Diyarbakır - Amasya Uçak Bileti
Diyarbakır Şehir Rehberi

Diyarbakır ve çevresindeki mağaralarda yapılan arkeolojik araştırmalarda Yontma Taş ve Mezolitik Devre ait bulgulara rastlandı. Ergani ilçesi yakınlarındaki Çayönü Tepesi kazılarında ise dünyanın en eski köyü bulundu. Diyarbakır’da zamanında Asurlular, Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler, Romalılar, Bizanslılar, Emeviler, Abbasiler, Selçuklular, Moğollar, Akkoyunlular, Safeviler ve Osmanlılar hüküm sürdü. Diyarbakır uçak biletinizle dünyanın en eski köyünü yerinde tanıyın.
Diyarbakır Osmanlılar zamanında doğuya sefer yapan orduların hareket üssü ve kışlağı oldu. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde hastalık, yangın ve sefaletle boğuşan şehir Cumhuriyet Dönemi’nde büyük bir atılım gerçekleştirdi. 1950’lerden sonra şehir yenilendi. Yollar, hastaneler, okullar ve modern yapılarla Diyarbakır’ın çehresi değişti. Kara, hava ve demir yoluyla ülkenin dört bir yanına yakınlaştı. Diyarbakır uçak bileti ile şehrin yeni çehresine göz atın.
Anadolu’nun en eski camilerinden Ulu Camii, Mimar Sinan’ın dehasının ürünü Behram Paşa Camii, Anadolu’nun tek dört ayaklı minare örneği Dört Ayaklı Minare, Anadolu’nun ilk üniversitesi kabul edilen Mesudiye Medresesi, 3. yüzyıldan beri ayakta kalan Meryem Ana Kilisesi, 1934’de Zinciriye Medresesi’nde açılan ve Diyarbakır’ın ilk müzesi olan Arkeoloji Müzesi, şaire ait eşyaların sergilendiği Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, ünlü yazarın bir zamanlar yaşadığı evden dönüştürülen Ziya Gökalp Müzesi, günümüzde otel olarak kullanılan Deliller Hanı, çeşitli dükkanlara ev sahipliği yapan Hasan Paşa Hanı, tarihi Sülüklü Han, dünyada kemeri en geniş olan köprü olan Malabadi Köprüsü ve yaklaşık 9000 yaşındaki surlarıyla Diyarbakır Kalesi’ni görmeden dönmeyin.
Ekşiliğini içindeki sumağa borçlu Meftune, Hıllorik adıyla da tanınan Pıçık, nar taneleriyle renklenen Nardanaşı, kıyma ve bademli Duvaklı Pilav, Mahlepli Diyarbakır Çöreği, iç pilavla doldurulan Kaburga Dolması, kara mercimekle yapılan Serbizer, dolma gibi doldurulan Elma Düzmesi, içmesi leziz Sumak Suyu, Osmanlı Mutfağı’ndan kalma Paluze Tatlısı, türlü yemeğine benzeyen Tırşık, Mumbar Dolması’nın Diyarbakır versiyonu Kibe Mumbar, Mercimek Köftesi’ne benzeyen Habenisk’i afiyetle yedikten sonra Diyarbakır karpuzuna ne dersiniz?
Diyarbakır Havalimanı
1952 yılından beri sivil – askeri kategoride uçuşların yapıldığı Diyarbakır Havalimanı Diyarbakır’dan 10 km uzakta. Havalimanından uluslararası uçmak da mümkün… Havalimanında kara ulaşımı otobüs, servis ve taksiyle gerçekleştiriliyor.
Diyarbakır Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Amasya Şehir Rehberi

Doğal güzellikleriyle çağlar boyunca çeşitli medeniyetlerin yurt edindiği Amasya’nın bilinen tarihi 7000 yıl önceden başladı. Şehrin bilinen ilk ismi Amaseia’ydı. Şimdiki Amasya Kalesi’nin olduğu yer şehrin ilk yerleşim yeriydi. Amasya’da Hititler, Frigler, Persler ve Romalılar hüküm sürdü. Amasya uçak bileti ile binlerce yıldır solmayan güzellikleri keşfedeceksiniz.
Amasya’nın Türk hakimiyeti ile tanışması Danişmendliler’le oldu. Anadolu’da Türk varlığının güçlenmesiyle İlhanlı, Selçuklu ve son olarak Osmanlılar’ın topraklarına katıldı. Osmanlı Dönemi’nde şehzadelerin eğitime gönderildiği ve valilik yaptığı şehir olan Amasya, Kurtuluş Savaşı yıllarında Amasya Kongresi’ne ev sahipliği yaparak önemini artırdı. Amasya uçak bileti ile şehzadelerin ve Kuvâ-yi Milliye ruhunu taşıyanların diyarına adım atın.
Tam yirmi dört bin eserin sergilendiği Amasya Müzesi, hem şehrin manzarasını seyredebileceğiniz hem de içinde gezinebileceğiniz Amasya Kalesi, Pontus Krallığı Dönemi’ne ait Kral Kaya Mezarları, Osmanlı şehzadelerinin balmumu heykellerinin yer aldığı Şehzadeler Müzesi, İlhanlılar’a ait tek eser olan Darüşşifa, Sultan II. Bayezid Külliyesi, Sultan Çelebi Mehmed’in yaptırdığı Haliliye Medresesi, Gökmedrese, Büyük Ağa Medresesi, Küçük Ağa Medresesi, burmalı minaresiyle ünlü Burmalı Camii, Gökmedrese Camii, Fethiye Camii, Medrese Önü Camii, Saraçhane Camii, Hızır Paşa Camii ve Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Camii Amasya’da gezilecek yerler içinde…
Yeşil mercimek ve kıyma ile yapılan Çatal Çorba, pirinç ya da mercimekle yapılan Helle Çorbası, parmak yedirten Bakla Dolması, patlıcanı baş tacı edenler için Patlıcan Çullaması, Amasya usülü Keşkek, tatmadan duramayacağınız Bat Yemeği, ayvanın bambaşka bir formu Ayva Gallesi, tadanların favorisi olan Hasuda Tatlısı, pekmezle yapılan Dene Hasudası, Amasya Çöreği, Ciğer Sarması, Göbek Dolması, Kabak Kavuklu Pilav, Elma Tatlısı ve Kalburabastı denemeniz gereken Amasya Mutfağı işlerinden.
Amasya Merzifon Havalimanı
Amasya’nın 47 km uzağında yer alan Amasya Merzifon Havalimanı’nda sivil – askeri uçuşlar yapılıyor. Havalimanından yurt dışına uçuş yok. Özel servisler ve taksiler havalimanı şehir arası ulaşımı gerçekleştiriyor.
Amasya Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Diyarbakır-Amasya Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Diyarbakır-Amasya uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Diyarbakır-Amasya Uçak Bileti Alabilir miyim?
Diyarbakır-Amasya uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Diyarbakır-Amasya Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Diyarbakır-Amasya Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?