Balıkesir - Iğdır Uçak Bileti
Balıkesir Şehir Rehberi

Tunç Devri’ne ait kalıntılara rastlanan şehir bilinmeyen eski çağlara ışık oldu. Mizyalılar’ın ardından Hititler’in eline geçen toprakların daha sonraki sahipleri Frigler, Lidyalılar, İranlılar, Makedonyalılar, Bergama Krallığı ve Romalılar oldu. Kalemşah Bey’in oğlu Karesi Bey kendi beyliğini kurarak ele geçirdiği Balıkesir’i beyliğine merkez yaptı. Karesioğulları Çanakkale Boğazı’na kadar tüm bölgeyi ele geçirdi. Osmanlılar’ın egemenliği altına girdikten sonra Balıkesir bir sancak merkezi oldu. Balıkesir uçak bileti sayesinde bir şehrin tarihine tanıklık edin.
Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde fazla hareket yaşamayan Balıkesir ve çevresine 1878 yılında bölgeye gelen muhacırlar yeni köyler kurdu. Kurtuluş Savaşı yıllarında silahlı direniş kararı alan halkla işgal kuvvetleri arasında 13 ay süren bir çatışma oldu. 1920’de işgal edilen Balıkesir 1922’de kurtuldu. Balıkesir uçak bileti sizi kahraman bir halkın topraklarına taşıyacak.
Roma dönemine ait mozaiklerle dolu Antandros Antik Kenti, ciğerleri temizleyen havasıyla Kaz Dağları, bir zamanlar bilim ve kültür merkezi olan Kyzikos Antik Kenti, 20 metre yüksekliğe sahip Balıkesir Saat Kulesi (Koca Saat), bir köprü ile ana karaya bağlanan Cunda Adası, deniz ve akarsuların taşıdığı toprakla oluşan Kapıdağ Yarımadası, Balıkesir’in en büyük camisi Zağnos Paşa Camii ve Külliyesi, bir tepe üstüne kurulan Yıldırım Camii ve Külliyesi, kaplıca sularıyla bilinen Gönen ve Balıkesir Kuvâ-yi Milliye Müzesi şehre gidenlerin yolunu gözlüyor.
Peynir ve irmiğin dansı Höşmerim, oğlak etiyle güveçte yapılan Bigadiç Güveci, tavuk etinin lezzet verdiği Tirit, Manyas Peyniri kullanılan Peynirli Patlıcan, kuzu ciğeriyle pişen Sura, tadına doyulmayan Balıkesir Kaymaklısı, sırrı etinde saklı Balıkesir Mantısı, bir başka çeşit mantı Saçaklı Mantı, nohut güzellemesi Düğün Çorbası, şerbetle yapılan Mafiş Tatlısı, sallama ya da sıyırma da denilen Börülce Ekşilemesi, hafif bir tatlı arayanlar için Zerde, kutu kutu alıp doymayacağınız Bigadiç Helvası, Susurluk’un vazgeçilmezi ayran ve tost Balıkesir sofralarını şenlendiriyor…
Balıkesir’in Havalimanları
Balıkesir Koca Seyit Havalimanı
Edremit ilçesinde 1997 yılında uçuşlara başlayan Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’nda uluslararası seferler yapılıyor. Şehir havalimanı arası ulaşım için taksiler ve toplu taşıma araçları kullanılıyor.
Balıkesir Merkez Havalimanı
Sadece iç seferlere açık olan Balıkesir Merkez Havalimanı’nda sivil – askeri kategoride uçuşlar var. Otobüs ve taksiler şehir havalimanı arası ulaşımı sağlıyor.
Balıkesir Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Iğdır Şehir Rehberi

Paleolitik Çağ’a kadar uzanan bir geçmişi olan Iğdır topraklarından milattan önce Urartular, Assurlular, Kimmer ve İskitler geçti. Sonraki yüzyıllarda Pers, Makedon, Seleukos ve Roma egemenliği altına giren bölgeyi milattan sonra 7. yüzyılda Araplar işgal etti. Araplar ve Doğu Roma İmpatatorluğu arasında bir süre gidip gelen topraklara 1064’te Selçuklular el koydu. 13. yüzyıla gelindiğinde etkin olan Moğol istilasına uğrayan bölge, 1514’te Osmanlı İmparatorluğu topraklarına katıldı. Tarihi İpek Yolu’nun da geçtiği topraklara Iğdır uçak biletinizle yaklaşın.
İl merkezindeki Şehit Türkler Anıtı ve Müzesi, leylekler kenti olarak da bilinen Iğdır’ı temsil eden Leylek Heykeli, günde 60 ton tuz çıkarılan Tuz Mağaraları, Köroğlu’nun gözetleme kulesi olarak kullandığı Köroğlu Kalesi, tarihi önemi olan Koçbaşı Mezar Taşları, dünyanın en büyük ve derin ikinci krateri olan Meteor Çukuru, Hacı İbrahim Gökdek adına yaptırılan Gökdekli Kümbeti, Yakup Vadisi’nde bulunan Ahura Harabeleri, 12. yüzyılda inşa edilen Harman Döven Kervansarayı, dünyanın ilk fuarının burada yapıldığı söylentisi olan Karakale Harabesi, Asma Köyü Camii, Aralık Ortaköy Camii, Çakırtaş Kul Yusuf Kümbeti ve Aliköçek Çayı Köprüsü’nü gezilecek yerler gezi notlarınız arasına yazın. Iğdır uçak bileti ile bir şehrin tarihinde yol alın.
Gatığaşı, Kelecoş, Ayranaşı, Hörre, Süt Hörresi, Sabahaşı, Helise, Perzana, Taş Köfte, Tavuk Şorva, Tandır Şiş, Ekşili, İşkembe Kavurma, Cızdık, Paça, Bozbaş, Yağ Şorvası, Etli Sarma, Cılvır, Salmanca, Omacaşı, Ekşili Pilav, Kuru Üzümlü Pilav, Keklik Etli Lepeli Pilav, Sütlü Pilav, Börülceli Bulgur, Evelikli Bulgur, Tereyağlı Erişte, Tapan, Fetir, Kuymak, Omaç Helvası, Kavut ve Kaysafa Iğdırlılar’ın misafirlerine ikram ettiği yemeklerden…
Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı
Şehir merkezine 16 km uzakta olan Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı’nda yalnızca iç hat uçuşlar var. VIP Salonu ise konuklarının hizmetinde. Kent ile havalimanı arası ulaşımı kolaylaştırmak için otobüs, minibüs ve taksiler çalışıyor.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Balıkesir-Iğdır Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Balıkesir-Iğdır uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Balıkesir-Iğdır Uçak Bileti Alabilir miyim?
Balıkesir-Iğdır uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Balıkesir-Iğdır Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Balıkesir-Iğdır Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?