Hatay - Gaziantep Uçak Bileti
Hatay Şehir Rehberi

Türkiye’nin en eski yerleşim yeri olan Hatay’da yapılan arkeolojik çalışmalarda milattan önce 100.000 ile 40.000’li yıllara dayanan bulgulara ulaşıldı. Bölge, Tunç Çağı’ndan itibaren Akat Beyliği’nin ve daha sonra Yamhad Krallığı’nın sınırları arasında kaldı. Milattan önce 17. yüzyıldan sonra Hititler’in ve milattan önce 1490 yılında Mısır’ın hakimiyet alanı içindeydi. Urartular, Asurlular ve Persler bu topraklara hükmeden güçler arasında. Hatay uçak bileti ile Türkiye’nin en eski yerleşim bölgesine yol alın.
Yavuz Sultan Selim’in 1516’da bölgeyi fethetmesiyle Hatay’da Osmanlı Dönemi başladı. İmparatorluğu’n hakimiyeti 1918’e kadar sürdü. 1938 yılında Hatay Meclisi Hatay Cumhuriyeti’ni ilan etti. Bu Cumhuriyet, 29 Haziran 1939’da Hatay Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı bir vilayet olana kadar devam etti. 2012 yılında çıkarılan kanunla Hatay büyükşehir belediyesi oldu. Hatay uçak bileti sayesinde Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı olmayı tercih eden şehre adım atın.
Hikayelere konu olan Habib-i Neccar Camii, Hristiyanlığın ilk mabetlerinden ve hac mekânı olarak kabul edilen St. Pierre Kilisesi, kaya kabartması Haron – Cehennem Kayıkçısı, Hacıkürüş deresine bakan yamaçlarındaki bazı bölümleri ayakta kalan Antakya Surları, zengin mozaik koleksiyonuyla ilgi çeken Hatay Arkeoloji Müzesi, 1852’de padişahın izniyle yapılan Katolik Kilisesi, ibadetlere halen açık olan Antakya Havrası, Mimar Sinan’ın 1574’te yaptığı Sokullu Külliyesi, mimarisi hemen göze çarpan Ortodoks Kilisesi, doğal güzellik Harbiye, Antakya Kalesi, Payas Kalesi, Sarıseki Kalesi, Darb-ı Sak Kalesi, Bakras Kalesi, Koz Kalesi, Kurt Kalesi, Şıvlan Kalesi, İmma Kalesi, Mancınık Kalesi ve Cin Kulesi rotasını Hatay’a doğru çizenleri bekliyor.
Çıtır çıtır kızartılan Oruk, acısızını bulmakta zorlanacağınız İskenderun Döneri, Hatay sofralarının baş tacı Humus, zengin maydanoz katkısıyla Fellah Köftesi, bayat ekmek içinden yapılan Muhammara, Suriyeliler ile Araplar arasında çekişme konusu olan Mütebbel, zengin malzeme listesiyle Şişperek Çorbası, ana yemek olma potansiyeliyle Hettüş Salatası, baharatı bol tutulan Biberli Ekmek, bayramlarda dağıtılan Kömbe, etini seçme işi size kalan Kağıt Kebabı, aç doyuran Zahter Salatası, ıspanakla barışmak için ideal lezzet Ispanaklı Borani, bir çok lezzete malzeme olan Sürk’ü yedikten sonra Hatay Mutfağı’nın en sevileni Künefe ile kapanışı yapmanızı öneririz.
Hatay Havalimanı
Uluslararası Hudut Kapısı olan Hatay Havalimanı 2007’den beri açık… Çevre ile ulaşım servisler yardımıyla yapılıyor.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Gaziantep Şehir Rehberi

Gaziantep’te Paleolitik Çağ’dan beri yerleşim olduğu Dülük Antik Kenti’nde yapılan kazılarla ispatlanmış. Bölgenin daha sonra Hititler, Asurlar, Persler, Makedonyalılar, Komagene gibi medeniyetlere ev sahipliği yaptığı biliniyor. Malazgirt Savaşı’ndan sonra Selçuklular’ın hakimiyeti altına giren toprakların bir sonraki sahipleri ise Dulkadiroğulları ve Memlüklüler olmuş. Yavuz Sultan Selim’in fethiyle de uzun sürecek Osmanlı macerası başlamış. Gaziantep uçak biletiniz sizi İpek Yolu üzerindeki bu nadide kente taşıyacak.
Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarına denk gelen 1. Dünya Savaşı sonrasında İngiliz ve Fransızlar’ın işgal ettiği şehir, 1920 yılında başlayan ayaklanma ve savunmalarla bu işgalden kurtulmuş. Yaptıkları bu kahramanca mücadele için şehre “Gazi” ünvanı verilmiş. Ayrıca Gaziantep Mustafa Kemal Atatürk’ün nüfusa kayıtlı olduğu yer olarak da haklı bir gurur taşıyor. Gaziantep uçak biletiniz milli mücadele ruhunu yaşayan bu kentte anlam kazansın.
Avlularında kendisine ait bir yaşam saklayan Tarihi Antep Evleri’ni, 500 yıllık bakırcılık geleneğini yaşatmayı sürdüren Bakırcılar Çarşısı’nı, Bedesten geleneğini sürdüren üç Bedesten’i (Zincirli Bedesten, Hüseyin Paşa Bedesteni ve Kemikli Bedesten), yedi tepe üstüne kurulan Belkıs – Zeugma Antik Kenti’ni, Zeugma Antik Kenti’nden çıkarılan eserlerin sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi’ni, şehre 25 metre yukarıdan bakan Gaziantep Kalesi’ni, doğunun en büyük taş ocağı ve heykel atölyesi Yesemek Açık Hava Müzesi’ni, şehrin tarihine ışık tutan Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi’ni, kendine tarihi bir Antep evini mesken tutan Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi’ni gezmeyi unutmayın.
“Gaziantep” denince ilk akla gelen şey olan baklavayı, kebap diyarı Gaziantep’in Simit Kebabı’nı, keşkeğe benzetilen Hedik’i, sade ya da etlisi de olan Firik Pilavı’nı, kuru semizotundan yapılan Pirpirim Aşı’nı, yemekten önce gelen Lebeniye Çorbası’nı, anlamı “güzel yemek” olan Alanazik’i, yemek olarak da yenen Şekerli Pide’yi, kahvaltıda yenilen Muhammara’yı, Sarımsak Kebabı’nı, damak çatlatan Katmer’i, sadece baharda yiyebileceğiniz Çağla Aşı’nı, Yeni Dünya Kebabı’nı, sıcak yaz günlerinin bir numaralı içeceği Haytalya’yı, Gaziantep’in mercimek köftesi Malhıtalı Köfte’yi ve bir başka kebap Cartlak Kebabı’nı ikram ediyorlarsa sakın “hayır” demeyin!
Gaziantep Havalimanı
Gaziantep Havalimanı, 1976 yılından beri açık olmasına rağmen uluslararası uçuşlar 1993 yılında başlamış. Havalimanından şehre ulaşım için otobüs, servis veya taksileri kullanabilirsiniz. Araç kiralama hizmetleri kendi arabasını kullanmak isteyenlerin emrinde.
Gaziantep Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Hatay-Gaziantep Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Hatay-Gaziantep uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Hatay-Gaziantep Uçak Bileti Alabilir miyim?
Hatay-Gaziantep uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Hatay-Gaziantep Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Hatay-Gaziantep Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?