Kahramanmaraş - Kastamonu Uçak Bileti
Kahramanmaraş Şehir Rehberi

Tekir Vadisi civarındaki Dengel Köyü’nde yapılan araştırmalar yörede insan yerleşiminin Üst Paleolitik Çağ’da başladığı ve Neolitik, Kalkolitik, Eski Tunç Çağları’nda da sürdüğünü gösterdi. Kahramanmaraş’ın merkezinde 2009’da yapılan kazılarda milattan sonra 300-400’e tarihlenen Germanicia Antik Kenti’ne ait mozaikler bulundu. Şehri kuran Hititler’in ardından Asurlular, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Araplar, Selçuklular, Memlüklüler, Dulkadiroğulları ve Osmanlılar bölgenin sahibi oldu. Kahramanmaraş uçak bileti ile tarihin yüzlerinden biriyle tanışın.
Hititler Dönemi’nde adı Markasi olarak geçen şehrin Kurtuluş Savaşı’ndan önceki adı Maraş’tı. Kurtuluş Savaşı’nın ardından İstiklal Madalyası ile ödüllendirildi ve 1973 yılında “Kahraman” ünvanını aldı. Cumhuriyet Dönemi’nde 2012 yılında çıkarılan kanunla büyükşehir olan Kahramanmaraş’ı, Kahramanmaraş uçak biletiniz sayesinde inceleme şansınız olacak.
30.000’den fazla eseri görebileceğiniz Kahramanmaraş Müzesi, Yedi Uyurlar Mağarası’nın çevresine kurulan Ashab-ı Kehf Külliyesi, Dulkadiroğlu Beyliği sırasında 15. yüzyılda yapılan Taş Medrese, tek şerefeli minarisiyle ilgi toplayan Ulu Camii, geç Hititler Dönemi’nde inşa edilen Kahramanmaraş Kalesi, eski çağlarda dinlenme yeri olarak kullanılan Ekinözü İçmeleri, alabalık yiyerek ve bölgede gezinerek güzel bir gün geçirebileceğiniz Tekir Yeşilgöz Mesire Yeri, şehrin her yerinden görülebilen Abdülhamid Han Camii, 16. yüzyıl sonlarında yapıldığı tahmin edilen Kapalı Çarşı, doğal su kaynaklarıyla Tekir Yaylası, Gümüşkaya Mağarası, Savruk Mağarası, Kumaşır Gölü, Kazma Bağları, Fırnız Mesire Yeri, Çokran Şelalesi, Kapıçam Tabiat Parkı, Başkonuş Yaylası, Yavşan Yaylası Tabiat Parkı, Büyük Kızılcık İçmesi, Bulut Deliği Mağarası, Döngel Mağarası, Hurman Kalesi ve Direkli Mağara Kahramanmaraş’a gidilince görülecek yerlerden.
Her Kahramanmaraş sofrasının baş tacı Maraş Tarhanası, lezzeti patlıcanda gizli Maraş Köftesi, kuzu etinin en güzel hali Maraş Tava, meyve kurusu sevenler için Armut Kurusu, tepsi içinde ayrı ayrı pişirilse de lezzetleri ortak Eli Böğründe, Maraş Pilavı adıyla da bilinen Acem Pilavı, ince bulgur ile kıymanın buluşması Kallili Köfte, limon ve yumurtanın terbiye ettiği Maraş Paçası, kış günlerini ısıtan Un Sucuğu, üstüne yoğurt dökülerek sofraya konan Sömelek Köfte, tavuk ciğeriyle de yapılan Ciğerli Bulgur Pilavı, karın doyuran Yoğurtlu Dövme Çorbası, artık tüm dünyanın bildiği Maraş Dondurması karnını doyurmak için gelenlerin hizmetinde.
Kahramanmaraş Havalimanı
Şehir merkezine 5 km uzakta olan Kahramanmaraş Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak için belediye otobüsleri ve taksilerden yararlanabilirsiniz.
Kahramanmaraş Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Kastamonu Şehir Rehberi

Bilinen geçmişi Hititler’le başlayan Kastamonu’yu Frigya ve Lidya Krallıkları da yönetti. Milattan önce 4. yüzyılda Persler’in eline geçen şehri Anadolu’ya hükmeden Büyük İskender kazandı. Makedonlar’dan sonra Pontus ve Roma İmparatorluğu kentin sahibi oldu. Roma İmparatorluğu’nun bölünmesinin ardından Bizanslılar Kastamonu’yu ele geçirdi. Kastamonu uçak bileti ile Anadolu’ya hükmeden medeniyetlerle tanışın.
Şehrin adının “Kastra Komneni” yani “Komnnenlerin Kalesi”nden geldiği söylenir. Türkmenler’in bölgeye gelmesiyle bu isim “Kastamoni” ve “Kastamonu” olarak telavuz edildi. İç Anadolu’daki Moğollarla mücadele edemeyen birçok Türk boyu Kastamonu ve çevresine yerleşti. Şehir Fatih Sultan Mehmet’in 1460 senesinde Candaroğulları Beyliği’ni yenmesiyle Osmanlı topraklarına katıldı. Kurtuluş Savaşı sırasında Kastamonu üzerinden geçen İstiklal Yolu denilen yolla Ankara’ya giyecek, para, cephane ve silah taşındı. Kastamonu uçak biletiyle Kurtuluş Savaşı’nda cepheye en çok askeren gönderen ilimizi keşfedin.
110 metrelik bir tepenin üstüne kurulan Kastamonu Kalesi, Kastamonu’daki en eski kaya mezar Evkaya Mezarları, hakkında rivayetler anlatılan Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri Külliyesi, Kastamonu Osmanlı İmpatorluğu topraklarına katıldıktan sonra inşa edilen ilk anıtsal yapı Nasurullah Camii ve Şadırvanı, 13 metrelik boyuyla hemen dikkat çeken Saat Kulesi, dört katında çeşitli eserler sergilenen Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi, 50 binin üzerinde eser görebileceğiniz Kastamonu Arkeoloji Müzesi, Zımbıllı Tepe Höyüğü adıyla da anılan Pompeiopolis Antik Kenti, günümüzde daha çok otel olarak kullanılan Kastamonu Konakları, benzersiz bitki çeşitliliğiyle Küre Dağı Milli Parkı, kış sporları için kullanılan tesisleriyle Ilgaz Dağı Milli Parkı, güzelliğiyle büyüleyen Gideros Koyu sizin için hazır.
Etli Ekmek, Banduma, Mıklama, Paça, Ala Pilav, Ekşili Pilav, Çekme Helva, Simit Tiridi, Kuyu Kebabı, Oğmaç Çorbası, Köle Hamuru, Cırık Tatlısı ve Üryani Eriği Hoşafı’nı denemeden evinize dönmeyin.
Kastamonu Havalimanı
2013’de açılan Kastamonu Havalimanı şehir merkezinin 13 km güneydoğusunda bulunuyor. Yalnızca iç hatlara açık olan havalimanına ulaşmak için otobüs ve taksiler emirlerinizi bekliyor.
Kastamonu Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Kahramanmaraş-Kastamonu Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Kahramanmaraş-Kastamonu uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Kahramanmaraş-Kastamonu Uçak Bileti Alabilir miyim?
Kahramanmaraş-Kastamonu uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Kahramanmaraş-Kastamonu Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Kahramanmaraş-Kastamonu Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?