Hatay - Ağrı Uçak Bileti
Hatay Şehir Rehberi

Türkiye’nin en eski yerleşim yeri olan Hatay’da yapılan arkeolojik çalışmalarda milattan önce 100.000 ile 40.000’li yıllara dayanan bulgulara ulaşıldı. Bölge, Tunç Çağı’ndan itibaren Akat Beyliği’nin ve daha sonra Yamhad Krallığı’nın sınırları arasında kaldı. Milattan önce 17. yüzyıldan sonra Hititler’in ve milattan önce 1490 yılında Mısır’ın hakimiyet alanı içindeydi. Urartular, Asurlular ve Persler bu topraklara hükmeden güçler arasında. Hatay uçak bileti ile Türkiye’nin en eski yerleşim bölgesine yol alın.
Yavuz Sultan Selim’in 1516’da bölgeyi fethetmesiyle Hatay’da Osmanlı Dönemi başladı. İmparatorluğu’n hakimiyeti 1918’e kadar sürdü. 1938 yılında Hatay Meclisi Hatay Cumhuriyeti’ni ilan etti. Bu Cumhuriyet, 29 Haziran 1939’da Hatay Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı bir vilayet olana kadar devam etti. 2012 yılında çıkarılan kanunla Hatay büyükşehir belediyesi oldu. Hatay uçak bileti sayesinde Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı olmayı tercih eden şehre adım atın.
Hikayelere konu olan Habib-i Neccar Camii, Hristiyanlığın ilk mabetlerinden ve hac mekânı olarak kabul edilen St. Pierre Kilisesi, kaya kabartması Haron – Cehennem Kayıkçısı, Hacıkürüş deresine bakan yamaçlarındaki bazı bölümleri ayakta kalan Antakya Surları, zengin mozaik koleksiyonuyla ilgi çeken Hatay Arkeoloji Müzesi, 1852’de padişahın izniyle yapılan Katolik Kilisesi, ibadetlere halen açık olan Antakya Havrası, Mimar Sinan’ın 1574’te yaptığı Sokullu Külliyesi, mimarisi hemen göze çarpan Ortodoks Kilisesi, doğal güzellik Harbiye, Antakya Kalesi, Payas Kalesi, Sarıseki Kalesi, Darb-ı Sak Kalesi, Bakras Kalesi, Koz Kalesi, Kurt Kalesi, Şıvlan Kalesi, İmma Kalesi, Mancınık Kalesi ve Cin Kulesi rotasını Hatay’a doğru çizenleri bekliyor.
Çıtır çıtır kızartılan Oruk, acısızını bulmakta zorlanacağınız İskenderun Döneri, Hatay sofralarının baş tacı Humus, zengin maydanoz katkısıyla Fellah Köftesi, bayat ekmek içinden yapılan Muhammara, Suriyeliler ile Araplar arasında çekişme konusu olan Mütebbel, zengin malzeme listesiyle Şişperek Çorbası, ana yemek olma potansiyeliyle Hettüş Salatası, baharatı bol tutulan Biberli Ekmek, bayramlarda dağıtılan Kömbe, etini seçme işi size kalan Kağıt Kebabı, aç doyuran Zahter Salatası, ıspanakla barışmak için ideal lezzet Ispanaklı Borani, bir çok lezzete malzeme olan Sürk’ü yedikten sonra Hatay Mutfağı’nın en sevileni Künefe ile kapanışı yapmanızı öneririz.
Hatay Havalimanı
Uluslararası Hudut Kapısı olan Hatay Havalimanı 2007’den beri açık… Çevre ile ulaşım servisler yardımıyla yapılıyor.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Ağrı Şehir Rehberi

Anadolu’ya geçen Orta Asyalı kavimler için bir geçiş kapısı olan Ağrı’da pek çok medeniyetin izine rastlandı. Fakat bu izlerin sahibi olan uygarlıkların hiçbiri Ağrı’da kalıcı olmadı. Hititler’in ardından bölgeye yerleşen Huriler krallık merkezinden uzak olan Ağrı’yı ellerinde tutmayı başaramadılar. Urartular, Ağrı topraklarına yerleştikten sonra Ağrı çevresindeki medeniyetlere savaş açtı. Çoğunlukla başarılı oldu. Ağrı uçak bileti ile Urartular’ın savaş tarihine göz atın.
Milattan önce 712 yılında Kimmerler Ağrı’da geçici bir hakimiyet kurdu. Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler’in toprakları sahiplenmesinin ardından 1071 yılında Türk boyları Anadolu’ya girdi ve Ağrı’ya yerleşti. Yavuz Sultan Selim’in Osmanlı sınırları içine katmasıyla Ağrı’da yeni bir dönem başladı. Çeşitli adlarla anılan Ağrı’ya batılılar arasında “Ararat” deniliyor. Nuh Tufanı’yla adı Tevrat’ta da geçen Ağrı Dağı ve çevresini keşfetmek için Ağrı uçak biletinizi ayırtın.
Osmanlı mimarisinin belirgin örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı, Urartular’dan izler taşıyan Doğubeyazıt Kalesi, Evliya Çelebi’nin “Sultan Hasan oğlu Ziyaüddin’in yapısıdır” dediği Şoşik Kalesi, Nuh’un gemisinin efsanelere göre durduğu yer olan Nuh’un Tepesi, doğa sporları yapanların ve yayla turizmiyle ilgilenenlerin büyük alaka gösterdiği Ağrı Dağı, Nuh Peygamber’in mezarının olduğu söylentileri olan Üç Kilise, kayalara oyulmuş ibadethane ve tapınaklarıyla Meya Mağarası, Küçük Ağrı Dağı’ndaki Buz Mağarası, Osmanlı türbe mimarisi örneği Hamur Kümbeti Ağrı’ya yolu düşenlerin uğradıkları yerler arasında.
Ağrı’nın en çok bilinen yemeği Abdigör Köftesi, özel bir yöntemle pişirilen Gosteberg Et, sarımsaklı yoğurtla ikram edilen Selekeli (saç kavurma), tedavi amaçlı da kullanılan Alabalık, Türkiye’nin en güzel balı Beyaz Bal, tek bir kaptan yenilmesi makbul olan Haşıl, buğday unuyla hazırlanan Hengel, ev eriştesinin yeşil mercimekle pişirilmiş hali Erişte, kaymağın yağı çıkana kadar ocakta kalan Kuymak, mayalanmış hamurdan yoğrulan Kete, kızgın yağda kızartılan Pişi, tatlı olarak Hasude, bulgurdan yuvarlanan Yalancı Köfte, Ayranaşı, Halise ve Çiriş Ketesi Ağrı’da denenmesi gereken yemeklerden.
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı
Sadece iç hat uçuşların gerçekleştirildiği Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Ağrı şehir merkezine 9 km uzaklıkta. Airport Taksi ve servisler şehir içi ulaşımı kolaylaştırıyor.
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Hatay-Ağrı Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Hatay-Ağrı uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Hatay-Ağrı Uçak Bileti Alabilir miyim?
Hatay-Ağrı uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Hatay-Ağrı Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Hatay-Ağrı Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?