Iğdır - Erzurum Uçak Bileti
Iğdır Şehir Rehberi

Paleolitik Çağ’a kadar uzanan bir geçmişi olan Iğdır topraklarından milattan önce Urartular, Assurlular, Kimmer ve İskitler geçti. Sonraki yüzyıllarda Pers, Makedon, Seleukos ve Roma egemenliği altına giren bölgeyi milattan sonra 7. yüzyılda Araplar işgal etti. Araplar ve Doğu Roma İmpatatorluğu arasında bir süre gidip gelen topraklara 1064’te Selçuklular el koydu. 13. yüzyıla gelindiğinde etkin olan Moğol istilasına uğrayan bölge, 1514’te Osmanlı İmparatorluğu topraklarına katıldı. Tarihi İpek Yolu’nun da geçtiği topraklara Iğdır uçak biletinizle yaklaşın.
İl merkezindeki Şehit Türkler Anıtı ve Müzesi, leylekler kenti olarak da bilinen Iğdır’ı temsil eden Leylek Heykeli, günde 60 ton tuz çıkarılan Tuz Mağaraları, Köroğlu’nun gözetleme kulesi olarak kullandığı Köroğlu Kalesi, tarihi önemi olan Koçbaşı Mezar Taşları, dünyanın en büyük ve derin ikinci krateri olan Meteor Çukuru, Hacı İbrahim Gökdek adına yaptırılan Gökdekli Kümbeti, Yakup Vadisi’nde bulunan Ahura Harabeleri, 12. yüzyılda inşa edilen Harman Döven Kervansarayı, dünyanın ilk fuarının burada yapıldığı söylentisi olan Karakale Harabesi, Asma Köyü Camii, Aralık Ortaköy Camii, Çakırtaş Kul Yusuf Kümbeti ve Aliköçek Çayı Köprüsü’nü gezilecek yerler gezi notlarınız arasına yazın. Iğdır uçak bileti ile bir şehrin tarihinde yol alın.
Gatığaşı, Kelecoş, Ayranaşı, Hörre, Süt Hörresi, Sabahaşı, Helise, Perzana, Taş Köfte, Tavuk Şorva, Tandır Şiş, Ekşili, İşkembe Kavurma, Cızdık, Paça, Bozbaş, Yağ Şorvası, Etli Sarma, Cılvır, Salmanca, Omacaşı, Ekşili Pilav, Kuru Üzümlü Pilav, Keklik Etli Lepeli Pilav, Sütlü Pilav, Börülceli Bulgur, Evelikli Bulgur, Tereyağlı Erişte, Tapan, Fetir, Kuymak, Omaç Helvası, Kavut ve Kaysafa Iğdırlılar’ın misafirlerine ikram ettiği yemeklerden…
Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı
Şehir merkezine 16 km uzakta olan Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı’nda yalnızca iç hat uçuşlar var. VIP Salonu ise konuklarının hizmetinde. Kent ile havalimanı arası ulaşımı kolaylaştırmak için otobüs, minibüs ve taksiler çalışıyor.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Erzurum Şehir Rehberi

Kalkolitik ve Eski Tunç Çağı’ndan itibaren yerleşime başlanan Erzurum ve çevresinin bu kadar rağbet görmesinin nedeni; ticari ve askeri yolların kavşak noktasında olması, akarsu kaynaklarının zengin olması ve savunma yapmayı kolaylaştıran coğrafi özellikleri. Erzurum uçak bileti ile Karaz, Pulur ve Güzelova’da yapılan kazılarda çıkan altı bin yıllık kalıntılar arasında dolaşın.
Sasaniler, Kimmerler, İskitler, Medler, Bizanslılar, Persler, Urartular, Romalılar, Araplar, Moğollar, İlhanlılar, Safaviler, Selçuklular ve Osmanlılar bu bölgede yaşadı. Evliyalar veya Dadaşlar diyarı olarak da bilinen Erzurum yakın geçmişimizde de önemli olaylara tanık oldu. Mustafa Kemal Atatürk, 23 Temmuz 1919’da kurtuluş mücadelesi için yapılan Erzurum Kongresi’ni burada açtı. Erzurum uçak biletinizle farklı medeniyetlerden kalan izlerle tanışın.
Şehrin simgelerinden biri olan Nene Hatun Milli Parkı’nı, yüzmek veya piknik yapmak için Tortum Şelalesi’ni, kış sporlarının tadını çıkarmak için Palandöken’i, Uzundere ilçesindeki Öşvank Kilisesi’ni, 1124 yılında gözetleme kulesi olarak yapılan Erzurum Saat Kulesi’ni, Osmanlı sadrazamı Rüstem Paşa’nın 1561 yılında inşa ettirdiği Rüstempaşa Bedesteni’ni, Mustafa Kemal Atatürk’ün 52 gün kaldığı ve daha sonra müzeye çevrilen Atatürk Evi Müzesi’ni, devlet işleri için açılan günümüzde kongreye ait belgelerin sergilendiği Kongre Binası’nı, “Kırmızı Periler Diyarı” adıyla da anılan Narman Peribacaları’nı, Anadolu Selçuklular’ı zamanında yapılan Çifte Minareli Medrese’yi, yine Selçuklular döneminde 1176 yılında inşa edilen Ulu Camii’yi, 14. yüzyılda yapılan Üç Kümbetler’i ve kitabesinde yapım yılı olarak 1310 yılı görülen Yakutiye Medresesi’ni Erzurum gezilecek yerler listenize ekleyin.
Keçi ya da kuzu etinden yapılan Çağ Kebabı, kıymalısı da olan Aşotu Çorbası, Erzurum adıyla birlikte anılan Kadayıf Dolması, iki şekilde hazırlanan ve iki şekilde de afiyetle yenilen Şalgam Dolması, hamur işi Lalanga, kahvaltıda ya da tatlı olarak servis edilen Hasuta, hem faydalı hem de lezzetli olan Çiriş Yemeği, omlete benzeyen Dut Çullaması, bulguruyla leziz Lor Dolması, farklı yemeklere de konulabilen Çaşır, Erzurum’a has bir yöntemle pişirilen Su Böreği ve Erzurum Ketesi Erzurum’a gidip damak çatlatmak isteyenlere önerilerimiz.
Erzurum Havalimanı
1993 yılından beri uluslararası uçuşların gerçekleştirildiği Erzurum Havalimanı, Türkiye’nin en uzun ikinci pistine sahip. Özel servisler ve taksiler şehirle havalimanı arasındaki ulaşımı sağlıyor. Kendi aracınızı kendiniz kullanmak istiyorsanız araç kiralayabilirsiniz.
Erzurum Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Iğdır-Erzurum Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Iğdır-Erzurum uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Iğdır-Erzurum Uçak Bileti Alabilir miyim?
Iğdır-Erzurum uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Iğdır-Erzurum Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Iğdır-Erzurum Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?