Diyarbakır - Tokat Uçak Bileti
Diyarbakır Şehir Rehberi

Diyarbakır ve çevresindeki mağaralarda yapılan arkeolojik araştırmalarda Yontma Taş ve Mezolitik Devre ait bulgulara rastlandı. Ergani ilçesi yakınlarındaki Çayönü Tepesi kazılarında ise dünyanın en eski köyü bulundu. Diyarbakır’da zamanında Asurlular, Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler, Romalılar, Bizanslılar, Emeviler, Abbasiler, Selçuklular, Moğollar, Akkoyunlular, Safeviler ve Osmanlılar hüküm sürdü. Diyarbakır uçak biletinizle dünyanın en eski köyünü yerinde tanıyın.
Diyarbakır Osmanlılar zamanında doğuya sefer yapan orduların hareket üssü ve kışlağı oldu. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde hastalık, yangın ve sefaletle boğuşan şehir Cumhuriyet Dönemi’nde büyük bir atılım gerçekleştirdi. 1950’lerden sonra şehir yenilendi. Yollar, hastaneler, okullar ve modern yapılarla Diyarbakır’ın çehresi değişti. Kara, hava ve demir yoluyla ülkenin dört bir yanına yakınlaştı. Diyarbakır uçak bileti ile şehrin yeni çehresine göz atın.
Anadolu’nun en eski camilerinden Ulu Camii, Mimar Sinan’ın dehasının ürünü Behram Paşa Camii, Anadolu’nun tek dört ayaklı minare örneği Dört Ayaklı Minare, Anadolu’nun ilk üniversitesi kabul edilen Mesudiye Medresesi, 3. yüzyıldan beri ayakta kalan Meryem Ana Kilisesi, 1934’de Zinciriye Medresesi’nde açılan ve Diyarbakır’ın ilk müzesi olan Arkeoloji Müzesi, şaire ait eşyaların sergilendiği Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, ünlü yazarın bir zamanlar yaşadığı evden dönüştürülen Ziya Gökalp Müzesi, günümüzde otel olarak kullanılan Deliller Hanı, çeşitli dükkanlara ev sahipliği yapan Hasan Paşa Hanı, tarihi Sülüklü Han, dünyada kemeri en geniş olan köprü olan Malabadi Köprüsü ve yaklaşık 9000 yaşındaki surlarıyla Diyarbakır Kalesi’ni görmeden dönmeyin.
Ekşiliğini içindeki sumağa borçlu Meftune, Hıllorik adıyla da tanınan Pıçık, nar taneleriyle renklenen Nardanaşı, kıyma ve bademli Duvaklı Pilav, Mahlepli Diyarbakır Çöreği, iç pilavla doldurulan Kaburga Dolması, kara mercimekle yapılan Serbizer, dolma gibi doldurulan Elma Düzmesi, içmesi leziz Sumak Suyu, Osmanlı Mutfağı’ndan kalma Paluze Tatlısı, türlü yemeğine benzeyen Tırşık, Mumbar Dolması’nın Diyarbakır versiyonu Kibe Mumbar, Mercimek Köftesi’ne benzeyen Habenisk’i afiyetle yedikten sonra Diyarbakır karpuzuna ne dersiniz?
Diyarbakır Havalimanı
1952 yılından beri sivil – askeri kategoride uçuşların yapıldığı Diyarbakır Havalimanı Diyarbakır’dan 10 km uzakta. Havalimanından uluslararası uçmak da mümkün… Havalimanında kara ulaşımı otobüs, servis ve taksiyle gerçekleştiriliyor.
Diyarbakır Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Tokat Şehir Rehberi

Tokat’ın adı Evliya Çelebi’nin anlattığına göre arpası bol olduğu için tok-at’ın birleşmesiyle oluştu. Osmanlı tarihçisi İsmail Hakkı Uzunçarşılı’ya göre ise “surlu şehir” manasına gelen Toh-Kat’tan türedi. Özhan Öztürk ise Tokat isminin “ülke, şatraplık” anlamındaki “Dahyu” kelimesinin Rum ağzında bozulmasıyla “Dokeia” kelimesinden bozma olduğunu savunuyor. Tokat uçak bileti ile adının oluşması zaman alan bir şehre uçun.
Togayıtlar’ın kurduğuna inanılan şehir Hititler’in, Asuslular’ın Hurriler ve Kimmerler’in egemenliğinin ardından Persler, Makedonyalılar, Kapadokya Krallığı ve Pontus Krallığı’nın topraklarına katıldı. Romalılar ve Bizanslılar’dan sonra Türk beyliklerinin eline geçti. Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde önemli bir sancaktı. Cumhuriyet Dönemi’ne gelindiğindeyse il oldu. Tokat uçak biletinizi cebinize koyarak tarihle dolu bir şehrin sokaklarında gezinin.
“Dünyanın 8. harikası” olarak görülen Ballıca Mağarası, 2000 yıl önce Karadeniz’in en büyük 5 şehrinden biri olduğu düşünülen Sulusaray Antik Kenti, Ali Paşa Camii, Ulu Camii, Sultan Hamamı, Sık Dışını Helası, Tokat Müzesi, Takyeciler Çarşısı, Paşa Hamamı, Sulusokak Çarşısı, kuş gözlemcileri için gözetleme kuleleri konulan Kaz Gölü, Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat’ın annesi Mahperi Hatun için inşa edilen Mahperi Hatun Kervansarayı, birçok hastalığa şifa veren Sulusaray Kaplıcaları, su sporları yapmak için ideal Almus Baraj Gölü, Antik Çağlar’da kurulan Zile Kalesi’nde bir tur atmayı ihmal etmeyin.
Sarma yapmak için en ideal formu sunan Tokat Yaprağı, tereyağ ve bal sürülerek yenilen Tokat Pağacı, çay ve reçeli yapılan Kuşburnu, kısıra benzetilen Bat, lezzetini tencere dibine dizilen kemikli etlerden alan Bakla Dolması, gelen misafirlere ikramda kusur etmeyen Tokatlılar’ın yaptığı Tokat Keşkeği, saç üstünde pişirilen Tokat Çökeliklisi, ceviz tadını sevenler için Niksar Çöreği, vitamin deposu Zile Pekmezi, patlıcanlı ve etli Tokat Kebabı, bol sarımsaklı ve bol kıymalı Tokat Çemeni’ni yenilecekler listenize alın.
Tokat Havalimanı
1995 yılında açılan Tokat Havalimanı’nda yalnızca iç hat uçuşları var. Şehir içi ulaşım için otobüs, servis ve taksiler hizmetinizde.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Diyarbakır-Tokat Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Diyarbakır-Tokat uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Diyarbakır-Tokat Uçak Bileti Alabilir miyim?
Diyarbakır-Tokat uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Diyarbakır-Tokat Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Diyarbakır-Tokat Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?