Bingöl - Diyarbakır Uçak Bileti
Bingöl Şehir Rehberi

Milattan önce 1360 yılında Harput, Bingöl ve Muş dolayları Hititler’in elindeydi. 100 yıl kadar sonra Hititler’in yıkılmasıyla bölge Urartular’a geçti. Batıya akınlara başlayan Persler Bingöl’ü ve çevresini topraklarına kattı. Makedonyalılar’ın tarih sahnesinde ortaya çıkması Bingöl’ün de kaderini değiştirdi. Bingöl uçak bileti şehrin tarihini yerinde öğrenin.
Bingöl, Osmanlı Devleti Dönemi’nde büyük öneme kavuştu. Çünkü İran ile yapılan mücadelelerde üs vazifesi görüyordu. 1. Dünya Savaşı’na giren Osmanlı İmparatorluğu’nun topraklarına Rus birlikleri saldırdı. Saldırı Ruslar’ın püskürtülmesiyle sona erdi. Cumhuriyet Dönemi’nde il olan Bingöl’ü Bingöl uçak bileti sayesinde tanıyın.
Yöre halkının keşfettiği Yüzenada, nefes kesen bir manzara sunan Çir Şelalesi, Pers Kralı Dano’nun kızı için yaptırdığı Kral Kızı Kalesi, doğal oluşumlarıyla Buban Bacaları, ilk Hristiyanlar’ın saklanmak ve ibadet etmek için kullandığı Zağ Mağaraları, dağlık bölgeye hakim Kığı Kalesi, her yıl ziyaretçi akınına uğrayan Ilıca Kaplıcaları ve Termal Tesisler, dinlenmek ve piknik yapmak için DSİ Dinlenme Parkı, şifa bulmaya Kös Termal Turizm Merkezi, gizemlerle dolu Kiğı Çiçektepe Köyü Mağarası, duvarlarında resim ve figürler olan Kalkanlı Mağarası’na da gidin.
Löl, Mastuva, Ayran Çorbası, Turakin, Tutmaç Çorbası, Kılç, Lopık, Maliyez, Parmar, Pılık, İçli köfte, Sulu Köfte, Yoğurtlu Köfte, Kuru Köfte, Kabak Köftesi, Yumurtalı Köfte, Ayranlı Köfte, Kızartma Köfte, Gıldırık Köfte, Çiğ Köfte, Burma Kadayıf, Silki Baklava, Aşure, Zerde, Sütlaç, Revani, Un Helvası ve Dolanger diğer yörelerin mutfaklarıyla etkileşim içinde olan Bingöl Mutfağı’ndan tadabileceğiniz yemekler…
Bingöl Havalimanı
Şehir merkezi ile arasında 20 km bulunan Bingöl Havalimanı dış hatlara kapalı. Otobüs ve taksiler yardımıyla şehre ulaşabileceksiniz.
Bingöl Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Diyarbakır Şehir Rehberi

Diyarbakır ve çevresindeki mağaralarda yapılan arkeolojik araştırmalarda Yontma Taş ve Mezolitik Devre ait bulgulara rastlandı. Ergani ilçesi yakınlarındaki Çayönü Tepesi kazılarında ise dünyanın en eski köyü bulundu. Diyarbakır’da zamanında Asurlular, Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler, Romalılar, Bizanslılar, Emeviler, Abbasiler, Selçuklular, Moğollar, Akkoyunlular, Safeviler ve Osmanlılar hüküm sürdü. Diyarbakır uçak biletinizle dünyanın en eski köyünü yerinde tanıyın.
Diyarbakır Osmanlılar zamanında doğuya sefer yapan orduların hareket üssü ve kışlağı oldu. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde hastalık, yangın ve sefaletle boğuşan şehir Cumhuriyet Dönemi’nde büyük bir atılım gerçekleştirdi. 1950’lerden sonra şehir yenilendi. Yollar, hastaneler, okullar ve modern yapılarla Diyarbakır’ın çehresi değişti. Kara, hava ve demir yoluyla ülkenin dört bir yanına yakınlaştı. Diyarbakır uçak bileti ile şehrin yeni çehresine göz atın.
Anadolu’nun en eski camilerinden Ulu Camii, Mimar Sinan’ın dehasının ürünü Behram Paşa Camii, Anadolu’nun tek dört ayaklı minare örneği Dört Ayaklı Minare, Anadolu’nun ilk üniversitesi kabul edilen Mesudiye Medresesi, 3. yüzyıldan beri ayakta kalan Meryem Ana Kilisesi, 1934’de Zinciriye Medresesi’nde açılan ve Diyarbakır’ın ilk müzesi olan Arkeoloji Müzesi, şaire ait eşyaların sergilendiği Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, ünlü yazarın bir zamanlar yaşadığı evden dönüştürülen Ziya Gökalp Müzesi, günümüzde otel olarak kullanılan Deliller Hanı, çeşitli dükkanlara ev sahipliği yapan Hasan Paşa Hanı, tarihi Sülüklü Han, dünyada kemeri en geniş olan köprü olan Malabadi Köprüsü ve yaklaşık 9000 yaşındaki surlarıyla Diyarbakır Kalesi’ni görmeden dönmeyin.
Ekşiliğini içindeki sumağa borçlu Meftune, Hıllorik adıyla da tanınan Pıçık, nar taneleriyle renklenen Nardanaşı, kıyma ve bademli Duvaklı Pilav, Mahlepli Diyarbakır Çöreği, iç pilavla doldurulan Kaburga Dolması, kara mercimekle yapılan Serbizer, dolma gibi doldurulan Elma Düzmesi, içmesi leziz Sumak Suyu, Osmanlı Mutfağı’ndan kalma Paluze Tatlısı, türlü yemeğine benzeyen Tırşık, Mumbar Dolması’nın Diyarbakır versiyonu Kibe Mumbar, Mercimek Köftesi’ne benzeyen Habenisk’i afiyetle yedikten sonra Diyarbakır karpuzuna ne dersiniz?
Diyarbakır Havalimanı
1952 yılından beri sivil – askeri kategoride uçuşların yapıldığı Diyarbakır Havalimanı Diyarbakır’dan 10 km uzakta. Havalimanından uluslararası uçmak da mümkün… Havalimanında kara ulaşımı otobüs, servis ve taksiyle gerçekleştiriliyor.
Diyarbakır Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Bingöl-Diyarbakır Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Bingöl-Diyarbakır uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Bingöl-Diyarbakır Uçak Bileti Alabilir miyim?
Bingöl-Diyarbakır uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Bingöl-Diyarbakır Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Bingöl-Diyarbakır Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?