Hatay - Trabzon Uçak Bileti
Hatay Şehir Rehberi

Türkiye’nin en eski yerleşim yeri olan Hatay’da yapılan arkeolojik çalışmalarda milattan önce 100.000 ile 40.000’li yıllara dayanan bulgulara ulaşıldı. Bölge, Tunç Çağı’ndan itibaren Akat Beyliği’nin ve daha sonra Yamhad Krallığı’nın sınırları arasında kaldı. Milattan önce 17. yüzyıldan sonra Hititler’in ve milattan önce 1490 yılında Mısır’ın hakimiyet alanı içindeydi. Urartular, Asurlular ve Persler bu topraklara hükmeden güçler arasında. Hatay uçak bileti ile Türkiye’nin en eski yerleşim bölgesine yol alın.
Yavuz Sultan Selim’in 1516’da bölgeyi fethetmesiyle Hatay’da Osmanlı Dönemi başladı. İmparatorluğu’n hakimiyeti 1918’e kadar sürdü. 1938 yılında Hatay Meclisi Hatay Cumhuriyeti’ni ilan etti. Bu Cumhuriyet, 29 Haziran 1939’da Hatay Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı bir vilayet olana kadar devam etti. 2012 yılında çıkarılan kanunla Hatay büyükşehir belediyesi oldu. Hatay uçak bileti sayesinde Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı olmayı tercih eden şehre adım atın.
Hikayelere konu olan Habib-i Neccar Camii, Hristiyanlığın ilk mabetlerinden ve hac mekânı olarak kabul edilen St. Pierre Kilisesi, kaya kabartması Haron – Cehennem Kayıkçısı, Hacıkürüş deresine bakan yamaçlarındaki bazı bölümleri ayakta kalan Antakya Surları, zengin mozaik koleksiyonuyla ilgi çeken Hatay Arkeoloji Müzesi, 1852’de padişahın izniyle yapılan Katolik Kilisesi, ibadetlere halen açık olan Antakya Havrası, Mimar Sinan’ın 1574’te yaptığı Sokullu Külliyesi, mimarisi hemen göze çarpan Ortodoks Kilisesi, doğal güzellik Harbiye, Antakya Kalesi, Payas Kalesi, Sarıseki Kalesi, Darb-ı Sak Kalesi, Bakras Kalesi, Koz Kalesi, Kurt Kalesi, Şıvlan Kalesi, İmma Kalesi, Mancınık Kalesi ve Cin Kulesi rotasını Hatay’a doğru çizenleri bekliyor.
Çıtır çıtır kızartılan Oruk, acısızını bulmakta zorlanacağınız İskenderun Döneri, Hatay sofralarının baş tacı Humus, zengin maydanoz katkısıyla Fellah Köftesi, bayat ekmek içinden yapılan Muhammara, Suriyeliler ile Araplar arasında çekişme konusu olan Mütebbel, zengin malzeme listesiyle Şişperek Çorbası, ana yemek olma potansiyeliyle Hettüş Salatası, baharatı bol tutulan Biberli Ekmek, bayramlarda dağıtılan Kömbe, etini seçme işi size kalan Kağıt Kebabı, aç doyuran Zahter Salatası, ıspanakla barışmak için ideal lezzet Ispanaklı Borani, bir çok lezzete malzeme olan Sürk’ü yedikten sonra Hatay Mutfağı’nın en sevileni Künefe ile kapanışı yapmanızı öneririz.
