Hartum - Diyarbakır Uçak Bileti
Hartum Şehir Rehberi

Hartum şehri Sudan’ın başkenti olmaktadır. Beyaz ve Mavi Nil nehirlerinin birleşim noktasının güney taraflarında yer almakta olan bir şehirdir. Hartum aynı zamanda bir eyalet konumundadır. Arapça “Fil Hortumu” anlamına gelmektedir. 1993 yılında 900 bin nüfusa sahipti. Kent gelişimini hızlı bir şekilde tamamladı ve günümüzde 5 milyondan fazla nüfusa sahip olmuştur. Hartum eyaleti içerisinde pek çok kent birbirine bağlı bir şekilde konumlanmaktadır. Nüfusunun artması ile birlikte de turizm faaliyetlerine önem verilmiştir ve bu sektörden de önemli kazançlar elde edilmeye başlanmıştır. Hartum şehri özellikleri ile birlikte mutlaka görülmesi gerekli olan şehirlerdendir. Hartum uçak bileti ile birlikte kişiler şehre geziler düzenlenebilmektedir.
Hartum Nerededir? Hartum Şehrine Nasıl Gidilir?
Hartum Doğu Afrika’da bulunmaktadır. Kızıl Deniz’e kıyısı bulunmaktadır. Sudan'ın ise kuzeydoğusunda bulunuyor. Türkiye'den şehre ulaşmak isteyenler direkt uçuşlar ile birlikte uçuşlarını sağlayabileceklerdir. İstanbul şehrinden Hartum şehrine direkt uçuşlar yer almaktadır. Her gün uçak seferleri düzenlenmektedir. Hartum Uluslararası Havalimanı’na her gün uçak seferleri düzenlenmektedir. Ortalama olarak 4,5 saat süren bir yolculuk sonunda ulaşım sağlanabilmektedir. Hartum uçak bileti fiyatı araştırmaları yapılarak uygun fiyatlı bir Hartum uçak bileti bulabilmek mümkün olmaktadır.
Hartum ziyaret edebilmek için en uygun dönemler kasım ve mart ayları olmaktadır. Burada tropikal iklim görülmektedir. Yaz ayları ise son derece bunaltıcı ve sıcak geçmektedir. Nisan ve ekim ayları arasındaki dönem içerisinde hava sıcaklıkları 40 dereceye yükselebilmektedir. Aynı zamanda burada yoğun bir şekilde kum fırtınaları da görülebilmektedir. Bu nedenle en uygun olan gezi dönemleri ise kasım ve mart ayları olmaktadır.
Hartum Gezilecek Yerler
Hartum gezilecek yerler bakımından son derece zengin olan bir şehirdir. Nil Nehri’nin muhteşem manzarasına sahiptir. Kahverengi yapıları bulunmaktadır. Hartum turistlerin ilgisini çekebilecek çok sayıda yapıya sahiptir.
Sudan Cumhurbaşkanlığı Sarayı Müzesi
Burada eskiden Anglikan Kilisesi yer almakta idi. Hartum'un tam ortasında bulunmaktaydı. Diğer ülkelerden gelen hediyelerin de sergilendiği bu müze mutlaka görülmesi gerekli olan müzelerdendir. İdari ve modern siyasi tarih ile ilgili pek çok emanet parça burada yer alıyor. 2000 yılında açılmış olan bu müze ziyaretçilerine açık bir şekilde konumlanmaktadır. Çarşamba, cuma ve pazar günlerinde halka açık olmaktadır.
Nil Caddesi
Mavi Nil’in etrafında uzanan Nil Caddesi, Hartum’un en güzel caddesi olarak görülür. Bu cadde üzerinde kişiler Hartum şehrinin modern yüzünü rahatlıkla görebileceklerdir. Aynı zamanda bu cadde üzerinde yer almakta olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı da burada incelenebilecektir. Nil Caddesi tatilin yorucu zamanlarında ağaçlı yollarında yürüyüşler yaparak huzur dolu vakitlerin geçirilebileceği doğal bir ortamdır aynı zamanda.
Sudan Etnografya Müzesi
Bu müze Al Gamaa Caddesi üzerinde yer alıyor. Büyüleyici içeriklere sahip olan bu müze mutlaka görülmelidir. Sudan içerisinde yer alan sayısız etnik grupların farklı kültür ve geleneklerini araştırmakta olan bir müzedir. Bu müze içerisinde karmakarışık el sanatları ile birlikte geleneksel ev modellerini görebilmek mümkündür.
