Diyarbakır - Kayseri Uçak Bileti
Diyarbakır Şehir Rehberi

Diyarbakır ve çevresindeki mağaralarda yapılan arkeolojik araştırmalarda Yontma Taş ve Mezolitik Devre ait bulgulara rastlandı. Ergani ilçesi yakınlarındaki Çayönü Tepesi kazılarında ise dünyanın en eski köyü bulundu. Diyarbakır’da zamanında Asurlular, Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler, Romalılar, Bizanslılar, Emeviler, Abbasiler, Selçuklular, Moğollar, Akkoyunlular, Safeviler ve Osmanlılar hüküm sürdü. Diyarbakır uçak biletinizle dünyanın en eski köyünü yerinde tanıyın.
Diyarbakır Osmanlılar zamanında doğuya sefer yapan orduların hareket üssü ve kışlağı oldu. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde hastalık, yangın ve sefaletle boğuşan şehir Cumhuriyet Dönemi’nde büyük bir atılım gerçekleştirdi. 1950’lerden sonra şehir yenilendi. Yollar, hastaneler, okullar ve modern yapılarla Diyarbakır’ın çehresi değişti. Kara, hava ve demir yoluyla ülkenin dört bir yanına yakınlaştı. Diyarbakır uçak bileti ile şehrin yeni çehresine göz atın.
Anadolu’nun en eski camilerinden Ulu Camii, Mimar Sinan’ın dehasının ürünü Behram Paşa Camii, Anadolu’nun tek dört ayaklı minare örneği Dört Ayaklı Minare, Anadolu’nun ilk üniversitesi kabul edilen Mesudiye Medresesi, 3. yüzyıldan beri ayakta kalan Meryem Ana Kilisesi, 1934’de Zinciriye Medresesi’nde açılan ve Diyarbakır’ın ilk müzesi olan Arkeoloji Müzesi, şaire ait eşyaların sergilendiği Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, ünlü yazarın bir zamanlar yaşadığı evden dönüştürülen Ziya Gökalp Müzesi, günümüzde otel olarak kullanılan Deliller Hanı, çeşitli dükkanlara ev sahipliği yapan Hasan Paşa Hanı, tarihi Sülüklü Han, dünyada kemeri en geniş olan köprü olan Malabadi Köprüsü ve yaklaşık 9000 yaşındaki surlarıyla Diyarbakır Kalesi’ni görmeden dönmeyin.
Ekşiliğini içindeki sumağa borçlu Meftune, Hıllorik adıyla da tanınan Pıçık, nar taneleriyle renklenen Nardanaşı, kıyma ve bademli Duvaklı Pilav, Mahlepli Diyarbakır Çöreği, iç pilavla doldurulan Kaburga Dolması, kara mercimekle yapılan Serbizer, dolma gibi doldurulan Elma Düzmesi, içmesi leziz Sumak Suyu, Osmanlı Mutfağı’ndan kalma Paluze Tatlısı, türlü yemeğine benzeyen Tırşık, Mumbar Dolması’nın Diyarbakır versiyonu Kibe Mumbar, Mercimek Köftesi’ne benzeyen Habenisk’i afiyetle yedikten sonra Diyarbakır karpuzuna ne dersiniz?
Diyarbakır Havalimanı
1952 yılından beri sivil – askeri kategoride uçuşların yapıldığı Diyarbakır Havalimanı Diyarbakır’dan 10 km uzakta. Havalimanından uluslararası uçmak da mümkün… Havalimanında kara ulaşımı otobüs, servis ve taksiyle gerçekleştiriliyor.
Diyarbakır Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Kayseri Şehir Rehberi

Kayseri’nin geçmişi milattan önce 4000 ile milattan sonra 2000’e tarihleniyor. Hititler milattan önce 2000 yıllarında Kayseri’ye 22 km uzaklıktaki Kültepe şehrini kurdu. Kayseri Ovası’nın en büyük şehri ve Anadolu’nun en büyük höyüklerinden olan Kültepe’nin yanındaki Karum’da yapılan kazılarda çivi yazısı ile çeşitli yazılı tabletler bulundu. Kültepe’de milattan önce 4000 yılından Roma Devri sonuna kadar yerleşim görüldü. Kayseri uçak biletiniz sizi Hititler’in dünyasına davet ediyor.
Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptıktan sonra Osmanlı İmparatorluğu topraklarına dahil olan şehir, Cumhuriyet’in ilanı ile başlayan dönemde çok gelişti. 1924 anayasasıyla il olan Kayseri ülkemizde kurulan ilk uçak fabrikası ve demiryolu bağlantısı sayesinde dışa açıldı. Halen gelişmeye devam eden şehre Kayseri uçak bileti ile kolayca ulaşacaksınız.
Roma İmparatorluğu döneminden beri ayakta olan Kayseri Kalesi, Alaeddin Keykubat’ın kızı Prenses Şah Cihan Hatun adına yaptırılan Döner Kümbet, Kayserili Mimar Sinan’ın yaptırdığı Kurşunlu Camii, çeşitli dönem ve medeniyetlerden kalan eserlerin sergilendiği Kayseri Arkeoloji Müzesi, sadece çay içmek için bile olsa uğramanız gereken Hunat Hatun Külliyesi, binası Selçuklular zamanında 1205 yılında inşa edilen Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kayseri ziyareti sırasında kaldığı evden dönüştürülen Kayseri Atatürk Müzesi, uğramışken Soğanlı Köyü’nün el yapımı bez bebeklerinden de alabileceğiniz Soğanlı Harabeleri, Kayseri’nin sembolü olarak da bilinen Erciyes Dağı, Pazartesi hariç her gün ziyaret edebileceğiniz Ali Dağı Yeraltı Şehri, Hititler’in Anadolu’da kurduğu ilk şehir olarak da bilinen Kültepe Ören Yeri, doğa harikası Sultan Sazlığı Milli Parkı, yürüyüş parkuru ve piknik alanlarıyla cennete dönüşen Kapuzbaşı Şelaleri’ni dolaşılacak yerler defterinize not alın.
Bayram tatlısı olarak da bilinen Nevzine Tatlısı, çorba ya da yemek demesi farketmeyen Kurşun Aşı, kıymalı harcıyla makbul Yağlama, kıymanın çemenle karışması Sucuklu Köfte, Kayseri yorumu daha farklı Kayseri Mantısı, yaygın olarak yapılan Ayvalı Tahinli Yaprak Sarması, şerbetli Düğümlü Tatlı, revaniye de benzetilen Yoğurt Tatlısı, sıcak sıcak sunulan Aside, tavuk göğsünün en leziz hali Kayseri Tiridi, malzemesi bol Örgülü Pilav, sotelenmiş tavuk eşliğinde Saray Pilavı, ıspanağa benzeyen Çiriş Yemeği, Develi’nin alameti farikası Cıvıklı, Kayseri Pastırması ile bu lezzet şölenini bitiriyoruz.
Kayseri Havalimanı
Sivil – askeri kategoride ve uluslararası uçuşların yapıldığı Kayseri Havalimanı’nın “Engelsiz Havalimanı Belgesi” de var. Şehrin 5 km uzağındaki havalimanına ulaşmak için otobüs, taksi ve yolcu servislerini kullanabilirsiniz.
Kayseri Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Diyarbakır-Kayseri Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Diyarbakır-Kayseri uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Diyarbakır-Kayseri Uçak Bileti Alabilir miyim?
Diyarbakır-Kayseri uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Diyarbakır-Kayseri Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Diyarbakır-Kayseri Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?