Diyarbakır - Adana Uçak Bileti
Diyarbakır Şehir Rehberi

Diyarbakır ve çevresindeki mağaralarda yapılan arkeolojik araştırmalarda Yontma Taş ve Mezolitik Devre ait bulgulara rastlandı. Ergani ilçesi yakınlarındaki Çayönü Tepesi kazılarında ise dünyanın en eski köyü bulundu. Diyarbakır’da zamanında Asurlular, Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler, Romalılar, Bizanslılar, Emeviler, Abbasiler, Selçuklular, Moğollar, Akkoyunlular, Safeviler ve Osmanlılar hüküm sürdü. Diyarbakır uçak biletinizle dünyanın en eski köyünü yerinde tanıyın.
Diyarbakır Osmanlılar zamanında doğuya sefer yapan orduların hareket üssü ve kışlağı oldu. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde hastalık, yangın ve sefaletle boğuşan şehir Cumhuriyet Dönemi’nde büyük bir atılım gerçekleştirdi. 1950’lerden sonra şehir yenilendi. Yollar, hastaneler, okullar ve modern yapılarla Diyarbakır’ın çehresi değişti. Kara, hava ve demir yoluyla ülkenin dört bir yanına yakınlaştı. Diyarbakır uçak bileti ile şehrin yeni çehresine göz atın.
Anadolu’nun en eski camilerinden Ulu Camii, Mimar Sinan’ın dehasının ürünü Behram Paşa Camii, Anadolu’nun tek dört ayaklı minare örneği Dört Ayaklı Minare, Anadolu’nun ilk üniversitesi kabul edilen Mesudiye Medresesi, 3. yüzyıldan beri ayakta kalan Meryem Ana Kilisesi, 1934’de Zinciriye Medresesi’nde açılan ve Diyarbakır’ın ilk müzesi olan Arkeoloji Müzesi, şaire ait eşyaların sergilendiği Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, ünlü yazarın bir zamanlar yaşadığı evden dönüştürülen Ziya Gökalp Müzesi, günümüzde otel olarak kullanılan Deliller Hanı, çeşitli dükkanlara ev sahipliği yapan Hasan Paşa Hanı, tarihi Sülüklü Han, dünyada kemeri en geniş olan köprü olan Malabadi Köprüsü ve yaklaşık 9000 yaşındaki surlarıyla Diyarbakır Kalesi’ni görmeden dönmeyin.
Ekşiliğini içindeki sumağa borçlu Meftune, Hıllorik adıyla da tanınan Pıçık, nar taneleriyle renklenen Nardanaşı, kıyma ve bademli Duvaklı Pilav, Mahlepli Diyarbakır Çöreği, iç pilavla doldurulan Kaburga Dolması, kara mercimekle yapılan Serbizer, dolma gibi doldurulan Elma Düzmesi, içmesi leziz Sumak Suyu, Osmanlı Mutfağı’ndan kalma Paluze Tatlısı, türlü yemeğine benzeyen Tırşık, Mumbar Dolması’nın Diyarbakır versiyonu Kibe Mumbar, Mercimek Köftesi’ne benzeyen Habenisk’i afiyetle yedikten sonra Diyarbakır karpuzuna ne dersiniz?
Diyarbakır Havalimanı
1952 yılından beri sivil – askeri kategoride uçuşların yapıldığı Diyarbakır Havalimanı Diyarbakır’dan 10 km uzakta. Havalimanından uluslararası uçmak da mümkün… Havalimanında kara ulaşımı otobüs, servis ve taksiyle gerçekleştiriliyor.
Diyarbakır Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Adana Şehir Rehberi

Yüksek kültürlü medeniyetlerin beşiği olmuş Adana ve çevresindeki bilinen tarih Kitvanza Krallığı ile başlıyor. Daha sonra Hititler’in hakim olduğu bölge Kue Krallığı, Asurlular, Klikya Krallığı, İranlılar, Makedonyalılar, Selokidler, Çukurova Korsanları ve Romalılar tarafından yurt edinilmiş. 1517’de Osmanlı İmparatorluğu’nun bölgedeki hakimiyeti başlamış. Adana uçak bileti ile Osmanlı İmparatorluğu dahil pek çok medeniyete ev sahipliği yapan topraklarda keşfe çıkın.
Hititler’den kalan kitabelerde “Uru Adania” yani “Adana Bölgesi” olarak bahsedilen şehrin adının en az 3640 yıllık bir geçmişi olduğu sanılıyor. 1. Dünya Savaşı Dönemi’nde saldırılara uğrayan Adana ve çevresi, Ankara’da yapılan Türk – Fransız Barış Antlaşması’nın ardından işgalden kurtuldu. Adana’nın kurtuluşu Büyük Saat ile Ulu Camii arasına asılan büyük bir bayrakla kutlandı. Bayrak Adana’nın simgesi haline gelerek her yıl Kurtuluş Günü’nde yeniden asıldı. Adana uçak bileti ile özgürlüğü bayraklarla kutlayan bir halkı ziyaret edin.
Seyhan Nehri üstündeki Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayan Taş Köprü, 16. yüzyılda yapılan Ulu Camii (Ramazanoğulları Camii), aynı anda 28 bin 500 kişinin ibadet edebildiği Sabancı Merkez Camii, Türkiye’nin en büyük parkı olan Adana Merkez Park, üzerinde tekne turu da yapabileceğiniz Seyhan Baraj Gölü, 32 metre uzunluğuyla Türkiye’nin en büyük saati olan Büyük Saat, geleneksel Anadolu kapalı çarşı örneği Tarihi Kazancılar Çarşısı, Adana’nın çevresindeki tarihi kalıntıların sergilendiği Adana Arkeoloji Müzesi, Almanlar yaptığı için “Alman Köprüsü” de denilen Varda Köprüsü, Roma ve Bizans kalıntılarının bulunduğu Anavarza Antik Kenti Adana yolcularına önerilen rotalardan…
Adana’ya ilk kez gidenlere tavsiye edilen; Adana Kebap, bol malzemesiyle doyurucu olan Adana Lahmacun, her yörenin farklı usüllerle yaptığı Analı Kızlı, tabağınızı tekrar tekrar doldurmalarını isteyeceğiniz Mumbar, adı üzerinde kırk kere sarılan Kırkkat, buzlu servisiyle ferahlatan Bici Bici, oturtmaya da benzeyen Sarı Burma, lohusa şerbeti olarak bilinen Kaynar, tadı kremaya benzeyen Misis Ayranı, meyan kökünden yapılan Aşlama, kat kat hamurun içine ceviz konularak yapılan Karakuş Adana lezzetlerini tatmak isteyenlere duyurulur.
Adana Havalimanı
Adana “Şakirpaşa” Havalimanı 1937 yılında açıldığında sadece yurtiçi uçuşlara açıktı. 1956 yılında uluslararası uçuşlar yapılmaya başlandı. Havalimanı şehir arası ulaşım otobüs, servis ve taksilerle sağlanıyor.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Diyarbakır-Adana Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Diyarbakır-Adana uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Diyarbakır-Adana Uçak Bileti Alabilir miyim?
Diyarbakır-Adana uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Diyarbakır-Adana Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Diyarbakır-Adana Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?