Hatay Havalimanı
Uluslararası Hudut Kapısı olan Hatay Havalimanı 2007’den beri açık… Çevre ile ulaşım servisler yardımıyla yapılıyor.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Trabzon Şehir Rehberi

Kentin bilinen tarihi Kolkhlar, Driller ve Makronlar gibi yerli kavimlerle başladı. Miletoslular milattan önce 7. yüzyılda bölgeye gelerek koloniler kurdu. Milattan önce 6. yüzyılsa bölgenin Persler’in kontrolü altına girdiği yıl oldu. Makedonlar’ın kenti işgaliyle Persler’in Anadolu’daki hakimiyeti sona erdi. Pontus Krallığı bölgenin bir sonraki sahibiydi ve Pontus Krallığı’nın dağılmasıyla da Roma İmparatorluğu şehre egemen oldu. 1204 yılında kurulan Kommenos Krallığı’nın şehirleri arasında Trabzon da vardı. 1461 yılına gelindiğindeyse Osmanlı İmparatorluğu vergi vermeyi red eden Kommenos Krallığı’nı ve dolayısıyla Trabzon’u ele geçirdi. Trabzon uçak bileti alınca şehrin geçmişini yerinde inceleme şansınız olacak.
Fatih Sultan Mehmet’in yönetimindeki ordunun ele geçirdiği şehrin ilk sancakbeyi Hızır Bey’di. Yavuz Sultan Selim şehzadeliği sırasında Trabzon sancak beyi oldu ve daha sonra “Kanuni” ünvanını alan Sultan Süleyman da burada dünyaya geldi. 1. Dünya Savaşı yıllarında Ruslar Trabzon’u işgal etti. Bir yıl süren işgali bitirmek için Erzincan Anlaşması yapıldı. Ermeniler’in bu anlaşmaya uymaması nedeniyle 37. Tümen Trabzon’a yürüdü ve Trabzon kurtuldu. Doğal ve tarihi güzelliklerle dolu şehri, Trabzon uçak bileti sayesinde gezebileceksiniz.
Ender bulunan güzelliğiyle Uzungöl’ü, tırmanması zor olsa da her ter damlasına değecek Sümela Manastırı’nı, Mustafa Kemal Atatürk’ün birkaç kez kaldığı ve daha sonra müzeye çevrilen Atatürk Köşkü’nü, arkeolojik ve etnografik eserleri görebileceğiniz Trabzon Müzesi’ni, yöre halkının piknik yeri olarak da kullandığı Zağnos Vadisi Parkı’nı, surlarının milattan önce 4. yüzyılda yapıldığı rivayet edilen Trabzon Kalesi’ni, Yavuz Sultan Selim’in annesi için yapılan Gülbahar Hatun Camii’ni, çeşitli sporların yapıldığı Altındere Vadisi Milli Parkı’nı, dünyanın en uzun ikinci mağarası olan Çal Mağarası’nı, en eski Bizans kilisesi olan Küçük Ayvasıl Kilise’sini görmeden dönmeyin.
Karalahana sarması olarak bilinen Pancar, Guliya, balkabağı ve mısırla yapılan Kukuca, vejetaryenlerin bayılacağı Sarambula, sırrı sarımsağında saklı Akçaabat Köftesi, sofrasından balığı eksik etmeyenler için Kefal Ekşilisi ve Palamut Dolması, verilen emeğin karşılığını fazlasıyla gideren Laz Böreği, Peynirli Trabzon Pidesi, Golia, Tomara Kızartması, Kuymak, Laz Helvası, Pazılı Kaygana, Karalahana Çorbası, Hurmalı Tart, Gongoş Dolması, Hamsiköy Sütlacı, Fasulye Turşusu Kavurması, Hodan Böreği, Pepeçura ve hamsi ile yapılan tüm yemekler Trabzon’a gidip parmaklarını da yemek isteyenleri bekliyor.
Trabzon Havalimanı
Uluslararası uçuşların gerçekleştirildiği Trabzon Havalimanı 1957 yılından beri Trabzonlular’a hizmet veriyor. Özel otobüs servisleri, dolmuş, taksi ve araç kiralama servisleri ulaşım için emrinizde. Ayrıca havalimanı önünden özel servisler yaylalara gitmek isteyenleri yerine ulaştırıyor.
Trabzon Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Hatay-Trabzon Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Hatay-Trabzon uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Hatay-Trabzon Uçak Bileti Alabilir miyim?
Hatay-Trabzon uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Hatay-Trabzon Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Hatay-Trabzon Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?