Iğdır - Kütahya Uçak Bileti
Iğdır Şehir Rehberi

Paleolitik Çağ’a kadar uzanan bir geçmişi olan Iğdır topraklarından milattan önce Urartular, Assurlular, Kimmer ve İskitler geçti. Sonraki yüzyıllarda Pers, Makedon, Seleukos ve Roma egemenliği altına giren bölgeyi milattan sonra 7. yüzyılda Araplar işgal etti. Araplar ve Doğu Roma İmpatatorluğu arasında bir süre gidip gelen topraklara 1064’te Selçuklular el koydu. 13. yüzyıla gelindiğinde etkin olan Moğol istilasına uğrayan bölge, 1514’te Osmanlı İmparatorluğu topraklarına katıldı. Tarihi İpek Yolu’nun da geçtiği topraklara Iğdır uçak biletinizle yaklaşın.
İl merkezindeki Şehit Türkler Anıtı ve Müzesi, leylekler kenti olarak da bilinen Iğdır’ı temsil eden Leylek Heykeli, günde 60 ton tuz çıkarılan Tuz Mağaraları, Köroğlu’nun gözetleme kulesi olarak kullandığı Köroğlu Kalesi, tarihi önemi olan Koçbaşı Mezar Taşları, dünyanın en büyük ve derin ikinci krateri olan Meteor Çukuru, Hacı İbrahim Gökdek adına yaptırılan Gökdekli Kümbeti, Yakup Vadisi’nde bulunan Ahura Harabeleri, 12. yüzyılda inşa edilen Harman Döven Kervansarayı, dünyanın ilk fuarının burada yapıldığı söylentisi olan Karakale Harabesi, Asma Köyü Camii, Aralık Ortaköy Camii, Çakırtaş Kul Yusuf Kümbeti ve Aliköçek Çayı Köprüsü’nü gezilecek yerler gezi notlarınız arasına yazın. Iğdır uçak bileti ile bir şehrin tarihinde yol alın.
Gatığaşı, Kelecoş, Ayranaşı, Hörre, Süt Hörresi, Sabahaşı, Helise, Perzana, Taş Köfte, Tavuk Şorva, Tandır Şiş, Ekşili, İşkembe Kavurma, Cızdık, Paça, Bozbaş, Yağ Şorvası, Etli Sarma, Cılvır, Salmanca, Omacaşı, Ekşili Pilav, Kuru Üzümlü Pilav, Keklik Etli Lepeli Pilav, Sütlü Pilav, Börülceli Bulgur, Evelikli Bulgur, Tereyağlı Erişte, Tapan, Fetir, Kuymak, Omaç Helvası, Kavut ve Kaysafa Iğdırlılar’ın misafirlerine ikram ettiği yemeklerden…
Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı
Şehir merkezine 16 km uzakta olan Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı’nda yalnızca iç hat uçuşlar var. VIP Salonu ise konuklarının hizmetinde. Kent ile havalimanı arası ulaşımı kolaylaştırmak için otobüs, minibüs ve taksiler çalışıyor.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Kütahya Şehir Rehberi

Kütahya'nın antik çağlardaki adı Kotiaeon, Cotiaeum ve Koti idi. Şehre ilk yerleşen Frigler’in ardından Kimmeler bölgeye gelerek toprakları ele geçirdi. Lidya Kralı Alyattes’in önderliğinde Lidyalılar kenti fethetti. Persler, Makedonlar ve Romalılar daha sonra bölgenin sahibi oldu. 1078’de Anadolu Selçuklular’ı bölgeyi Türk topraklarına kattı. Kütahya uçak bileti sizi tarihle birlikte gelişen bir şehre uçuracak.
Osmanlı Dönemi’nde Sancak Merkezi olan Kütahya, Fatih Sultan Mehmet zamanında Anadolu Beylerbeyliği’nin merkezi oldu. Osmanlı Dönemi çeşitli isyan ve ayaklanmalara sahne olan Kütahya, 1921’de Yunan Ordusu’nun işgaline uğradı. Şehir 1922’ye kadar işgal altında kaldı. 1923’te ise vilayet haline geldi. Geleneklerini sürdürmeye devam eden ve porselenleriyle ünlü şehre Kütahya uçak bileti yardımıyla ulaşabileceksiniz.
Dünya üzerinde sadece Kütahya’da bulunan ağaçlarıyla Domaniç Ebe Çamlığı Kent Ormanı, “ikinci Efes” olarak tanımlanan Aizanoi Antik Kenti, bir zamanlar Frigyalılar’ın yaşadığı Frig Vadisi, surlarını 5. yüzyılda Bizanslılar’ın inşa ettiği ve çeşitli dönemlerde ekler yapılan Kütahya Kalesi, Mevlevi Kültürü için büyük önemi olan Dönenler Mevlevihanesi, Kurtuluş Savaşı’ndan kalma silah ve fotoğrafların sergilendiği Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Müzesi, Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde hayatını kaybeden askerler için inşa edilen Dumlupınar Şehitliği, dış yüzü seramikle kaplı Kütahya Çinili Camii, 14. yüzyıldan günümüze dek yapılan çini eserlerden örnekler görebileceğiniz Kütahya Çini Müzesi, çeşitli uygarlıkların eserlerini görebileceğiniz Kütahya Arkeoloji Müzesi’ni gezerek şehri yakından tanıyın.
Vücudu hastalıklardan koruduğu söylenen Kızılcık Tarhanası, kalabalık malzemesiyle Sıkıcık Çorbası, bir tür mantı Cimcik, bildiğinizden daha lezzetli Haşhaşlı Gözleme, demir bakımından zengin Ispanaklı Şibit, bol yoğurtla yenilen İlibada Dolması, kuzu etiyle makbul Kütahya Usulü Güveç, küp içinde pişen Kütahya Küp Eti, erik kurusuyla yapılan Hekmane Erik Hoşafı, hem doyurucu hem de leziz Dövmeç, yeşil mercimekli Tosunum Böreği, mercimekli ya da kıymalı Kütahya Sini Mantısı, yapması kolay Yufka Tatlısı, hafif bir tatlı arayanlaraysa Sütlü İncir Tatlısı lezzetli gelecek.
Kütahya Zafer Havalimanı
Kütahya Zafer Havalimanı, Türkiye’nin 4. büyük havalimanı ve havalimanından ululararası uçuşlar da yapılıyor. Otobüs, servis ve taksilerle şehre ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Kütahya Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Iğdır-Kütahya Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Iğdır-Kütahya uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Iğdır-Kütahya Uçak Bileti Alabilir miyim?
Iğdır-Kütahya uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Iğdır-Kütahya Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Iğdır-Kütahya Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?