Hartum - Balıkesir Uçak Bileti
Hartum Şehir Rehberi

Hartum şehri Sudan’ın başkenti olmaktadır. Beyaz ve Mavi Nil nehirlerinin birleşim noktasının güney taraflarında yer almakta olan bir şehirdir. Hartum aynı zamanda bir eyalet konumundadır. Arapça “Fil Hortumu” anlamına gelmektedir. 1993 yılında 900 bin nüfusa sahipti. Kent gelişimini hızlı bir şekilde tamamladı ve günümüzde 5 milyondan fazla nüfusa sahip olmuştur. Hartum eyaleti içerisinde pek çok kent birbirine bağlı bir şekilde konumlanmaktadır. Nüfusunun artması ile birlikte de turizm faaliyetlerine önem verilmiştir ve bu sektörden de önemli kazançlar elde edilmeye başlanmıştır. Hartum şehri özellikleri ile birlikte mutlaka görülmesi gerekli olan şehirlerdendir. Hartum uçak bileti ile birlikte kişiler şehre geziler düzenlenebilmektedir.
Hartum Nerededir? Hartum Şehrine Nasıl Gidilir?
Hartum Doğu Afrika’da bulunmaktadır. Kızıl Deniz’e kıyısı bulunmaktadır. Sudan'ın ise kuzeydoğusunda bulunuyor. Türkiye'den şehre ulaşmak isteyenler direkt uçuşlar ile birlikte uçuşlarını sağlayabileceklerdir. İstanbul şehrinden Hartum şehrine direkt uçuşlar yer almaktadır. Her gün uçak seferleri düzenlenmektedir. Hartum Uluslararası Havalimanı’na her gün uçak seferleri düzenlenmektedir. Ortalama olarak 4,5 saat süren bir yolculuk sonunda ulaşım sağlanabilmektedir. Hartum uçak bileti fiyatı araştırmaları yapılarak uygun fiyatlı bir Hartum uçak bileti bulabilmek mümkün olmaktadır.
Hartum ziyaret edebilmek için en uygun dönemler kasım ve mart ayları olmaktadır. Burada tropikal iklim görülmektedir. Yaz ayları ise son derece bunaltıcı ve sıcak geçmektedir. Nisan ve ekim ayları arasındaki dönem içerisinde hava sıcaklıkları 40 dereceye yükselebilmektedir. Aynı zamanda burada yoğun bir şekilde kum fırtınaları da görülebilmektedir. Bu nedenle en uygun olan gezi dönemleri ise kasım ve mart ayları olmaktadır.
Hartum Gezilecek Yerler
Hartum gezilecek yerler bakımından son derece zengin olan bir şehirdir. Nil Nehri’nin muhteşem manzarasına sahiptir. Kahverengi yapıları bulunmaktadır. Hartum turistlerin ilgisini çekebilecek çok sayıda yapıya sahiptir.
Sudan Cumhurbaşkanlığı Sarayı Müzesi
Burada eskiden Anglikan Kilisesi yer almakta idi. Hartum'un tam ortasında bulunmaktaydı. Diğer ülkelerden gelen hediyelerin de sergilendiği bu müze mutlaka görülmesi gerekli olan müzelerdendir. İdari ve modern siyasi tarih ile ilgili pek çok emanet parça burada yer alıyor. 2000 yılında açılmış olan bu müze ziyaretçilerine açık bir şekilde konumlanmaktadır. Çarşamba, cuma ve pazar günlerinde halka açık olmaktadır.
Nil Caddesi
Mavi Nil’in etrafında uzanan Nil Caddesi, Hartum’un en güzel caddesi olarak görülür. Bu cadde üzerinde kişiler Hartum şehrinin modern yüzünü rahatlıkla görebileceklerdir. Aynı zamanda bu cadde üzerinde yer almakta olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı da burada incelenebilecektir. Nil Caddesi tatilin yorucu zamanlarında ağaçlı yollarında yürüyüşler yaparak huzur dolu vakitlerin geçirilebileceği doğal bir ortamdır aynı zamanda.
Sudan Etnografya Müzesi
Bu müze Al Gamaa Caddesi üzerinde yer alıyor. Büyüleyici içeriklere sahip olan bu müze mutlaka görülmelidir. Sudan içerisinde yer alan sayısız etnik grupların farklı kültür ve geleneklerini araştırmakta olan bir müzedir. Bu müze içerisinde karmakarışık el sanatları ile birlikte geleneksel ev modellerini görebilmek mümkündür.
