Hatay - Erzurum Uçak Bileti
Hatay Şehir Rehberi

Türkiye’nin en eski yerleşim yeri olan Hatay’da yapılan arkeolojik çalışmalarda milattan önce 100.000 ile 40.000’li yıllara dayanan bulgulara ulaşıldı. Bölge, Tunç Çağı’ndan itibaren Akat Beyliği’nin ve daha sonra Yamhad Krallığı’nın sınırları arasında kaldı. Milattan önce 17. yüzyıldan sonra Hititler’in ve milattan önce 1490 yılında Mısır’ın hakimiyet alanı içindeydi. Urartular, Asurlular ve Persler bu topraklara hükmeden güçler arasında. Hatay uçak bileti ile Türkiye’nin en eski yerleşim bölgesine yol alın.
Yavuz Sultan Selim’in 1516’da bölgeyi fethetmesiyle Hatay’da Osmanlı Dönemi başladı. İmparatorluğu’n hakimiyeti 1918’e kadar sürdü. 1938 yılında Hatay Meclisi Hatay Cumhuriyeti’ni ilan etti. Bu Cumhuriyet, 29 Haziran 1939’da Hatay Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı bir vilayet olana kadar devam etti. 2012 yılında çıkarılan kanunla Hatay büyükşehir belediyesi oldu. Hatay uçak bileti sayesinde Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı olmayı tercih eden şehre adım atın.
Hikayelere konu olan Habib-i Neccar Camii, Hristiyanlığın ilk mabetlerinden ve hac mekânı olarak kabul edilen St. Pierre Kilisesi, kaya kabartması Haron – Cehennem Kayıkçısı, Hacıkürüş deresine bakan yamaçlarındaki bazı bölümleri ayakta kalan Antakya Surları, zengin mozaik koleksiyonuyla ilgi çeken Hatay Arkeoloji Müzesi, 1852’de padişahın izniyle yapılan Katolik Kilisesi, ibadetlere halen açık olan Antakya Havrası, Mimar Sinan’ın 1574’te yaptığı Sokullu Külliyesi, mimarisi hemen göze çarpan Ortodoks Kilisesi, doğal güzellik Harbiye, Antakya Kalesi, Payas Kalesi, Sarıseki Kalesi, Darb-ı Sak Kalesi, Bakras Kalesi, Koz Kalesi, Kurt Kalesi, Şıvlan Kalesi, İmma Kalesi, Mancınık Kalesi ve Cin Kulesi rotasını Hatay’a doğru çizenleri bekliyor.
Çıtır çıtır kızartılan Oruk, acısızını bulmakta zorlanacağınız İskenderun Döneri, Hatay sofralarının baş tacı Humus, zengin maydanoz katkısıyla Fellah Köftesi, bayat ekmek içinden yapılan Muhammara, Suriyeliler ile Araplar arasında çekişme konusu olan Mütebbel, zengin malzeme listesiyle Şişperek Çorbası, ana yemek olma potansiyeliyle Hettüş Salatası, baharatı bol tutulan Biberli Ekmek, bayramlarda dağıtılan Kömbe, etini seçme işi size kalan Kağıt Kebabı, aç doyuran Zahter Salatası, ıspanakla barışmak için ideal lezzet Ispanaklı Borani, bir çok lezzete malzeme olan Sürk’ü yedikten sonra Hatay Mutfağı’nın en sevileni Künefe ile kapanışı yapmanızı öneririz.
Hatay Havalimanı
Uluslararası Hudut Kapısı olan Hatay Havalimanı 2007’den beri açık… Çevre ile ulaşım servisler yardımıyla yapılıyor.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Erzurum Şehir Rehberi

Kalkolitik ve Eski Tunç Çağı’ndan itibaren yerleşime başlanan Erzurum ve çevresinin bu kadar rağbet görmesinin nedeni; ticari ve askeri yolların kavşak noktasında olması, akarsu kaynaklarının zengin olması ve savunma yapmayı kolaylaştıran coğrafi özellikleri. Erzurum uçak bileti ile Karaz, Pulur ve Güzelova’da yapılan kazılarda çıkan altı bin yıllık kalıntılar arasında dolaşın.
Sasaniler, Kimmerler, İskitler, Medler, Bizanslılar, Persler, Urartular, Romalılar, Araplar, Moğollar, İlhanlılar, Safaviler, Selçuklular ve Osmanlılar bu bölgede yaşadı. Evliyalar veya Dadaşlar diyarı olarak da bilinen Erzurum yakın geçmişimizde de önemli olaylara tanık oldu. Mustafa Kemal Atatürk, 23 Temmuz 1919’da kurtuluş mücadelesi için yapılan Erzurum Kongresi’ni burada açtı. Erzurum uçak biletinizle farklı medeniyetlerden kalan izlerle tanışın.
Şehrin simgelerinden biri olan Nene Hatun Milli Parkı’nı, yüzmek veya piknik yapmak için Tortum Şelalesi’ni, kış sporlarının tadını çıkarmak için Palandöken’i, Uzundere ilçesindeki Öşvank Kilisesi’ni, 1124 yılında gözetleme kulesi olarak yapılan Erzurum Saat Kulesi’ni, Osmanlı sadrazamı Rüstem Paşa’nın 1561 yılında inşa ettirdiği Rüstempaşa Bedesteni’ni, Mustafa Kemal Atatürk’ün 52 gün kaldığı ve daha sonra müzeye çevrilen Atatürk Evi Müzesi’ni, devlet işleri için açılan günümüzde kongreye ait belgelerin sergilendiği Kongre Binası’nı, “Kırmızı Periler Diyarı” adıyla da anılan Narman Peribacaları’nı, Anadolu Selçuklular’ı zamanında yapılan Çifte Minareli Medrese’yi, yine Selçuklular döneminde 1176 yılında inşa edilen Ulu Camii’yi, 14. yüzyılda yapılan Üç Kümbetler’i ve kitabesinde yapım yılı olarak 1310 yılı görülen Yakutiye Medresesi’ni Erzurum gezilecek yerler listenize ekleyin.
Keçi ya da kuzu etinden yapılan Çağ Kebabı, kıymalısı da olan Aşotu Çorbası, Erzurum adıyla birlikte anılan Kadayıf Dolması, iki şekilde hazırlanan ve iki şekilde de afiyetle yenilen Şalgam Dolması, hamur işi Lalanga, kahvaltıda ya da tatlı olarak servis edilen Hasuta, hem faydalı hem de lezzetli olan Çiriş Yemeği, omlete benzeyen Dut Çullaması, bulguruyla leziz Lor Dolması, farklı yemeklere de konulabilen Çaşır, Erzurum’a has bir yöntemle pişirilen Su Böreği ve Erzurum Ketesi Erzurum’a gidip damak çatlatmak isteyenlere önerilerimiz.
Erzurum Havalimanı
1993 yılından beri uluslararası uçuşların gerçekleştirildiği Erzurum Havalimanı, Türkiye’nin en uzun ikinci pistine sahip. Özel servisler ve taksiler şehirle havalimanı arasındaki ulaşımı sağlıyor. Kendi aracınızı kendiniz kullanmak istiyorsanız araç kiralayabilirsiniz.
Erzurum Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Hatay-Erzurum Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Hatay-Erzurum uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Hatay-Erzurum Uçak Bileti Alabilir miyim?
Hatay-Erzurum uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Hatay-Erzurum Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Hatay-Erzurum Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?