Hakkari Havalimanı Uçak Bileti
Hakkari Havalimanı Rehberi
Sadece yurtiçi uçuşlara açık olan Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı 2015 yılında açıldı.
Ulaşım
Taksi, otobüs ve servisler Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı şehir arası ulaşımı sağlıyor.
Hakkari Şehir Rehberi
Urartular, Medler, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, İlhanlılar, Karakoyunlular, Akkoyunlular ve Safeviler’in bir dönem at koşturduğu Hakkari şehrinin dört yanı dağlarla çevrili. Adı Hakkar aşiretinden türeyen şehir, 1536 yılında Kanuni Sultan Süleyman’ın şehri almasından beri Hakkari adıyla anılıyor. Yaylacılık şehirde yaygın. Yerel halk yaylalarda arıcılık yaparak geçimini sağlıyor. Bölge kaya tırmanıcılığı yapmak için de elverişli. Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı uçak biletinizle tarihin ve doğanın cömert davrandığı topraklara adım atın.
Gezilecek Yerler
Hakkari Kayak Merkezi
Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı uçak biletinizle kışın ve karın tadını çıkaracağınız Hakkari Kayak Merkezi’ne uçun.
Ore Şelalesi: Doğal güzelliklere düşkün biri veya bir fotoğrafçıysanız Ore Şelalesi’nin manzarası sizi büyüleyecek.
Cilo Bozları: Türkiye’nin en yüksek ikinci dağı olan Cilo Dağı’nda 3500 yıllık buz kütlelerinden oluşan mağaralar görülmeye değer…
Cennet – Cehennem Vadisi: Bir yanı yeşillik bir yanı kar olan Cennet – Cehennem Vadisi’nde gezinmek için Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı uçak bileti edinmeniz yeterli.
Seyithan Gölü: Berçelan Yaylası’nda bulunan Seyithan Gölü dağ zirvesinde oluşan çöküntüye dolan kar ve pınar sularıyla oluşmuş.
Hakkari Kilim Müzesi: Yöreye ait motiflerin işlendiği kilimlerin sergilendiği Hakkari Kilim Müzesi’nde kilim almak da mümkün.
Meydan Medresesi: Kitabesine göre 1701 yılında Osmanlı Dönemi’nde yaptırılan Meydan Medresesi’ni kimin yaptırdığıysa bilinmiyor.
Hakkari Taş Köprü: Şemdinli ilçesinin Nehri Köyü’nde bulunan Taş Köprü’nün kitabesi olmadığı için ne zaman ve kimin tarafından yaptırıldığı bilinmiyor.
Peri Bacaları: Yavuzlar Köyü’ndeki Peri Bacaları görüntüsüyle Kapadokya’yı andırıyor. Gidip, gezmeye değer…
Görmeden Dönme: Kaya Resimleri, Koç Heykeli, Dirheler, Hakkari Kaledibi Buluntuları, Urartu Mezarlığı, Kırmızı Kümbet Mezarlığı, Melik Esed Mezarlığı, Bay Kalesi, Kelat Sarayı, Kayme Sarayı, Hakkari (Koçanis) Konak Kilisesi ve Derav Kilisesi gitmişken görmeniz gereken yerlerden…
Yeme – İçme
Tırşıkçelya, Doleme, Hakkari Keledoşu, Rişte, Kürt Köftesi, Savaalobya, Kıyis, Doğeba, Kemikli Kavurma, Hegedanlı Pilav, Tırşik, Maşin Çorbası, Hekerun, Yüksekova Kebabı, Aside Tatlısı, Gulul, Cimilig ve Sengeser Hakkari yöresine ait yemekler… Hakkari’ye gitmişken en az ikisini mutlaka tadın!
Alışveriş
Balıyla ve kilimleriyle ünlü Hakkari’den eliniz boş dönmeyin. Hakkarililer’in el emeği yün çoraplarsa ayaklarını sıcak tutmayı tercih edenleri bekliyor.