Elazığ - Ağrı Uçak Bileti
Elazığ Şehir Rehberi

Arkeolojik kazılarda ortaya çıkan bulgularla Elazığ’daki Hitit varlığı kanıtlandı. Milattan önce 12. ve 7. yüzyılları arası bölgeye Urartu Devleti hakim oldu. Urartu Devleti’nin zayıflamasıyla bölgede Med egemenliği başladı. Persler’in baskısı etkili olunca yenilenen topraklar milattan önce 4. yüzyıla kadar Persler’in hakimiyetinde kaldı. Bir süre etkili olan Sofen Krallığı’ndan sonra bölge Bizans ile Sasaniler arasında gidip geldi. Elazığ uçak biletiyle bu toprakların cazibesine kapılın.
Malazgirt Savaşı’nın ardından başlayan Türkler’in Anadolu’daki hakimiyeti sırasında çeşitli beyliklerin yönetiminde kalan bölge 1514 yılında Osmanlı egemenliği altına girdi. Gelişmeye Cumhuriyet Dönemi’nde başlayan şehrin adına ilk önce “El-Azık” dendi, daha sonraları Elazığ adını aldı. Cumhuriyet döneminde açılan fabrikalarla gelişmesi hızlanan şehre Elazığ uçak bileti ile uçun.
Şehrin tarihi bölgelerinde yapılan kazılardan çıkan eserlerin sergilendiği Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, 1511’de Yazıdere Köyü’nde inşa edilen Üryan Baba Türbesi, Harput’un girişinde yer alan Üç Lüleli Çeşme, Anadolu’daki en eski Türk camilerinden biri olan Ulu Camii, ilkbaharda suyu coşan Sori Şelalesi, Harput Kalesi’nin doğusunda yer alan Meryem Ana Kilisesi, efsanelere konu olmuş Mansur Baba Türbesi, Türkiye’nin ikinci büyük suni gölü Keban Baraj Gölü, klasik Osmanlı tipi hamamlardan Hoca Hasan Hamamı, adına “Süt Kalesi” de denilen Harput Kalesi, hastalıklara iyi geldiği söylenen Golan Kaplıcaları, 4. Murat’ın yaptırdığı Demirkapı Han, Elazığ yöresine ait lezzetleri satın alabileceğiniz Elazığ Kapalı Çarşı, kenarında balık yiyebileceğiniz Çırçır Şelalesi görülmesi gerekli yerler içinde…
Cevizli sucuk olarak da bilinen Orcik, etli ya da kıymalı yiyebileceğiniz Gömbe, soğuk ayran aşı veya Elazığ’daki adıyla Harput Çorba, dışındaki hamura da kıyma eklenilerek yapılan İçli Köfte, lezzeti sarımsaklı yoğurdunda gizli Sırın, kahve aşıklarının favorisi olacak Çedene Kahvesi, susamın en güzel hali Küncülü Köfte, Mardin Mutfağı’ndan esinlenen Kibe Dolması, kaymaklısı makbul Dolanger, kahvaltı sofrasının baş tacı Patile, yağsız kıyma ve ince bulgurdan oluşan Harput Köftesi midenize bayram ettirmek için hazırlanıyor.
Elazığ Havalimanı
İlk önce askeri amaçla açılan Elazığ Havalimanı’nda 1960’dan beri sivil uçuşlar da yapılıyor. Uluslararası uçuşların gerçekleştirildiği havalimanında VIP salonu da var. Araç kiralayarak ya da otobüs, servis ve taksilerle şehir içi ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Elazığ Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Ağrı Şehir Rehberi

Anadolu’ya geçen Orta Asyalı kavimler için bir geçiş kapısı olan Ağrı’da pek çok medeniyetin izine rastlandı. Fakat bu izlerin sahibi olan uygarlıkların hiçbiri Ağrı’da kalıcı olmadı. Hititler’in ardından bölgeye yerleşen Huriler krallık merkezinden uzak olan Ağrı’yı ellerinde tutmayı başaramadılar. Urartular, Ağrı topraklarına yerleştikten sonra Ağrı çevresindeki medeniyetlere savaş açtı. Çoğunlukla başarılı oldu. Ağrı uçak bileti ile Urartular’ın savaş tarihine göz atın.
Milattan önce 712 yılında Kimmerler Ağrı’da geçici bir hakimiyet kurdu. Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler’in toprakları sahiplenmesinin ardından 1071 yılında Türk boyları Anadolu’ya girdi ve Ağrı’ya yerleşti. Yavuz Sultan Selim’in Osmanlı sınırları içine katmasıyla Ağrı’da yeni bir dönem başladı. Çeşitli adlarla anılan Ağrı’ya batılılar arasında “Ararat” deniliyor. Nuh Tufanı’yla adı Tevrat’ta da geçen Ağrı Dağı ve çevresini keşfetmek için Ağrı uçak biletinizi ayırtın.
Osmanlı mimarisinin belirgin örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı, Urartular’dan izler taşıyan Doğubeyazıt Kalesi, Evliya Çelebi’nin “Sultan Hasan oğlu Ziyaüddin’in yapısıdır” dediği Şoşik Kalesi, Nuh’un gemisinin efsanelere göre durduğu yer olan Nuh’un Tepesi, doğa sporları yapanların ve yayla turizmiyle ilgilenenlerin büyük alaka gösterdiği Ağrı Dağı, Nuh Peygamber’in mezarının olduğu söylentileri olan Üç Kilise, kayalara oyulmuş ibadethane ve tapınaklarıyla Meya Mağarası, Küçük Ağrı Dağı’ndaki Buz Mağarası, Osmanlı türbe mimarisi örneği Hamur Kümbeti Ağrı’ya yolu düşenlerin uğradıkları yerler arasında.
Ağrı’nın en çok bilinen yemeği Abdigör Köftesi, özel bir yöntemle pişirilen Gosteberg Et, sarımsaklı yoğurtla ikram edilen Selekeli (saç kavurma), tedavi amaçlı da kullanılan Alabalık, Türkiye’nin en güzel balı Beyaz Bal, tek bir kaptan yenilmesi makbul olan Haşıl, buğday unuyla hazırlanan Hengel, ev eriştesinin yeşil mercimekle pişirilmiş hali Erişte, kaymağın yağı çıkana kadar ocakta kalan Kuymak, mayalanmış hamurdan yoğrulan Kete, kızgın yağda kızartılan Pişi, tatlı olarak Hasude, bulgurdan yuvarlanan Yalancı Köfte, Ayranaşı, Halise ve Çiriş Ketesi Ağrı’da denenmesi gereken yemeklerden.
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı
Sadece iç hat uçuşların gerçekleştirildiği Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Ağrı şehir merkezine 9 km uzaklıkta. Airport Taksi ve servisler şehir içi ulaşımı kolaylaştırıyor.
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Elazığ-Ağrı Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Elazığ-Ağrı uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Elazığ-Ağrı Uçak Bileti Alabilir miyim?
Elazığ-Ağrı uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Elazığ-Ağrı Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Elazığ-Ağrı Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?