Çanakkale - Ağrı Uçak Bileti
Çanakkale Şehir Rehberi

Eski çağlarda Hellespontos ve Dardanelles adlarıyla da anılan Çanakkale’de 3000 yıldan beri yerleşim var. Günümüzde kalıntıları gün yüzüne çıkan Truva Antik Kenti milattan önce 2500’de büyük bir depremle yıkıldı. Bölgeyi daha sonra ele geçiren Lidyalılar uzun süre Çanakkale topraklarında kaldı. Milattan önce 336 yılına gelindiğindeyse gücü artan Pers İmaparatorluğu bölgeyi ele geçirdi. Çanakkale uçak bileti ile tarihe tanıklık edin.
Karesioğulları Beyliği’nin yıkılması ile Osmanlı İmparatorluğu topraklarını genişletti. Böylece Boğazlar’ın kontrolü Osmanlı’ya geçti. Çanakkale’nin üzerinde kurulduğu Biga Yarımadası’nda en büyük yükselti ise Biga Dağları. Çanakkale isminin kökeninde yöre halkının çanak – çömlek işiyle uğraşması yatıyor. Çanakkale uçak bileti sayesinde Türkiye’nin ikinci boğazını görmüş olacaksınız.
Şehitler Abidesi’ni ziyaret etmek için Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Asya kıtasının batıdaki en uç noktası Babakale, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren ve dokuz katmandan oluşan Troya Antik Kenti, dünya üzerinde en çok oksijen üreten ikinci dağ olan Kazdağları, Aristo’nun üç yıl yaşadığı Assos, berrak denizi ve şarabıyla tanınan Bozcaada, Türkiye’deki en büyük ada Gökçeada, kaplıcalarıyla dikkat çeken Biga, zeytinyağı üretimiyle tanınan Küçükkuyu, Truva filminde kullanılan Truva Atı, türküsü dilden dile dolaşan Aynalı Çarşı Çanakkale yolcularını bekliyor.
Kaşık kaşık giden Ovmaç Çorbası, balıktan yapılan İskorpit Çorbası, çok yararlı Ispanak Çorbası, ana malzamesi patlıcanla güzel Tumbi, bir başka ıspanak güzelliği Çırpma, mantarla yapılan Melki Yemeği, faydalı Yumurtalı Tiken, hamurla kıymanın buluşması Metez, börülceye yakışan Börülce Köftesi, “balıksız olmaz” diyenlere Lüfer Pilavı, Patlıcan Kapama, Papaz Yahnisi, Tuzlu Sardalya, Patlıcan Turşusu, Peynir Helvası ve Basma Helvası Çanakkale’ye gidenlerin sipariş etmesi gereken yemeklerden. Afiyet olsun!
Çanakkale’nin Havalimanları
Çanakkale Havalimanı
1995 senesinde hizmete açılan Çanakkale Havalimanı’nda sivil – askeri kategoride uçuşlar yapılıyor. Havalimanında uluslararası uçuşlar da bulabilirsiniz. Otobüs, servis ve taksiler kara ulaşamını sağlıyor.
Çanakkale Gökçeada Havalimanı
2010 yılından beri sivil taşımacılık için kullanılan Çanakkale Gökçeada Havalimanı yalnızca iç hatlara açık. Havalimanına ulaşmak için taksi kullanabilirsiniz.
Çanakkale Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Ağrı Şehir Rehberi

Anadolu’ya geçen Orta Asyalı kavimler için bir geçiş kapısı olan Ağrı’da pek çok medeniyetin izine rastlandı. Fakat bu izlerin sahibi olan uygarlıkların hiçbiri Ağrı’da kalıcı olmadı. Hititler’in ardından bölgeye yerleşen Huriler krallık merkezinden uzak olan Ağrı’yı ellerinde tutmayı başaramadılar. Urartular, Ağrı topraklarına yerleştikten sonra Ağrı çevresindeki medeniyetlere savaş açtı. Çoğunlukla başarılı oldu. Ağrı uçak bileti ile Urartular’ın savaş tarihine göz atın.
Milattan önce 712 yılında Kimmerler Ağrı’da geçici bir hakimiyet kurdu. Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler’in toprakları sahiplenmesinin ardından 1071 yılında Türk boyları Anadolu’ya girdi ve Ağrı’ya yerleşti. Yavuz Sultan Selim’in Osmanlı sınırları içine katmasıyla Ağrı’da yeni bir dönem başladı. Çeşitli adlarla anılan Ağrı’ya batılılar arasında “Ararat” deniliyor. Nuh Tufanı’yla adı Tevrat’ta da geçen Ağrı Dağı ve çevresini keşfetmek için Ağrı uçak biletinizi ayırtın.
Osmanlı mimarisinin belirgin örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı, Urartular’dan izler taşıyan Doğubeyazıt Kalesi, Evliya Çelebi’nin “Sultan Hasan oğlu Ziyaüddin’in yapısıdır” dediği Şoşik Kalesi, Nuh’un gemisinin efsanelere göre durduğu yer olan Nuh’un Tepesi, doğa sporları yapanların ve yayla turizmiyle ilgilenenlerin büyük alaka gösterdiği Ağrı Dağı, Nuh Peygamber’in mezarının olduğu söylentileri olan Üç Kilise, kayalara oyulmuş ibadethane ve tapınaklarıyla Meya Mağarası, Küçük Ağrı Dağı’ndaki Buz Mağarası, Osmanlı türbe mimarisi örneği Hamur Kümbeti Ağrı’ya yolu düşenlerin uğradıkları yerler arasında.
Ağrı’nın en çok bilinen yemeği Abdigör Köftesi, özel bir yöntemle pişirilen Gosteberg Et, sarımsaklı yoğurtla ikram edilen Selekeli (saç kavurma), tedavi amaçlı da kullanılan Alabalık, Türkiye’nin en güzel balı Beyaz Bal, tek bir kaptan yenilmesi makbul olan Haşıl, buğday unuyla hazırlanan Hengel, ev eriştesinin yeşil mercimekle pişirilmiş hali Erişte, kaymağın yağı çıkana kadar ocakta kalan Kuymak, mayalanmış hamurdan yoğrulan Kete, kızgın yağda kızartılan Pişi, tatlı olarak Hasude, bulgurdan yuvarlanan Yalancı Köfte, Ayranaşı, Halise ve Çiriş Ketesi Ağrı’da denenmesi gereken yemeklerden.
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı
Sadece iç hat uçuşların gerçekleştirildiği Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Ağrı şehir merkezine 9 km uzaklıkta. Airport Taksi ve servisler şehir içi ulaşımı kolaylaştırıyor.
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Çanakkale-Ağrı Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Çanakkale-Ağrı uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Çanakkale-Ağrı Uçak Bileti Alabilir miyim?
Çanakkale-Ağrı uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Çanakkale-Ağrı Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Çanakkale-Ağrı Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?