Hatay - Isparta Uçak Bileti
Hatay Şehir Rehberi

Türkiye’nin en eski yerleşim yeri olan Hatay’da yapılan arkeolojik çalışmalarda milattan önce 100.000 ile 40.000’li yıllara dayanan bulgulara ulaşıldı. Bölge, Tunç Çağı’ndan itibaren Akat Beyliği’nin ve daha sonra Yamhad Krallığı’nın sınırları arasında kaldı. Milattan önce 17. yüzyıldan sonra Hititler’in ve milattan önce 1490 yılında Mısır’ın hakimiyet alanı içindeydi. Urartular, Asurlular ve Persler bu topraklara hükmeden güçler arasında. Hatay uçak bileti ile Türkiye’nin en eski yerleşim bölgesine yol alın.
Yavuz Sultan Selim’in 1516’da bölgeyi fethetmesiyle Hatay’da Osmanlı Dönemi başladı. İmparatorluğu’n hakimiyeti 1918’e kadar sürdü. 1938 yılında Hatay Meclisi Hatay Cumhuriyeti’ni ilan etti. Bu Cumhuriyet, 29 Haziran 1939’da Hatay Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı bir vilayet olana kadar devam etti. 2012 yılında çıkarılan kanunla Hatay büyükşehir belediyesi oldu. Hatay uçak bileti sayesinde Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı olmayı tercih eden şehre adım atın.
Hikayelere konu olan Habib-i Neccar Camii, Hristiyanlığın ilk mabetlerinden ve hac mekânı olarak kabul edilen St. Pierre Kilisesi, kaya kabartması Haron – Cehennem Kayıkçısı, Hacıkürüş deresine bakan yamaçlarındaki bazı bölümleri ayakta kalan Antakya Surları, zengin mozaik koleksiyonuyla ilgi çeken Hatay Arkeoloji Müzesi, 1852’de padişahın izniyle yapılan Katolik Kilisesi, ibadetlere halen açık olan Antakya Havrası, Mimar Sinan’ın 1574’te yaptığı Sokullu Külliyesi, mimarisi hemen göze çarpan Ortodoks Kilisesi, doğal güzellik Harbiye, Antakya Kalesi, Payas Kalesi, Sarıseki Kalesi, Darb-ı Sak Kalesi, Bakras Kalesi, Koz Kalesi, Kurt Kalesi, Şıvlan Kalesi, İmma Kalesi, Mancınık Kalesi ve Cin Kulesi rotasını Hatay’a doğru çizenleri bekliyor.
Çıtır çıtır kızartılan Oruk, acısızını bulmakta zorlanacağınız İskenderun Döneri, Hatay sofralarının baş tacı Humus, zengin maydanoz katkısıyla Fellah Köftesi, bayat ekmek içinden yapılan Muhammara, Suriyeliler ile Araplar arasında çekişme konusu olan Mütebbel, zengin malzeme listesiyle Şişperek Çorbası, ana yemek olma potansiyeliyle Hettüş Salatası, baharatı bol tutulan Biberli Ekmek, bayramlarda dağıtılan Kömbe, etini seçme işi size kalan Kağıt Kebabı, aç doyuran Zahter Salatası, ıspanakla barışmak için ideal lezzet Ispanaklı Borani, bir çok lezzete malzeme olan Sürk’ü yedikten sonra Hatay Mutfağı’nın en sevileni Künefe ile kapanışı yapmanızı öneririz.
Hatay Havalimanı
Uluslararası Hudut Kapısı olan Hatay Havalimanı 2007’den beri açık… Çevre ile ulaşım servisler yardımıyla yapılıyor.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Isparta Şehir Rehberi

Paleolitik Dönem’de yerleşimin başladığı Isparta’nın Bozanönü Ovası’ndaki Kapıini Mağarası’nda, Üst Paleolitik Dönem’e ait eserler bulundu. Keçiborlu’nun Gümüşgün yakınlarından ise Mezolitik Çağı’na ait “Mikrolit” denilen çakmaklarına rastlandı. Ayrıca Neolitik Devirle ilgili kalıntılar Yeniköy Höyüğü’nde bulundu. Toprak Tol Höyüğü ve Köşktepe’de rastlanan küp mezarlar ele geçen kalıntılar arasında. Isparta uçak bileti ile çağlar öncesine tanıklık edin.
Luvi, Arzava, Frigler, Lidyalılar, Persler ve Makedonyalılar Isparta ve çevresine hakim olan medeniyetlerden bazıları. Milattan Önce 323’te Büyük İskender’in ölümünün ardından topraklara Seleukos, Bergama Krallığı ve Roma İmparatorluğu egemen oldu. Roma İmparatorluğu Dönemi’nde piskoposluk ve ticaret merkezi olarak kullanıldı. Anadolu Selçuklu Devleti’nin eline geçtikten sonra 1300 yılında Hamitoğulları Beyliği’nin, 1391 yılından sonraysa Osmanlı İmparatorluğu’nun topraklarına katıldı. Isparta uçak bileti ile beyliklere ve imparatorluklara ev olmuş toprakları tanıyın.
Doğa aşığı bir gezginseniz yüzyıllık çınarlarıyla Kovada Gölü, çeşitli dönemlere ait taş eserlerin sergilendiği Isparta Müzesi, Şarkikağaç ilçesinde yer alan tarihi değere sahip ağaçlarıyla Kızıldağ Milli Parkı, Selçuklular Dönemi’nde 1224 yılında yaptırılan Atabey Ertokuş Medresesi, Sağrak Köyü sınırları içindeki Adada Antik Kenti, mezar olduğu düşünülen ve turistlerin büyük ilgi gösterdiği İnönü Mağarası, mimarisiyle dikkatleri üzerine çeken Aya Payana Kilisesi, I. Seleukos veya oğlu Antiokhos’un yaptırdığı Antiocheia Antik Kenti, Pisidia Antik Kenti, tehlikesine değen bir güzellik Kuz Mağarası, su sporları da yapabileceğiniz Karacaören Gölü, büyüleyici Yazılı Kanyon, çeşitli su kuşu türlerine ev sahipliği yapan Eğirdir Gölü, kokusuna vurulacağınız Lavanta Vadisi, geçmişi gizemlerle dolu Uluborlu Kalesi, kış sporları yapmak için Davrak Kayak Merkezi Isparta’ya gidince görmeniz gereken yerler arasında.
Hem kış hem de yaz sofralarının aranılanı Yufka Ekmeği, kabul günlerinin baş tacı Hamursuz, ağır ağır pişirilen etten yapılan Banak, kahvaltının en sevilen misafiri Kiraz Reçeli, yapımı meşakkatli kendisi tatlı Gül Şurubu, kurutulmuş gül yapraklarından yapılan Gül Çayı, bir başka gül güzeli Gül Lokumu, bildiğimiz mantıdan farklı Tatar Mantısı, bebeğin ilk dişi çıktığından yapılan Dirgit, gül suyu da eklenen Su Peltesi, sebze sevenlerin favorisi Bakla Boranisi, gül şeklinde yapılan Kesmik Güllacı Isparta’ya gidenlere sunulan başlıca tatlardan…
Isparta Süleyman Demirel Havalimanı
Türkiye’nin üçüncü büyük uçak bakım hangarına sahip olan Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’nda uçuşlar 1997 yılında başladı. Şehir ile havalimanı arası ulaşım ücretsiz servisler aracılığı ile yapılıyor.
Isparta Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Hatay-Isparta Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Hatay-Isparta uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Hatay-Isparta Uçak Bileti Alabilir miyim?
Hatay-Isparta uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Hatay-Isparta Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Hatay-Isparta Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?