Hartum - Sinop Uçak Bileti
Hartum Şehir Rehberi

Hartum şehri Sudan’ın başkenti olmaktadır. Beyaz ve Mavi Nil nehirlerinin birleşim noktasının güney taraflarında yer almakta olan bir şehirdir. Hartum aynı zamanda bir eyalet konumundadır. Arapça “Fil Hortumu” anlamına gelmektedir. 1993 yılında 900 bin nüfusa sahipti. Kent gelişimini hızlı bir şekilde tamamladı ve günümüzde 5 milyondan fazla nüfusa sahip olmuştur. Hartum eyaleti içerisinde pek çok kent birbirine bağlı bir şekilde konumlanmaktadır. Nüfusunun artması ile birlikte de turizm faaliyetlerine önem verilmiştir ve bu sektörden de önemli kazançlar elde edilmeye başlanmıştır. Hartum şehri özellikleri ile birlikte mutlaka görülmesi gerekli olan şehirlerdendir. Hartum uçak bileti ile birlikte kişiler şehre geziler düzenlenebilmektedir.
Hartum Nerededir? Hartum Şehrine Nasıl Gidilir?
Hartum Doğu Afrika’da bulunmaktadır. Kızıl Deniz’e kıyısı bulunmaktadır. Sudan'ın ise kuzeydoğusunda bulunuyor. Türkiye'den şehre ulaşmak isteyenler direkt uçuşlar ile birlikte uçuşlarını sağlayabileceklerdir. İstanbul şehrinden Hartum şehrine direkt uçuşlar yer almaktadır. Her gün uçak seferleri düzenlenmektedir. Hartum Uluslararası Havalimanı’na her gün uçak seferleri düzenlenmektedir. Ortalama olarak 4,5 saat süren bir yolculuk sonunda ulaşım sağlanabilmektedir. Hartum uçak bileti fiyatı araştırmaları yapılarak uygun fiyatlı bir Hartum uçak bileti bulabilmek mümkün olmaktadır.
Hartum ziyaret edebilmek için en uygun dönemler kasım ve mart ayları olmaktadır. Burada tropikal iklim görülmektedir. Yaz ayları ise son derece bunaltıcı ve sıcak geçmektedir. Nisan ve ekim ayları arasındaki dönem içerisinde hava sıcaklıkları 40 dereceye yükselebilmektedir. Aynı zamanda burada yoğun bir şekilde kum fırtınaları da görülebilmektedir. Bu nedenle en uygun olan gezi dönemleri ise kasım ve mart ayları olmaktadır.
Hartum Gezilecek Yerler
Hartum gezilecek yerler bakımından son derece zengin olan bir şehirdir. Nil Nehri’nin muhteşem manzarasına sahiptir. Kahverengi yapıları bulunmaktadır. Hartum turistlerin ilgisini çekebilecek çok sayıda yapıya sahiptir.
Sudan Cumhurbaşkanlığı Sarayı Müzesi
Burada eskiden Anglikan Kilisesi yer almakta idi. Hartum'un tam ortasında bulunmaktaydı. Diğer ülkelerden gelen hediyelerin de sergilendiği bu müze mutlaka görülmesi gerekli olan müzelerdendir. İdari ve modern siyasi tarih ile ilgili pek çok emanet parça burada yer alıyor. 2000 yılında açılmış olan bu müze ziyaretçilerine açık bir şekilde konumlanmaktadır. Çarşamba, cuma ve pazar günlerinde halka açık olmaktadır.
Nil Caddesi
Mavi Nil’in etrafında uzanan Nil Caddesi, Hartum’un en güzel caddesi olarak görülür. Bu cadde üzerinde kişiler Hartum şehrinin modern yüzünü rahatlıkla görebileceklerdir. Aynı zamanda bu cadde üzerinde yer almakta olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı da burada incelenebilecektir. Nil Caddesi tatilin yorucu zamanlarında ağaçlı yollarında yürüyüşler yaparak huzur dolu vakitlerin geçirilebileceği doğal bir ortamdır aynı zamanda.
Sudan Etnografya Müzesi
Bu müze Al Gamaa Caddesi üzerinde yer alıyor. Büyüleyici içeriklere sahip olan bu müze mutlaka görülmelidir. Sudan içerisinde yer alan sayısız etnik grupların farklı kültür ve geleneklerini araştırmakta olan bir müzedir. Bu müze içerisinde karmakarışık el sanatları ile birlikte geleneksel ev modellerini görebilmek mümkündür.
