Gaziantep - Denizli Uçak Bileti
Gaziantep Şehir Rehberi

Gaziantep’te Paleolitik Çağ’dan beri yerleşim olduğu Dülük Antik Kenti’nde yapılan kazılarla ispatlanmış. Bölgenin daha sonra Hititler, Asurlar, Persler, Makedonyalılar, Komagene gibi medeniyetlere ev sahipliği yaptığı biliniyor. Malazgirt Savaşı’ndan sonra Selçuklular’ın hakimiyeti altına giren toprakların bir sonraki sahipleri ise Dulkadiroğulları ve Memlüklüler olmuş. Yavuz Sultan Selim’in fethiyle de uzun sürecek Osmanlı macerası başlamış. Gaziantep uçak biletiniz sizi İpek Yolu üzerindeki bu nadide kente taşıyacak.
Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarına denk gelen 1. Dünya Savaşı sonrasında İngiliz ve Fransızlar’ın işgal ettiği şehir, 1920 yılında başlayan ayaklanma ve savunmalarla bu işgalden kurtulmuş. Yaptıkları bu kahramanca mücadele için şehre “Gazi” ünvanı verilmiş. Ayrıca Gaziantep Mustafa Kemal Atatürk’ün nüfusa kayıtlı olduğu yer olarak da haklı bir gurur taşıyor. Gaziantep uçak biletiniz milli mücadele ruhunu yaşayan bu kentte anlam kazansın.
Avlularında kendisine ait bir yaşam saklayan Tarihi Antep Evleri’ni, 500 yıllık bakırcılık geleneğini yaşatmayı sürdüren Bakırcılar Çarşısı’nı, Bedesten geleneğini sürdüren üç Bedesten’i (Zincirli Bedesten, Hüseyin Paşa Bedesteni ve Kemikli Bedesten), yedi tepe üstüne kurulan Belkıs – Zeugma Antik Kenti’ni, Zeugma Antik Kenti’nden çıkarılan eserlerin sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi’ni, şehre 25 metre yukarıdan bakan Gaziantep Kalesi’ni, doğunun en büyük taş ocağı ve heykel atölyesi Yesemek Açık Hava Müzesi’ni, şehrin tarihine ışık tutan Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi’ni, kendine tarihi bir Antep evini mesken tutan Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi’ni gezmeyi unutmayın.
“Gaziantep” denince ilk akla gelen şey olan baklavayı, kebap diyarı Gaziantep’in Simit Kebabı’nı, keşkeğe benzetilen Hedik’i, sade ya da etlisi de olan Firik Pilavı’nı, kuru semizotundan yapılan Pirpirim Aşı’nı, yemekten önce gelen Lebeniye Çorbası’nı, anlamı “güzel yemek” olan Alanazik’i, yemek olarak da yenen Şekerli Pide’yi, kahvaltıda yenilen Muhammara’yı, Sarımsak Kebabı’nı, damak çatlatan Katmer’i, sadece baharda yiyebileceğiniz Çağla Aşı’nı, Yeni Dünya Kebabı’nı, sıcak yaz günlerinin bir numaralı içeceği Haytalya’yı, Gaziantep’in mercimek köftesi Malhıtalı Köfte’yi ve bir başka kebap Cartlak Kebabı’nı ikram ediyorlarsa sakın “hayır” demeyin!
Gaziantep Havalimanı
Gaziantep Havalimanı, 1976 yılından beri açık olmasına rağmen uluslararası uçuşlar 1993 yılında başlamış. Havalimanından şehre ulaşım için otobüs, servis veya taksileri kullanabilirsiniz. Araç kiralama hizmetleri kendi arabasını kullanmak isteyenlerin emrinde.
Gaziantep Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Denizli Şehir Rehberi

Denizli bölgesinde yerleşimin günümüzden 6000 yıl önce başladığı söylenir. Bilinen ilk yerleşim yerlerini Arzawalılar kurdu. Karanlık Çağ’dan sonraysa Frigler bölgeye yerleşti. Lidyalılar ise Denizli’nin bir sonraki hakimi oldu. Batı Anadolu’nın Romalılar tarafından zapdedilmesiyle Denizli önemli bir yer haline geldi. Roma’nın ikiye ayrılmasından bir süre sonra Denizli Türkler’in eline geçti. Denizli uçak biletiyle farklı medeniyetleri topraklarında ağırlayan şehirde tura çıkın.
Denizli’nin bilinen en eski adı “Ladik” ya da “Lazik” idi. Bu kelime Laodikeia kelimesinden gelmekte. Selçuklu hakimiyeti ile birlikte şehrin bugünkü yerine taşınması neticesinde “Ladik” adının yanında “Toğuzlu” adı da kullanılmaya başladı. “Tonuzlu” veya “Tunuzlu” isminin “Denizli” sekline dönüşmesi XVI. Yüzyılın ikinci yarısına rastlar. 1510 tarihli bir Osmanlı kaydında “Dinuzlu” adı kullanıldı. Kente uğrayan gezginler eserlerinde “Denyzely”, “Denizley”, “Denisli”, “Degnisli”, “Denizli” adlarını kullandı. Böylece şehrin adı bugünkü kullanımına ulaştı. Denizli uçak bileti alırken siz de şehre yeni bir isim verin.
Bir doğa harikası olan Pamukkale, Frigyalılar Dönemi’nde inşa edilen ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne giren Hierapolis Antik Kenti, binlerce bitki ve hayvanı barındıran Honaz Dağı Milli Parkı, çeşitli hastalıklara iyi gelen Karahayıt Kaplıcaları, 1254 yılında Selçuklular tarafından yaptırılan Akhan Kervansarayı, Yeşildere Şelalesi, Keloğlan Mağarası, Hierapolis Arkeoloji Müzesi, Laodikeia Antik Kenti, Tripolis Antik Kenti, Hierapolis Tiyatrosu ve Pamukkale Arkeoloji Müzesi’nin kapısı ziyaretçilere her daim açık.
Denizli Usulü Tarhana Çorbası, Denizli’ye özgü pişirme şekliyle Keşkek, tavşan etiyle yapılan Arabaşı, ana yemek niyetine de yenilebilen Yen Böreği, börülcenin farklı yorumuyla Börülce Böreği, piyaz eşliğinde tadına doyulmayan Kuyu Kebabı, sacda pişirilen Denizli Usulü Katmer, Denizli Usulü Yaprak Sarma, patlıcan yemeklerinin şahı Patlıcanlı Kapama, kuru patlıcan ve bulgurun nefis birleşimiyle Çiğ Dolma tatlarına bakmak isteyenleri bekliyor.
Denizli Çardak Havalimanı
Sivil – askeri kategoride uluslararası uçuşların yapıldığı Denizli Çardak Havalimanı 1991 yılında hizmete açıldı. Otobüs, servis ve taksiler kara ulaşımını kolaylaştırıyor.
Denizli Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Gaziantep-Denizli Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Gaziantep-Denizli uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Gaziantep-Denizli Uçak Bileti Alabilir miyim?
Gaziantep-Denizli uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Gaziantep-Denizli Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Gaziantep-Denizli Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?