Bursa - Ağrı Uçak Bileti
Bursa Şehir Rehberi

Binlerce senelik tarihe sahip Bursa’da bilinen arkeolojik kalıntılar Yenişehir yakınlarındaki Menteşe Höyüğü ve Orhangazi yakınlarında bulundu. Bu kalıntıların yerlerindeki en eski tabakalar 7 bin yıllık. Bursa ve civarında milattan önce 4000’lerden itibaren yerleşim olduğu da ispatlandı. Bursa uçak bileti ile tarihin katmanlarını keşfe çıkın!
Hacivat ve Karagöz’ün memleketi olarak da bilinen Bursa bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapan şehirlerden biri ve hatta ilkiydi. Osmanlı’dan kalan külliye ve türbeler Osmanlı varlığını kanıtlar nitelikte. Bu külliyeler Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk hastaneleri olma özelliği de taşıyordu. Osmanlı’nın altı sultanının kabri de Bursa’da bulunmakta. Bursa uçak bileti sayesinde yeşiliyle ünlü Bursa’da keşfe çıkabileceksiniz.
Eski şehir merkezinde yer alan Ulu Camii, ilk Osmanlı medreselerinden Yeşil Medrese’de açılan Türk İslam Eserleri Müzesi, Atatürk’ün Bursa’yı ziyareti sırasında kaldığı ve daha sonra müzeye çevrilen Atatürk Evi, Yeşil Külliye’ye gelir sağlamak amacıyla yaptırılan İpek Hanı, Ulu Camii ile Orhan Camii arasında yer alan Koza Hanı, 14. yüzyılda inşa edilen Emir Hanı, kış sporlarının her türünü yapabileceğiniz Uludağ, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren Cumalıkızık, tarihi dokusunu koruyan Tirilye, çinileri dünyaca ünlü İznik, günümüzde Uğur Mumcu Kültür Merkezi olarak kullanılan Mudanya Ortodoks Kilisesi, 18. yüzyıl Osmanlı mimarisi örneği Tahir Paşa Konağı ve eski Rum köyü Gölyazı görülmesi gereken yerlerden.
Yoğurdu ve tereyağı bol İskender Kebabı, kuşbaşı ya da peynirlisi arasında tercih yapmakta zorlanacağınız Kıymalı Cantık, İskender’e benzeyen ama lezzeti bir başka Pideli Köfte, bir başka et yemeği İnegöl Köfte, yemelere doyulmayan Kemalpaşa Tatlısı, kahvaltı sofrasının baş köşesindeki Tahinli Pide, çayın en iyi arkadaşı Cevizli Lokum, Cennet Künkü de denilen Cendere Baklavası, Süt Helvası ya da Bursa Helvası olarak da tanınan Düğün Helvası, misafirliğe giderken mutlaka alınan Kestane Şekeri, nadir bulunan Anjelik ile yapılan Anjelik Reçeli mideleri şenlendiriyor.
Bursa Yenişehir Havalimanı
1944 yılında askeri üst olarak açılan Bursa Yenişehir Havalimanı’nda 2000 yılından beri sivil uçuşlar da yapılıyor. Uluslararası uçuşların da yapıldığı havalimanı ile şehir arası ulaşım otobüs, minibüs ve taksilerle gerçekleştiriliyor.
Bursa Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Ağrı Şehir Rehberi

Anadolu’ya geçen Orta Asyalı kavimler için bir geçiş kapısı olan Ağrı’da pek çok medeniyetin izine rastlandı. Fakat bu izlerin sahibi olan uygarlıkların hiçbiri Ağrı’da kalıcı olmadı. Hititler’in ardından bölgeye yerleşen Huriler krallık merkezinden uzak olan Ağrı’yı ellerinde tutmayı başaramadılar. Urartular, Ağrı topraklarına yerleştikten sonra Ağrı çevresindeki medeniyetlere savaş açtı. Çoğunlukla başarılı oldu. Ağrı uçak bileti ile Urartular’ın savaş tarihine göz atın.
Milattan önce 712 yılında Kimmerler Ağrı’da geçici bir hakimiyet kurdu. Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler’in toprakları sahiplenmesinin ardından 1071 yılında Türk boyları Anadolu’ya girdi ve Ağrı’ya yerleşti. Yavuz Sultan Selim’in Osmanlı sınırları içine katmasıyla Ağrı’da yeni bir dönem başladı. Çeşitli adlarla anılan Ağrı’ya batılılar arasında “Ararat” deniliyor. Nuh Tufanı’yla adı Tevrat’ta da geçen Ağrı Dağı ve çevresini keşfetmek için Ağrı uçak biletinizi ayırtın.
Osmanlı mimarisinin belirgin örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı, Urartular’dan izler taşıyan Doğubeyazıt Kalesi, Evliya Çelebi’nin “Sultan Hasan oğlu Ziyaüddin’in yapısıdır” dediği Şoşik Kalesi, Nuh’un gemisinin efsanelere göre durduğu yer olan Nuh’un Tepesi, doğa sporları yapanların ve yayla turizmiyle ilgilenenlerin büyük alaka gösterdiği Ağrı Dağı, Nuh Peygamber’in mezarının olduğu söylentileri olan Üç Kilise, kayalara oyulmuş ibadethane ve tapınaklarıyla Meya Mağarası, Küçük Ağrı Dağı’ndaki Buz Mağarası, Osmanlı türbe mimarisi örneği Hamur Kümbeti Ağrı’ya yolu düşenlerin uğradıkları yerler arasında.
Ağrı’nın en çok bilinen yemeği Abdigör Köftesi, özel bir yöntemle pişirilen Gosteberg Et, sarımsaklı yoğurtla ikram edilen Selekeli (saç kavurma), tedavi amaçlı da kullanılan Alabalık, Türkiye’nin en güzel balı Beyaz Bal, tek bir kaptan yenilmesi makbul olan Haşıl, buğday unuyla hazırlanan Hengel, ev eriştesinin yeşil mercimekle pişirilmiş hali Erişte, kaymağın yağı çıkana kadar ocakta kalan Kuymak, mayalanmış hamurdan yoğrulan Kete, kızgın yağda kızartılan Pişi, tatlı olarak Hasude, bulgurdan yuvarlanan Yalancı Köfte, Ayranaşı, Halise ve Çiriş Ketesi Ağrı’da denenmesi gereken yemeklerden.
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı
Sadece iç hat uçuşların gerçekleştirildiği Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Ağrı şehir merkezine 9 km uzaklıkta. Airport Taksi ve servisler şehir içi ulaşımı kolaylaştırıyor.
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Bursa-Ağrı Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Bursa-Ağrı uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Bursa-Ağrı Uçak Bileti Alabilir miyim?
Bursa-Ağrı uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Bursa-Ağrı Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Bursa-Ağrı Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?