Sudan Arap Çarşısı
Şehrin kalabalık ve hareketli yaşamı burada en net şekilde görülebilmektedir. Şehri ziyarete gelenler bu çarşıda yer alan kalabalık ile halka karışabilecektir. El dokuma halıları, yöresel baharatlar, çeşit çeşit kokulu sabunlar burada satılmaktadır. Çarşı şehrin önemli geleneklerini görebilmek, kültür özelliklerini anlayabilmek açısından mutlaka gezilmesi gerekli olan yerlerdendir. Hartum şehri içerisinde gezilmesi gerekli olan pek çok yer bulunuyor. Ucuz Hartum uçak bileti fırsatları ile şehri çok uygun fiyatlara gezebilmek mümkündür.
Hartum Popüler Uçuş Noktaları
Uygunabiletal.com
Sinop Şehir Rehberi

Kale ve tersanesi ile Karadeniz’in önemli bir bölgesi olan Sinop ve çevresinde Bizans, Selçuklu, Candaroğlu ve Osmanlı izleri var. Yoğun ticari ve kültürel yaşantısı Sinop Baskını’ndan sonra azalan kent, yavaş yavaş surları dışına çıktı. Milattan önce 183 yılında Pontus Krallığı Sinop’u ele geçirdi ve krallığının başkenti yaptı. Sinop’un en parlak dönemi olan Pontus Krallığı yılları Roma İmparatorluğu’na yenilmesiyle sona erdi. Bizans Dönemi’ne gelindiğindeyse doğal korunaklı bir liman kenti olan Sinop yeniden önem kazandı. Osmanlı İmparatorluğu yönetimi altında karışık yıllar yaşayan Sinop’a Celali ve Suhte ayaklanmaları büyük sıkıntı verdi. Sinop uçak biletiyle Sinop limanının güzelliğine sığının.
Sinop’un bilinen en eski adı “Sinope” idi. Efsanelere göre şehir adını kent kurucusu Amazon kraliçesinden almıştı. Bir diğer söylencedeyse şehri eski Yunan’da Irmak Tanrısı Asopos’un su perisi kızı “Sinope” kurmuştu. Efsaneye göre Zeus Asopos’un kızı Sinope’e aşık oldu ve kendine bağlamak için elinden geleni yaptı. Sonunda da aşkına karşılık aldı. Fakat Sinope Zeus’tan kendisine dokunmama sözü istedi. Zeus Sinope’ye olan aşkına sadık kaldı ve onu Karadeniz’in en güzel kentine yani Sinop’a bıraktı. Bu efsaneler milattan önceye tarihlendi ve aynı dönem sikkeleri üzeride Sinope’in başı kullanıldı. Sinop uçak biletini cebinize koyun ve Diyojen’in de doğduğu kente yol alın.
Pazartesi dışında her gün gezebileceğiniz Etnografya Müzesi, milattan öne 7. yüzyıla tarihlenen Sinop Kalesi, Gaskalılar’ın inşa ettiği ve 2000 yılından beri müze olarak hizmet veren Tarihi Sinop Cezaevi, milattan sonra 660’lı yıllarda Bizanslılar’ın yaptırdığı Balatlar Kilisesi, 1941 yılında açılan Sinop Arkeoloji Müzesi, Türkiye’nin en kuzey ucundaki İnceburun Feneri, 300 metrelik bölümü aydınlatarak geziye açılan İnaltı Mağarası, yeşil ve mavinin en güzel hali Hamsilos Koyu, su sesiyle sakinleşmek için Erfelek Şelalesi, piknik yapmak isteyenlere Akgöl, yüzmek isteyenlere Akliman Kumsalı ve Karakum Plajı hem gezmek hem de dinlenmek isteyenlere iyi gelecek.
Mısırı bol Karadeniz’in Mısır Çorbası, mısır unuyla yapılan Mısır Tarhanası, tek farkı hazırlık şekli olan Sinop Mantısı, iç harcı isteğe göre değişen Nokul, kulak memesi kıvamında açılan hamura harç konularak pişen Islama, vejeteryanların gözdesi olacak Sirkeli Pırasa, balık severlerin kaçırmayacağı İçli Tava, eski Tatar geleneğinin günümüze ulaşmış hali Katlama, pasta severler içinse Sinop usulü Prenses yemek isteyenler için çoktan hazırlandı!
Sinop Havalimanı
Yalnızca iç hatlara açık olan Sinop Havalimanı’nın şehre uzaklığı 8 km. Havalimanına ulaşmak için özel servisler ve araç kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Hartum-Sinop Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Hartum-Sinop uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Hartum-Sinop Uçak Bileti Alabilir miyim?
Hartum-Sinop uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Hartum-Sinop Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Hartum-Sinop Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?