Elazığ - Diyarbakır Uçak Bileti
Elazığ Şehir Rehberi

Arkeolojik kazılarda ortaya çıkan bulgularla Elazığ’daki Hitit varlığı kanıtlandı. Milattan önce 12. ve 7. yüzyılları arası bölgeye Urartu Devleti hakim oldu. Urartu Devleti’nin zayıflamasıyla bölgede Med egemenliği başladı. Persler’in baskısı etkili olunca yenilenen topraklar milattan önce 4. yüzyıla kadar Persler’in hakimiyetinde kaldı. Bir süre etkili olan Sofen Krallığı’ndan sonra bölge Bizans ile Sasaniler arasında gidip geldi. Elazığ uçak biletiyle bu toprakların cazibesine kapılın.
Malazgirt Savaşı’nın ardından başlayan Türkler’in Anadolu’daki hakimiyeti sırasında çeşitli beyliklerin yönetiminde kalan bölge 1514 yılında Osmanlı egemenliği altına girdi. Gelişmeye Cumhuriyet Dönemi’nde başlayan şehrin adına ilk önce “El-Azık” dendi, daha sonraları Elazığ adını aldı. Cumhuriyet döneminde açılan fabrikalarla gelişmesi hızlanan şehre Elazığ uçak bileti ile uçun.
Şehrin tarihi bölgelerinde yapılan kazılardan çıkan eserlerin sergilendiği Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, 1511’de Yazıdere Köyü’nde inşa edilen Üryan Baba Türbesi, Harput’un girişinde yer alan Üç Lüleli Çeşme, Anadolu’daki en eski Türk camilerinden biri olan Ulu Camii, ilkbaharda suyu coşan Sori Şelalesi, Harput Kalesi’nin doğusunda yer alan Meryem Ana Kilisesi, efsanelere konu olmuş Mansur Baba Türbesi, Türkiye’nin ikinci büyük suni gölü Keban Baraj Gölü, klasik Osmanlı tipi hamamlardan Hoca Hasan Hamamı, adına “Süt Kalesi” de denilen Harput Kalesi, hastalıklara iyi geldiği söylenen Golan Kaplıcaları, 4. Murat’ın yaptırdığı Demirkapı Han, Elazığ yöresine ait lezzetleri satın alabileceğiniz Elazığ Kapalı Çarşı, kenarında balık yiyebileceğiniz Çırçır Şelalesi görülmesi gerekli yerler içinde…
Cevizli sucuk olarak da bilinen Orcik, etli ya da kıymalı yiyebileceğiniz Gömbe, soğuk ayran aşı veya Elazığ’daki adıyla Harput Çorba, dışındaki hamura da kıyma eklenilerek yapılan İçli Köfte, lezzeti sarımsaklı yoğurdunda gizli Sırın, kahve aşıklarının favorisi olacak Çedene Kahvesi, susamın en güzel hali Küncülü Köfte, Mardin Mutfağı’ndan esinlenen Kibe Dolması, kaymaklısı makbul Dolanger, kahvaltı sofrasının baş tacı Patile, yağsız kıyma ve ince bulgurdan oluşan Harput Köftesi midenize bayram ettirmek için hazırlanıyor.
Elazığ Havalimanı
İlk önce askeri amaçla açılan Elazığ Havalimanı’nda 1960’dan beri sivil uçuşlar da yapılıyor. Uluslararası uçuşların gerçekleştirildiği havalimanında VIP salonu da var. Araç kiralayarak ya da otobüs, servis ve taksilerle şehir içi ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Elazığ Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Diyarbakır Şehir Rehberi

Diyarbakır ve çevresindeki mağaralarda yapılan arkeolojik araştırmalarda Yontma Taş ve Mezolitik Devre ait bulgulara rastlandı. Ergani ilçesi yakınlarındaki Çayönü Tepesi kazılarında ise dünyanın en eski köyü bulundu. Diyarbakır’da zamanında Asurlular, Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler, Romalılar, Bizanslılar, Emeviler, Abbasiler, Selçuklular, Moğollar, Akkoyunlular, Safeviler ve Osmanlılar hüküm sürdü. Diyarbakır uçak biletinizle dünyanın en eski köyünü yerinde tanıyın.
Diyarbakır Osmanlılar zamanında doğuya sefer yapan orduların hareket üssü ve kışlağı oldu. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde hastalık, yangın ve sefaletle boğuşan şehir Cumhuriyet Dönemi’nde büyük bir atılım gerçekleştirdi. 1950’lerden sonra şehir yenilendi. Yollar, hastaneler, okullar ve modern yapılarla Diyarbakır’ın çehresi değişti. Kara, hava ve demir yoluyla ülkenin dört bir yanına yakınlaştı. Diyarbakır uçak bileti ile şehrin yeni çehresine göz atın.
Anadolu’nun en eski camilerinden Ulu Camii, Mimar Sinan’ın dehasının ürünü Behram Paşa Camii, Anadolu’nun tek dört ayaklı minare örneği Dört Ayaklı Minare, Anadolu’nun ilk üniversitesi kabul edilen Mesudiye Medresesi, 3. yüzyıldan beri ayakta kalan Meryem Ana Kilisesi, 1934’de Zinciriye Medresesi’nde açılan ve Diyarbakır’ın ilk müzesi olan Arkeoloji Müzesi, şaire ait eşyaların sergilendiği Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, ünlü yazarın bir zamanlar yaşadığı evden dönüştürülen Ziya Gökalp Müzesi, günümüzde otel olarak kullanılan Deliller Hanı, çeşitli dükkanlara ev sahipliği yapan Hasan Paşa Hanı, tarihi Sülüklü Han, dünyada kemeri en geniş olan köprü olan Malabadi Köprüsü ve yaklaşık 9000 yaşındaki surlarıyla Diyarbakır Kalesi’ni görmeden dönmeyin.
Ekşiliğini içindeki sumağa borçlu Meftune, Hıllorik adıyla da tanınan Pıçık, nar taneleriyle renklenen Nardanaşı, kıyma ve bademli Duvaklı Pilav, Mahlepli Diyarbakır Çöreği, iç pilavla doldurulan Kaburga Dolması, kara mercimekle yapılan Serbizer, dolma gibi doldurulan Elma Düzmesi, içmesi leziz Sumak Suyu, Osmanlı Mutfağı’ndan kalma Paluze Tatlısı, türlü yemeğine benzeyen Tırşık, Mumbar Dolması’nın Diyarbakır versiyonu Kibe Mumbar, Mercimek Köftesi’ne benzeyen Habenisk’i afiyetle yedikten sonra Diyarbakır karpuzuna ne dersiniz?
Diyarbakır Havalimanı
1952 yılından beri sivil – askeri kategoride uçuşların yapıldığı Diyarbakır Havalimanı Diyarbakır’dan 10 km uzakta. Havalimanından uluslararası uçmak da mümkün… Havalimanında kara ulaşımı otobüs, servis ve taksiyle gerçekleştiriliyor.
Diyarbakır Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Elazığ-Diyarbakır Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Elazığ-Diyarbakır uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Elazığ-Diyarbakır Uçak Bileti Alabilir miyim?
Elazığ-Diyarbakır uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Elazığ-Diyarbakır Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Elazığ-Diyarbakır Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?