Diyarbakır - Erzurum Uçak Bileti
Diyarbakır Şehir Rehberi

Diyarbakır ve çevresindeki mağaralarda yapılan arkeolojik araştırmalarda Yontma Taş ve Mezolitik Devre ait bulgulara rastlandı. Ergani ilçesi yakınlarındaki Çayönü Tepesi kazılarında ise dünyanın en eski köyü bulundu. Diyarbakır’da zamanında Asurlular, Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler, Romalılar, Bizanslılar, Emeviler, Abbasiler, Selçuklular, Moğollar, Akkoyunlular, Safeviler ve Osmanlılar hüküm sürdü. Diyarbakır uçak biletinizle dünyanın en eski köyünü yerinde tanıyın.
Diyarbakır Osmanlılar zamanında doğuya sefer yapan orduların hareket üssü ve kışlağı oldu. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde hastalık, yangın ve sefaletle boğuşan şehir Cumhuriyet Dönemi’nde büyük bir atılım gerçekleştirdi. 1950’lerden sonra şehir yenilendi. Yollar, hastaneler, okullar ve modern yapılarla Diyarbakır’ın çehresi değişti. Kara, hava ve demir yoluyla ülkenin dört bir yanına yakınlaştı. Diyarbakır uçak bileti ile şehrin yeni çehresine göz atın.
Anadolu’nun en eski camilerinden Ulu Camii, Mimar Sinan’ın dehasının ürünü Behram Paşa Camii, Anadolu’nun tek dört ayaklı minare örneği Dört Ayaklı Minare, Anadolu’nun ilk üniversitesi kabul edilen Mesudiye Medresesi, 3. yüzyıldan beri ayakta kalan Meryem Ana Kilisesi, 1934’de Zinciriye Medresesi’nde açılan ve Diyarbakır’ın ilk müzesi olan Arkeoloji Müzesi, şaire ait eşyaların sergilendiği Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, ünlü yazarın bir zamanlar yaşadığı evden dönüştürülen Ziya Gökalp Müzesi, günümüzde otel olarak kullanılan Deliller Hanı, çeşitli dükkanlara ev sahipliği yapan Hasan Paşa Hanı, tarihi Sülüklü Han, dünyada kemeri en geniş olan köprü olan Malabadi Köprüsü ve yaklaşık 9000 yaşındaki surlarıyla Diyarbakır Kalesi’ni görmeden dönmeyin.
Ekşiliğini içindeki sumağa borçlu Meftune, Hıllorik adıyla da tanınan Pıçık, nar taneleriyle renklenen Nardanaşı, kıyma ve bademli Duvaklı Pilav, Mahlepli Diyarbakır Çöreği, iç pilavla doldurulan Kaburga Dolması, kara mercimekle yapılan Serbizer, dolma gibi doldurulan Elma Düzmesi, içmesi leziz Sumak Suyu, Osmanlı Mutfağı’ndan kalma Paluze Tatlısı, türlü yemeğine benzeyen Tırşık, Mumbar Dolması’nın Diyarbakır versiyonu Kibe Mumbar, Mercimek Köftesi’ne benzeyen Habenisk’i afiyetle yedikten sonra Diyarbakır karpuzuna ne dersiniz?
Diyarbakır Havalimanı
1952 yılından beri sivil – askeri kategoride uçuşların yapıldığı Diyarbakır Havalimanı Diyarbakır’dan 10 km uzakta. Havalimanından uluslararası uçmak da mümkün… Havalimanında kara ulaşımı otobüs, servis ve taksiyle gerçekleştiriliyor.
Diyarbakır Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Erzurum Şehir Rehberi

Kalkolitik ve Eski Tunç Çağı’ndan itibaren yerleşime başlanan Erzurum ve çevresinin bu kadar rağbet görmesinin nedeni; ticari ve askeri yolların kavşak noktasında olması, akarsu kaynaklarının zengin olması ve savunma yapmayı kolaylaştıran coğrafi özellikleri. Erzurum uçak bileti ile Karaz, Pulur ve Güzelova’da yapılan kazılarda çıkan altı bin yıllık kalıntılar arasında dolaşın.
Sasaniler, Kimmerler, İskitler, Medler, Bizanslılar, Persler, Urartular, Romalılar, Araplar, Moğollar, İlhanlılar, Safaviler, Selçuklular ve Osmanlılar bu bölgede yaşadı. Evliyalar veya Dadaşlar diyarı olarak da bilinen Erzurum yakın geçmişimizde de önemli olaylara tanık oldu. Mustafa Kemal Atatürk, 23 Temmuz 1919’da kurtuluş mücadelesi için yapılan Erzurum Kongresi’ni burada açtı. Erzurum uçak biletinizle farklı medeniyetlerden kalan izlerle tanışın.
Şehrin simgelerinden biri olan Nene Hatun Milli Parkı’nı, yüzmek veya piknik yapmak için Tortum Şelalesi’ni, kış sporlarının tadını çıkarmak için Palandöken’i, Uzundere ilçesindeki Öşvank Kilisesi’ni, 1124 yılında gözetleme kulesi olarak yapılan Erzurum Saat Kulesi’ni, Osmanlı sadrazamı Rüstem Paşa’nın 1561 yılında inşa ettirdiği Rüstempaşa Bedesteni’ni, Mustafa Kemal Atatürk’ün 52 gün kaldığı ve daha sonra müzeye çevrilen Atatürk Evi Müzesi’ni, devlet işleri için açılan günümüzde kongreye ait belgelerin sergilendiği Kongre Binası’nı, “Kırmızı Periler Diyarı” adıyla da anılan Narman Peribacaları’nı, Anadolu Selçuklular’ı zamanında yapılan Çifte Minareli Medrese’yi, yine Selçuklular döneminde 1176 yılında inşa edilen Ulu Camii’yi, 14. yüzyılda yapılan Üç Kümbetler’i ve kitabesinde yapım yılı olarak 1310 yılı görülen Yakutiye Medresesi’ni Erzurum gezilecek yerler listenize ekleyin.
Keçi ya da kuzu etinden yapılan Çağ Kebabı, kıymalısı da olan Aşotu Çorbası, Erzurum adıyla birlikte anılan Kadayıf Dolması, iki şekilde hazırlanan ve iki şekilde de afiyetle yenilen Şalgam Dolması, hamur işi Lalanga, kahvaltıda ya da tatlı olarak servis edilen Hasuta, hem faydalı hem de lezzetli olan Çiriş Yemeği, omlete benzeyen Dut Çullaması, bulguruyla leziz Lor Dolması, farklı yemeklere de konulabilen Çaşır, Erzurum’a has bir yöntemle pişirilen Su Böreği ve Erzurum Ketesi Erzurum’a gidip damak çatlatmak isteyenlere önerilerimiz.
Erzurum Havalimanı
1993 yılından beri uluslararası uçuşların gerçekleştirildiği Erzurum Havalimanı, Türkiye’nin en uzun ikinci pistine sahip. Özel servisler ve taksiler şehirle havalimanı arasındaki ulaşımı sağlıyor. Kendi aracınızı kendiniz kullanmak istiyorsanız araç kiralayabilirsiniz.
Erzurum Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Diyarbakır-Erzurum Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Diyarbakır-Erzurum uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Diyarbakır-Erzurum Uçak Bileti Alabilir miyim?
Diyarbakır-Erzurum uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Diyarbakır-Erzurum Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Diyarbakır-Erzurum Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?