Kahramanmaraş - Kütahya Uçak Bileti
Kahramanmaraş Şehir Rehberi

Tekir Vadisi civarındaki Dengel Köyü’nde yapılan araştırmalar yörede insan yerleşiminin Üst Paleolitik Çağ’da başladığı ve Neolitik, Kalkolitik, Eski Tunç Çağları’nda da sürdüğünü gösterdi. Kahramanmaraş’ın merkezinde 2009’da yapılan kazılarda milattan sonra 300-400’e tarihlenen Germanicia Antik Kenti’ne ait mozaikler bulundu. Şehri kuran Hititler’in ardından Asurlular, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Araplar, Selçuklular, Memlüklüler, Dulkadiroğulları ve Osmanlılar bölgenin sahibi oldu. Kahramanmaraş uçak bileti ile tarihin yüzlerinden biriyle tanışın.
Hititler Dönemi’nde adı Markasi olarak geçen şehrin Kurtuluş Savaşı’ndan önceki adı Maraş’tı. Kurtuluş Savaşı’nın ardından İstiklal Madalyası ile ödüllendirildi ve 1973 yılında “Kahraman” ünvanını aldı. Cumhuriyet Dönemi’nde 2012 yılında çıkarılan kanunla büyükşehir olan Kahramanmaraş’ı, Kahramanmaraş uçak biletiniz sayesinde inceleme şansınız olacak.
30.000’den fazla eseri görebileceğiniz Kahramanmaraş Müzesi, Yedi Uyurlar Mağarası’nın çevresine kurulan Ashab-ı Kehf Külliyesi, Dulkadiroğlu Beyliği sırasında 15. yüzyılda yapılan Taş Medrese, tek şerefeli minarisiyle ilgi toplayan Ulu Camii, geç Hititler Dönemi’nde inşa edilen Kahramanmaraş Kalesi, eski çağlarda dinlenme yeri olarak kullanılan Ekinözü İçmeleri, alabalık yiyerek ve bölgede gezinerek güzel bir gün geçirebileceğiniz Tekir Yeşilgöz Mesire Yeri, şehrin her yerinden görülebilen Abdülhamid Han Camii, 16. yüzyıl sonlarında yapıldığı tahmin edilen Kapalı Çarşı, doğal su kaynaklarıyla Tekir Yaylası, Gümüşkaya Mağarası, Savruk Mağarası, Kumaşır Gölü, Kazma Bağları, Fırnız Mesire Yeri, Çokran Şelalesi, Kapıçam Tabiat Parkı, Başkonuş Yaylası, Yavşan Yaylası Tabiat Parkı, Büyük Kızılcık İçmesi, Bulut Deliği Mağarası, Döngel Mağarası, Hurman Kalesi ve Direkli Mağara Kahramanmaraş’a gidilince görülecek yerlerden.
Her Kahramanmaraş sofrasının baş tacı Maraş Tarhanası, lezzeti patlıcanda gizli Maraş Köftesi, kuzu etinin en güzel hali Maraş Tava, meyve kurusu sevenler için Armut Kurusu, tepsi içinde ayrı ayrı pişirilse de lezzetleri ortak Eli Böğründe, Maraş Pilavı adıyla da bilinen Acem Pilavı, ince bulgur ile kıymanın buluşması Kallili Köfte, limon ve yumurtanın terbiye ettiği Maraş Paçası, kış günlerini ısıtan Un Sucuğu, üstüne yoğurt dökülerek sofraya konan Sömelek Köfte, tavuk ciğeriyle de yapılan Ciğerli Bulgur Pilavı, karın doyuran Yoğurtlu Dövme Çorbası, artık tüm dünyanın bildiği Maraş Dondurması karnını doyurmak için gelenlerin hizmetinde.
Kahramanmaraş Havalimanı
Şehir merkezine 5 km uzakta olan Kahramanmaraş Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak için belediye otobüsleri ve taksilerden yararlanabilirsiniz.
Kahramanmaraş Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Kütahya Şehir Rehberi

Kütahya'nın antik çağlardaki adı Kotiaeon, Cotiaeum ve Koti idi. Şehre ilk yerleşen Frigler’in ardından Kimmeler bölgeye gelerek toprakları ele geçirdi. Lidya Kralı Alyattes’in önderliğinde Lidyalılar kenti fethetti. Persler, Makedonlar ve Romalılar daha sonra bölgenin sahibi oldu. 1078’de Anadolu Selçuklular’ı bölgeyi Türk topraklarına kattı. Kütahya uçak bileti sizi tarihle birlikte gelişen bir şehre uçuracak.
Osmanlı Dönemi’nde Sancak Merkezi olan Kütahya, Fatih Sultan Mehmet zamanında Anadolu Beylerbeyliği’nin merkezi oldu. Osmanlı Dönemi çeşitli isyan ve ayaklanmalara sahne olan Kütahya, 1921’de Yunan Ordusu’nun işgaline uğradı. Şehir 1922’ye kadar işgal altında kaldı. 1923’te ise vilayet haline geldi. Geleneklerini sürdürmeye devam eden ve porselenleriyle ünlü şehre Kütahya uçak bileti yardımıyla ulaşabileceksiniz.
Dünya üzerinde sadece Kütahya’da bulunan ağaçlarıyla Domaniç Ebe Çamlığı Kent Ormanı, “ikinci Efes” olarak tanımlanan Aizanoi Antik Kenti, bir zamanlar Frigyalılar’ın yaşadığı Frig Vadisi, surlarını 5. yüzyılda Bizanslılar’ın inşa ettiği ve çeşitli dönemlerde ekler yapılan Kütahya Kalesi, Mevlevi Kültürü için büyük önemi olan Dönenler Mevlevihanesi, Kurtuluş Savaşı’ndan kalma silah ve fotoğrafların sergilendiği Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Müzesi, Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde hayatını kaybeden askerler için inşa edilen Dumlupınar Şehitliği, dış yüzü seramikle kaplı Kütahya Çinili Camii, 14. yüzyıldan günümüze dek yapılan çini eserlerden örnekler görebileceğiniz Kütahya Çini Müzesi, çeşitli uygarlıkların eserlerini görebileceğiniz Kütahya Arkeoloji Müzesi’ni gezerek şehri yakından tanıyın.
Vücudu hastalıklardan koruduğu söylenen Kızılcık Tarhanası, kalabalık malzemesiyle Sıkıcık Çorbası, bir tür mantı Cimcik, bildiğinizden daha lezzetli Haşhaşlı Gözleme, demir bakımından zengin Ispanaklı Şibit, bol yoğurtla yenilen İlibada Dolması, kuzu etiyle makbul Kütahya Usulü Güveç, küp içinde pişen Kütahya Küp Eti, erik kurusuyla yapılan Hekmane Erik Hoşafı, hem doyurucu hem de leziz Dövmeç, yeşil mercimekli Tosunum Böreği, mercimekli ya da kıymalı Kütahya Sini Mantısı, yapması kolay Yufka Tatlısı, hafif bir tatlı arayanlaraysa Sütlü İncir Tatlısı lezzetli gelecek.
Kütahya Zafer Havalimanı
Kütahya Zafer Havalimanı, Türkiye’nin 4. büyük havalimanı ve havalimanından ululararası uçuşlar da yapılıyor. Otobüs, servis ve taksilerle şehre ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Kütahya Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Kahramanmaraş-Kütahya Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Kahramanmaraş-Kütahya uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Kahramanmaraş-Kütahya Uçak Bileti Alabilir miyim?
Kahramanmaraş-Kütahya uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Kahramanmaraş-Kütahya Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Kahramanmaraş-Kütahya Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?