Balıkesir - Şırnak Uçak Bileti
Balıkesir Şehir Rehberi

Tunç Devri’ne ait kalıntılara rastlanan şehir bilinmeyen eski çağlara ışık oldu. Mizyalılar’ın ardından Hititler’in eline geçen toprakların daha sonraki sahipleri Frigler, Lidyalılar, İranlılar, Makedonyalılar, Bergama Krallığı ve Romalılar oldu. Kalemşah Bey’in oğlu Karesi Bey kendi beyliğini kurarak ele geçirdiği Balıkesir’i beyliğine merkez yaptı. Karesioğulları Çanakkale Boğazı’na kadar tüm bölgeyi ele geçirdi. Osmanlılar’ın egemenliği altına girdikten sonra Balıkesir bir sancak merkezi oldu. Balıkesir uçak bileti sayesinde bir şehrin tarihine tanıklık edin.
Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde fazla hareket yaşamayan Balıkesir ve çevresine 1878 yılında bölgeye gelen muhacırlar yeni köyler kurdu. Kurtuluş Savaşı yıllarında silahlı direniş kararı alan halkla işgal kuvvetleri arasında 13 ay süren bir çatışma oldu. 1920’de işgal edilen Balıkesir 1922’de kurtuldu. Balıkesir uçak bileti sizi kahraman bir halkın topraklarına taşıyacak.
Roma dönemine ait mozaiklerle dolu Antandros Antik Kenti, ciğerleri temizleyen havasıyla Kaz Dağları, bir zamanlar bilim ve kültür merkezi olan Kyzikos Antik Kenti, 20 metre yüksekliğe sahip Balıkesir Saat Kulesi (Koca Saat), bir köprü ile ana karaya bağlanan Cunda Adası, deniz ve akarsuların taşıdığı toprakla oluşan Kapıdağ Yarımadası, Balıkesir’in en büyük camisi Zağnos Paşa Camii ve Külliyesi, bir tepe üstüne kurulan Yıldırım Camii ve Külliyesi, kaplıca sularıyla bilinen Gönen ve Balıkesir Kuvâ-yi Milliye Müzesi şehre gidenlerin yolunu gözlüyor.
Peynir ve irmiğin dansı Höşmerim, oğlak etiyle güveçte yapılan Bigadiç Güveci, tavuk etinin lezzet verdiği Tirit, Manyas Peyniri kullanılan Peynirli Patlıcan, kuzu ciğeriyle pişen Sura, tadına doyulmayan Balıkesir Kaymaklısı, sırrı etinde saklı Balıkesir Mantısı, bir başka çeşit mantı Saçaklı Mantı, nohut güzellemesi Düğün Çorbası, şerbetle yapılan Mafiş Tatlısı, sallama ya da sıyırma da denilen Börülce Ekşilemesi, hafif bir tatlı arayanlar için Zerde, kutu kutu alıp doymayacağınız Bigadiç Helvası, Susurluk’un vazgeçilmezi ayran ve tost Balıkesir sofralarını şenlendiriyor…
Balıkesir’in Havalimanları
Balıkesir Koca Seyit Havalimanı
Edremit ilçesinde 1997 yılında uçuşlara başlayan Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’nda uluslararası seferler yapılıyor. Şehir havalimanı arası ulaşım için taksiler ve toplu taşıma araçları kullanılıyor.
Balıkesir Merkez Havalimanı
Sadece iç seferlere açık olan Balıkesir Merkez Havalimanı’nda sivil – askeri kategoride uçuşlar var. Otobüs ve taksiler şehir havalimanı arası ulaşımı sağlıyor.
Balıkesir Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Şırnak Şehir Rehberi

Efsaneye göre Büyük Tufan’ın ardından Nuh Peygamber’in gemisi Cudi Dağı’nda durdu. Bu nedenle Şırnak’ın insanlığın ikinci beşiği olduğuna dair bir inanış var. Hz. Nuh’a ait olduğu iddia edilen bir türbeyse kanıt olarak sunulmakta. Şırnak isminin “Şehri Nuh”tan geldiği görüşü de yaygın. Şırnak; Guti, Babil, Med, Asur, Pers, Sasani, Emevi, Abbasi, Selçuklular ve Osmanlılar dönemlerinde Cizre'ye bağlı bir yerleşim birimi idi. Şırnak uçak bileti ile efsaneyi yerinde inceleyin.
Milattan önce 4000 yılından kalma Finik Ören Yeri ve Kalesi, çeşitli kabartmalara tanıklık edeceğiniz Finik Kalesi, Dicle Nehri kıyısındaki Bazebde Ören Yeri, Hz. Ömer Dönemi’nde camiye dönüştürülen Cizre Ulu Camii, Hz. Nuh’un mezarı olduğuna inanılan Nuh Peygamber Türbesi, çeşitli medeniyetlerin yazlık yer olarak kullandığı Kasrik Ören Yeri, tuğlalarının renginden dolayı “kırmızı” adını alan Kırmızı Medrese, 15. yüzyıldan kalma Abdaliye Medresesi, efsanelere konu olan Cudi Dağı, Cizre’de doğan ünlü fizikçinin adını alan İsmail Ebul-iz El Cezeri Müzesi, Selçuklular’dan kaldığı düşünülen Nuh Nebi Camii ve Medresesi, Süryani ailelere hizmet eden Meryem Ana Kilisesi, hangi medeniyetin yaptığı bilinmeyen Beyaz Köprü, manzarasıyla büyüleyen Kasrık Boğazı, 16. yüzyılda yapıldığı sanılan Kasrik Köprüsü, Cizre yolu üzerindeki Yıkık Han (Hane Grabe); Şırnak uçak biletine sahip olduktan sonra gidebileceğiniz yerler arasında…
Şırnak’ın içli köftesi Kutlık, ana malzemesi yarma buğday olan Serbidev, bakır tencerede pişen Perde Pilavı, kaynatılarak sunulan Kipe, değişik bir tarifle Hekehaşandi, dolmaya Şırnak yorumu Şımşipe, soğuk yenen bir tatlı Bırınzer, üzerine şıra dökülerek servis edilen Fıreydin, et konularak lezzeti artırılan Suryaz, Meyre ve Mahmılatık Şırnak Mutfağı’nın önde gelen yemek ve tatlılarından.
Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı
Cizre’ye 10 km uzakta olan ve 2013’ten beri açık olan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda yalnızca iç hat seferleri yapılıyor. Kara ulaşımı için toplu taşıma araçları ve taksilerden yararlanabilirsiniz.
Şırnak Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Balıkesir-Şırnak Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Balıkesir-Şırnak uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Balıkesir-Şırnak Uçak Bileti Alabilir miyim?
Balıkesir-Şırnak uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Balıkesir-Şırnak Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Balıkesir-Şırnak Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?