Sudan Arap Çarşısı
Şehrin kalabalık ve hareketli yaşamı burada en net şekilde görülebilmektedir. Şehri ziyarete gelenler bu çarşıda yer alan kalabalık ile halka karışabilecektir. El dokuma halıları, yöresel baharatlar, çeşit çeşit kokulu sabunlar burada satılmaktadır. Çarşı şehrin önemli geleneklerini görebilmek, kültür özelliklerini anlayabilmek açısından mutlaka gezilmesi gerekli olan yerlerdendir. Hartum şehri içerisinde gezilmesi gerekli olan pek çok yer bulunuyor. Ucuz Hartum uçak bileti fırsatları ile şehri çok uygun fiyatlara gezebilmek mümkündür.
Hartum Popüler Uçuş Noktaları
Uygunabiletal.com
Balıkesir Şehir Rehberi

Tunç Devri’ne ait kalıntılara rastlanan şehir bilinmeyen eski çağlara ışık oldu. Mizyalılar’ın ardından Hititler’in eline geçen toprakların daha sonraki sahipleri Frigler, Lidyalılar, İranlılar, Makedonyalılar, Bergama Krallığı ve Romalılar oldu. Kalemşah Bey’in oğlu Karesi Bey kendi beyliğini kurarak ele geçirdiği Balıkesir’i beyliğine merkez yaptı. Karesioğulları Çanakkale Boğazı’na kadar tüm bölgeyi ele geçirdi. Osmanlılar’ın egemenliği altına girdikten sonra Balıkesir bir sancak merkezi oldu. Balıkesir uçak bileti sayesinde bir şehrin tarihine tanıklık edin.
Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde fazla hareket yaşamayan Balıkesir ve çevresine 1878 yılında bölgeye gelen muhacırlar yeni köyler kurdu. Kurtuluş Savaşı yıllarında silahlı direniş kararı alan halkla işgal kuvvetleri arasında 13 ay süren bir çatışma oldu. 1920’de işgal edilen Balıkesir 1922’de kurtuldu. Balıkesir uçak bileti sizi kahraman bir halkın topraklarına taşıyacak.
Roma dönemine ait mozaiklerle dolu Antandros Antik Kenti, ciğerleri temizleyen havasıyla Kaz Dağları, bir zamanlar bilim ve kültür merkezi olan Kyzikos Antik Kenti, 20 metre yüksekliğe sahip Balıkesir Saat Kulesi (Koca Saat), bir köprü ile ana karaya bağlanan Cunda Adası, deniz ve akarsuların taşıdığı toprakla oluşan Kapıdağ Yarımadası, Balıkesir’in en büyük camisi Zağnos Paşa Camii ve Külliyesi, bir tepe üstüne kurulan Yıldırım Camii ve Külliyesi, kaplıca sularıyla bilinen Gönen ve Balıkesir Kuvâ-yi Milliye Müzesi şehre gidenlerin yolunu gözlüyor.
Peynir ve irmiğin dansı Höşmerim, oğlak etiyle güveçte yapılan Bigadiç Güveci, tavuk etinin lezzet verdiği Tirit, Manyas Peyniri kullanılan Peynirli Patlıcan, kuzu ciğeriyle pişen Sura, tadına doyulmayan Balıkesir Kaymaklısı, sırrı etinde saklı Balıkesir Mantısı, bir başka çeşit mantı Saçaklı Mantı, nohut güzellemesi Düğün Çorbası, şerbetle yapılan Mafiş Tatlısı, sallama ya da sıyırma da denilen Börülce Ekşilemesi, hafif bir tatlı arayanlar için Zerde, kutu kutu alıp doymayacağınız Bigadiç Helvası, Susurluk’un vazgeçilmezi ayran ve tost Balıkesir sofralarını şenlendiriyor…
Balıkesir’in Havalimanları
Balıkesir Koca Seyit Havalimanı
Edremit ilçesinde 1997 yılında uçuşlara başlayan Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’nda uluslararası seferler yapılıyor. Şehir havalimanı arası ulaşım için taksiler ve toplu taşıma araçları kullanılıyor.
Balıkesir Merkez Havalimanı
Sadece iç seferlere açık olan Balıkesir Merkez Havalimanı’nda sivil – askeri kategoride uçuşlar var. Otobüs ve taksiler şehir havalimanı arası ulaşımı sağlıyor.
Balıkesir Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Hartum-Balıkesir Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Hartum-Balıkesir uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Hartum-Balıkesir Uçak Bileti Alabilir miyim?
Hartum-Balıkesir uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Hartum-Balıkesir Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Hartum-Balıkesir Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?