Hartum - Isparta Uçak Bileti
Hartum Şehir Rehberi

Hartum şehri Sudan’ın başkenti olmaktadır. Beyaz ve Mavi Nil nehirlerinin birleşim noktasının güney taraflarında yer almakta olan bir şehirdir. Hartum aynı zamanda bir eyalet konumundadır. Arapça “Fil Hortumu” anlamına gelmektedir. 1993 yılında 900 bin nüfusa sahipti. Kent gelişimini hızlı bir şekilde tamamladı ve günümüzde 5 milyondan fazla nüfusa sahip olmuştur. Hartum eyaleti içerisinde pek çok kent birbirine bağlı bir şekilde konumlanmaktadır. Nüfusunun artması ile birlikte de turizm faaliyetlerine önem verilmiştir ve bu sektörden de önemli kazançlar elde edilmeye başlanmıştır. Hartum şehri özellikleri ile birlikte mutlaka görülmesi gerekli olan şehirlerdendir. Hartum uçak bileti ile birlikte kişiler şehre geziler düzenlenebilmektedir.
Hartum Nerededir? Hartum Şehrine Nasıl Gidilir?
Hartum Doğu Afrika’da bulunmaktadır. Kızıl Deniz’e kıyısı bulunmaktadır. Sudan'ın ise kuzeydoğusunda bulunuyor. Türkiye'den şehre ulaşmak isteyenler direkt uçuşlar ile birlikte uçuşlarını sağlayabileceklerdir. İstanbul şehrinden Hartum şehrine direkt uçuşlar yer almaktadır. Her gün uçak seferleri düzenlenmektedir. Hartum Uluslararası Havalimanı’na her gün uçak seferleri düzenlenmektedir. Ortalama olarak 4,5 saat süren bir yolculuk sonunda ulaşım sağlanabilmektedir. Hartum uçak bileti fiyatı araştırmaları yapılarak uygun fiyatlı bir Hartum uçak bileti bulabilmek mümkün olmaktadır.
Hartum ziyaret edebilmek için en uygun dönemler kasım ve mart ayları olmaktadır. Burada tropikal iklim görülmektedir. Yaz ayları ise son derece bunaltıcı ve sıcak geçmektedir. Nisan ve ekim ayları arasındaki dönem içerisinde hava sıcaklıkları 40 dereceye yükselebilmektedir. Aynı zamanda burada yoğun bir şekilde kum fırtınaları da görülebilmektedir. Bu nedenle en uygun olan gezi dönemleri ise kasım ve mart ayları olmaktadır.
Hartum Gezilecek Yerler
Hartum gezilecek yerler bakımından son derece zengin olan bir şehirdir. Nil Nehri’nin muhteşem manzarasına sahiptir. Kahverengi yapıları bulunmaktadır. Hartum turistlerin ilgisini çekebilecek çok sayıda yapıya sahiptir.
Sudan Cumhurbaşkanlığı Sarayı Müzesi
Burada eskiden Anglikan Kilisesi yer almakta idi. Hartum'un tam ortasında bulunmaktaydı. Diğer ülkelerden gelen hediyelerin de sergilendiği bu müze mutlaka görülmesi gerekli olan müzelerdendir. İdari ve modern siyasi tarih ile ilgili pek çok emanet parça burada yer alıyor. 2000 yılında açılmış olan bu müze ziyaretçilerine açık bir şekilde konumlanmaktadır. Çarşamba, cuma ve pazar günlerinde halka açık olmaktadır.
Nil Caddesi
Mavi Nil’in etrafında uzanan Nil Caddesi, Hartum’un en güzel caddesi olarak görülür. Bu cadde üzerinde kişiler Hartum şehrinin modern yüzünü rahatlıkla görebileceklerdir. Aynı zamanda bu cadde üzerinde yer almakta olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı da burada incelenebilecektir. Nil Caddesi tatilin yorucu zamanlarında ağaçlı yollarında yürüyüşler yaparak huzur dolu vakitlerin geçirilebileceği doğal bir ortamdır aynı zamanda.
Sudan Etnografya Müzesi
Bu müze Al Gamaa Caddesi üzerinde yer alıyor. Büyüleyici içeriklere sahip olan bu müze mutlaka görülmelidir. Sudan içerisinde yer alan sayısız etnik grupların farklı kültür ve geleneklerini araştırmakta olan bir müzedir. Bu müze içerisinde karmakarışık el sanatları ile birlikte geleneksel ev modellerini görebilmek mümkündür.