Sudan Arap Çarşısı
Şehrin kalabalık ve hareketli yaşamı burada en net şekilde görülebilmektedir. Şehri ziyarete gelenler bu çarşıda yer alan kalabalık ile halka karışabilecektir. El dokuma halıları, yöresel baharatlar, çeşit çeşit kokulu sabunlar burada satılmaktadır. Çarşı şehrin önemli geleneklerini görebilmek, kültür özelliklerini anlayabilmek açısından mutlaka gezilmesi gerekli olan yerlerdendir. Hartum şehri içerisinde gezilmesi gerekli olan pek çok yer bulunuyor. Ucuz Hartum uçak bileti fırsatları ile şehri çok uygun fiyatlara gezebilmek mümkündür.
Hartum Popüler Uçuş Noktaları
Uygunabiletal.com
Diyarbakır Şehir Rehberi

Diyarbakır ve çevresindeki mağaralarda yapılan arkeolojik araştırmalarda Yontma Taş ve Mezolitik Devre ait bulgulara rastlandı. Ergani ilçesi yakınlarındaki Çayönü Tepesi kazılarında ise dünyanın en eski köyü bulundu. Diyarbakır’da zamanında Asurlular, Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler, Romalılar, Bizanslılar, Emeviler, Abbasiler, Selçuklular, Moğollar, Akkoyunlular, Safeviler ve Osmanlılar hüküm sürdü. Diyarbakır uçak biletinizle dünyanın en eski köyünü yerinde tanıyın.
Diyarbakır Osmanlılar zamanında doğuya sefer yapan orduların hareket üssü ve kışlağı oldu. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde hastalık, yangın ve sefaletle boğuşan şehir Cumhuriyet Dönemi’nde büyük bir atılım gerçekleştirdi. 1950’lerden sonra şehir yenilendi. Yollar, hastaneler, okullar ve modern yapılarla Diyarbakır’ın çehresi değişti. Kara, hava ve demir yoluyla ülkenin dört bir yanına yakınlaştı. Diyarbakır uçak bileti ile şehrin yeni çehresine göz atın.
Anadolu’nun en eski camilerinden Ulu Camii, Mimar Sinan’ın dehasının ürünü Behram Paşa Camii, Anadolu’nun tek dört ayaklı minare örneği Dört Ayaklı Minare, Anadolu’nun ilk üniversitesi kabul edilen Mesudiye Medresesi, 3. yüzyıldan beri ayakta kalan Meryem Ana Kilisesi, 1934’de Zinciriye Medresesi’nde açılan ve Diyarbakır’ın ilk müzesi olan Arkeoloji Müzesi, şaire ait eşyaların sergilendiği Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, ünlü yazarın bir zamanlar yaşadığı evden dönüştürülen Ziya Gökalp Müzesi, günümüzde otel olarak kullanılan Deliller Hanı, çeşitli dükkanlara ev sahipliği yapan Hasan Paşa Hanı, tarihi Sülüklü Han, dünyada kemeri en geniş olan köprü olan Malabadi Köprüsü ve yaklaşık 9000 yaşındaki surlarıyla Diyarbakır Kalesi’ni görmeden dönmeyin.
Ekşiliğini içindeki sumağa borçlu Meftune, Hıllorik adıyla da tanınan Pıçık, nar taneleriyle renklenen Nardanaşı, kıyma ve bademli Duvaklı Pilav, Mahlepli Diyarbakır Çöreği, iç pilavla doldurulan Kaburga Dolması, kara mercimekle yapılan Serbizer, dolma gibi doldurulan Elma Düzmesi, içmesi leziz Sumak Suyu, Osmanlı Mutfağı’ndan kalma Paluze Tatlısı, türlü yemeğine benzeyen Tırşık, Mumbar Dolması’nın Diyarbakır versiyonu Kibe Mumbar, Mercimek Köftesi’ne benzeyen Habenisk’i afiyetle yedikten sonra Diyarbakır karpuzuna ne dersiniz?
Diyarbakır Havalimanı
1952 yılından beri sivil – askeri kategoride uçuşların yapıldığı Diyarbakır Havalimanı Diyarbakır’dan 10 km uzakta. Havalimanından uluslararası uçmak da mümkün… Havalimanında kara ulaşımı otobüs, servis ve taksiyle gerçekleştiriliyor.
Diyarbakır Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Hartum-Diyarbakır Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Hartum-Diyarbakır uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Hartum-Diyarbakır Uçak Bileti Alabilir miyim?
Hartum-Diyarbakır uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Hartum-Diyarbakır Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Hartum-Diyarbakır Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?