir. Kopek Dağı’nın hemen önünde bulunmaktadır. Bu müze aslında üç müzenin bir araya gelmesi ile oluşmuş olan büyükçe bir müzedir. Tarih Müzesi, Etnografya Müzesi ve Başkanlık Müzesi gibi üç müze burada bir araya gelmiş durumdadır.
Bağımsızlık Meydanı
Bağımsızlık Meydanı ise özellikleri dikkatleri çeker. Altın kubbeli saray, adalet bakanlığı gibi binalar burada bulunuyor. Binaların yakının bulunmak ve içine girmek yasaktır.
Halı Müzesi
Dünyanın en büyük dokuma halısı burada yer almaktadır. Aşkabat ziyaretleri gerçekleştirmekte olan insanların burada yer alan bu müzeyi görmesi gerekmektedir. Müzeye girişler Dolar para birimi üzerinden gerçekleştirilmektedir.
Lenin Heykeli
Şehirde görülmesi gerekli olan bir diğer bölgedir. Küçük bir parkta yer alıyor. Çeşmeler ile çevrili olan bir heykeldir. Rus bir sanatçı tarafından yapılmış olan bir eserdir. Ziyaret edenlerin görmesi gerekmektedir.
Güzel Sanatlar Müzesi
Burada birbirinden özel koleksiyonlar bulunuyor. Sovyet Türkmen eserleri burada bulunmaktadır. Aynı zamanda Rus ve Batı Avrupa resimlerinden oluşmakta olan özel parçalar bulunmaktadır. Buraya ziyaretler düzenleyenlerin burada bulunan pek çok eseri görmeden gitmemesi gerekmektedir. Türkmen kuyumculuk eserleri, geleneksel kostümler gibi pek çok eser yer alıyor.
Aşkabat ziyaretleri gerçekleştirmek isteyenler Aşkabat uçak bileti fiyatı araştırmaları ile birlikte son derece uygun fiyatlı geziler düzenleme şansı elde edebilmektedirler.
Aşkabat’a Nasıl Gidilir? Ne Zaman Gidilmelidir?
Aşkabat şehrine gitmek isteyenler için en uygun yol havayoludur. Uçak seferleri ile Türkiye’den Aşkabat’a gitmek isteyenler İstanbul üzerinden direkt seferler ile ulaşımlarını gerçekleştirebileceklerdir. Direkt seferlerin yanında aktarmalı olan seferlerde bulunmaktadır. Uçuş süresi yaklaşık olarak 3 sat 35 dakika sürebilmektedir. Gidiş ve dönüş sürelerinde farklılıklar olabilmektedir.
Aşkabat şehrine gitmek için en uygun zaman dilimleri nisan ile ekim ayları arasıdır. Bu dönemlerde hava durumu son derece normal bir seyirde ilerlemektedir. Yaz aylarında hava sıcaklıkları çok yükselmekte ve kış aylarında da hava son derece soğumaktadır. Ucuz Aşkabat uçak bileti ile birlikte kişiler uygun fiyatlı geziler yapabilmektedirler.
Aşkabat Popüler Uçuş Noktaları
Uygunabiletal.com
Sinop Şehir Rehberi

Kale ve tersanesi ile Karadeniz’in önemli bir bölgesi olan Sinop ve çevresinde Bizans, Selçuklu, Candaroğlu ve Osmanlı izleri var. Yoğun ticari ve kültürel yaşantısı Sinop Baskını’ndan sonra azalan kent, yavaş yavaş surları dışına çıktı. Milattan önce 183 yılında Pontus Krallığı Sinop’u ele geçirdi ve krallığının başkenti yaptı. Sinop’un en parlak dönemi olan Pontus Krallığı yılları Roma İmparatorluğu’na yenilmesiyle sona erdi. Bizans Dönemi’ne gelindiğindeyse doğal korunaklı bir liman kenti olan Sinop yeniden önem kazandı. Osmanlı İmparatorluğu yönetimi altında karışık yıllar yaşayan Sinop’a Celali ve Suhte ayaklanmaları büyük sıkıntı verdi. Sinop uçak biletiyle Sinop limanının güzelliğine sığının.
Sinop’un bilinen en eski adı “Sinope” idi. Efsanelere göre şehir adını kent kurucusu Amazon kraliçesinden almıştı. Bir diğer söylencedeyse şehri eski Yunan’da Irmak Tanrısı Asopos’un su perisi kızı “Sinope” kurmuştu. Efsaneye göre Zeus Asopos’un kızı Sinope’e aşık oldu ve kendine bağlamak için elinden geleni yaptı. Sonunda da aşkına karşılık aldı. Fakat Sinope Zeus’tan kendisine dokunmama sözü istedi. Zeus Sinope’ye olan aşkına sadık kaldı ve onu Karadeniz’in en güzel kentine yani Sinop’a bıraktı. Bu efsaneler milattan önceye tarihlendi ve aynı dönem sikkeleri üzeride Sinope’in başı kullanıldı. Sinop uçak biletini cebinize koyun ve Diyojen’in de doğduğu kente yol alın.
Pazartesi dışında her gün gezebileceğiniz Etnografya Müzesi, milattan öne 7. yüzyıla tarihlenen Sinop Kalesi, Gaskalılar’ın inşa ettiği ve 2000 yılından beri müze olarak hizmet veren Tarihi Sinop Cezaevi, milattan sonra 660’lı yıllarda Bizanslılar’ın yaptırdığı Balatlar Kilisesi, 1941 yılında açılan Sinop Arkeoloji Müzesi, Türkiye’nin en kuzey ucundaki İnceburun Feneri, 300 metrelik bölümü aydınlatarak geziye açılan İnaltı Mağarası, yeşil ve mavinin en güzel hali Hamsilos Koyu, su sesiyle sakinleşmek için Erfelek Şelalesi, piknik yapmak isteyenlere Akgöl, yüzmek isteyenlere Akliman Kumsalı ve Karakum Plajı hem gezmek hem de dinlenmek isteyenlere iyi gelecek.
Mısırı bol Karadeniz’in Mısır Çorbası, mısır unuyla yapılan Mısır Tarhanası, tek farkı hazırlık şekli olan Sinop Mantısı, iç harcı isteğe göre değişen Nokul, kulak memesi kıvamında açılan hamura harç konularak pişen Islama, vejeteryanların gözdesi olacak Sirkeli Pırasa, balık severlerin kaçırmayacağı İçli Tava, eski Tatar geleneğinin günümüze ulaşmış hali Katlama, pasta severler içinse Sinop usulü Prenses yemek isteyenler için çoktan hazırlandı!
Sinop Havalimanı
Yalnızca iç hatlara açık olan Sinop Havalimanı’nın şehre uzaklığı 8 km. Havalimanına ulaşmak için özel servisler ve araç kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Aşkabat-Sinop Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Aşkabat-Sinop uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Aşkabat-Sinop Uçak Bileti Alabilir miyim?
Aşkabat-Sinop uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Aşkabat-Sinop Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Aşkabat-Sinop Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?