Sudan Arap Çarşısı
Şehrin kalabalık ve hareketli yaşamı burada en net şekilde görülebilmektedir. Şehri ziyarete gelenler bu çarşıda yer alan kalabalık ile halka karışabilecektir. El dokuma halıları, yöresel baharatlar, çeşit çeşit kokulu sabunlar burada satılmaktadır. Çarşı şehrin önemli geleneklerini görebilmek, kültür özelliklerini anlayabilmek açısından mutlaka gezilmesi gerekli olan yerlerdendir. Hartum şehri içerisinde gezilmesi gerekli olan pek çok yer bulunuyor. Ucuz Hartum uçak bileti fırsatları ile şehri çok uygun fiyatlara gezebilmek mümkündür.
Hartum Popüler Uçuş Noktaları
Uygunabiletal.com
Isparta Şehir Rehberi

Paleolitik Dönem’de yerleşimin başladığı Isparta’nın Bozanönü Ovası’ndaki Kapıini Mağarası’nda, Üst Paleolitik Dönem’e ait eserler bulundu. Keçiborlu’nun Gümüşgün yakınlarından ise Mezolitik Çağı’na ait “Mikrolit” denilen çakmaklarına rastlandı. Ayrıca Neolitik Devirle ilgili kalıntılar Yeniköy Höyüğü’nde bulundu. Toprak Tol Höyüğü ve Köşktepe’de rastlanan küp mezarlar ele geçen kalıntılar arasında. Isparta uçak bileti ile çağlar öncesine tanıklık edin.
Luvi, Arzava, Frigler, Lidyalılar, Persler ve Makedonyalılar Isparta ve çevresine hakim olan medeniyetlerden bazıları. Milattan Önce 323’te Büyük İskender’in ölümünün ardından topraklara Seleukos, Bergama Krallığı ve Roma İmparatorluğu egemen oldu. Roma İmparatorluğu Dönemi’nde piskoposluk ve ticaret merkezi olarak kullanıldı. Anadolu Selçuklu Devleti’nin eline geçtikten sonra 1300 yılında Hamitoğulları Beyliği’nin, 1391 yılından sonraysa Osmanlı İmparatorluğu’nun topraklarına katıldı. Isparta uçak bileti ile beyliklere ve imparatorluklara ev olmuş toprakları tanıyın.
Doğa aşığı bir gezginseniz yüzyıllık çınarlarıyla Kovada Gölü, çeşitli dönemlere ait taş eserlerin sergilendiği Isparta Müzesi, Şarkikağaç ilçesinde yer alan tarihi değere sahip ağaçlarıyla Kızıldağ Milli Parkı, Selçuklular Dönemi’nde 1224 yılında yaptırılan Atabey Ertokuş Medresesi, Sağrak Köyü sınırları içindeki Adada Antik Kenti, mezar olduğu düşünülen ve turistlerin büyük ilgi gösterdiği İnönü Mağarası, mimarisiyle dikkatleri üzerine çeken Aya Payana Kilisesi, I. Seleukos veya oğlu Antiokhos’un yaptırdığı Antiocheia Antik Kenti, Pisidia Antik Kenti, tehlikesine değen bir güzellik Kuz Mağarası, su sporları da yapabileceğiniz Karacaören Gölü, büyüleyici Yazılı Kanyon, çeşitli su kuşu türlerine ev sahipliği yapan Eğirdir Gölü, kokusuna vurulacağınız Lavanta Vadisi, geçmişi gizemlerle dolu Uluborlu Kalesi, kış sporları yapmak için Davrak Kayak Merkezi Isparta’ya gidince görmeniz gereken yerler arasında.
Hem kış hem de yaz sofralarının aranılanı Yufka Ekmeği, kabul günlerinin baş tacı Hamursuz, ağır ağır pişirilen etten yapılan Banak, kahvaltının en sevilen misafiri Kiraz Reçeli, yapımı meşakkatli kendisi tatlı Gül Şurubu, kurutulmuş gül yapraklarından yapılan Gül Çayı, bir başka gül güzeli Gül Lokumu, bildiğimiz mantıdan farklı Tatar Mantısı, bebeğin ilk dişi çıktığından yapılan Dirgit, gül suyu da eklenen Su Peltesi, sebze sevenlerin favorisi Bakla Boranisi, gül şeklinde yapılan Kesmik Güllacı Isparta’ya gidenlere sunulan başlıca tatlardan…
Isparta Süleyman Demirel Havalimanı
Türkiye’nin üçüncü büyük uçak bakım hangarına sahip olan Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’nda uçuşlar 1997 yılında başladı. Şehir ile havalimanı arası ulaşım ücretsiz servisler aracılığı ile yapılıyor.
Isparta Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Hartum-Isparta Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Hartum-Isparta uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Hartum-Isparta Uçak Bileti Alabilir miyim?
Hartum-Isparta uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Hartum-Isparta Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Hartum-Isparta Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?