Kahramanmaraş - Mardin Uçak Bileti
Kahramanmaraş Şehir Rehberi

Tekir Vadisi civarındaki Dengel Köyü’nde yapılan araştırmalar yörede insan yerleşiminin Üst Paleolitik Çağ’da başladığı ve Neolitik, Kalkolitik, Eski Tunç Çağları’nda da sürdüğünü gösterdi. Kahramanmaraş’ın merkezinde 2009’da yapılan kazılarda milattan sonra 300-400’e tarihlenen Germanicia Antik Kenti’ne ait mozaikler bulundu. Şehri kuran Hititler’in ardından Asurlular, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Araplar, Selçuklular, Memlüklüler, Dulkadiroğulları ve Osmanlılar bölgenin sahibi oldu. Kahramanmaraş uçak bileti ile tarihin yüzlerinden biriyle tanışın.
Hititler Dönemi’nde adı Markasi olarak geçen şehrin Kurtuluş Savaşı’ndan önceki adı Maraş’tı. Kurtuluş Savaşı’nın ardından İstiklal Madalyası ile ödüllendirildi ve 1973 yılında “Kahraman” ünvanını aldı. Cumhuriyet Dönemi’nde 2012 yılında çıkarılan kanunla büyükşehir olan Kahramanmaraş’ı, Kahramanmaraş uçak biletiniz sayesinde inceleme şansınız olacak.
30.000’den fazla eseri görebileceğiniz Kahramanmaraş Müzesi, Yedi Uyurlar Mağarası’nın çevresine kurulan Ashab-ı Kehf Külliyesi, Dulkadiroğlu Beyliği sırasında 15. yüzyılda yapılan Taş Medrese, tek şerefeli minarisiyle ilgi toplayan Ulu Camii, geç Hititler Dönemi’nde inşa edilen Kahramanmaraş Kalesi, eski çağlarda dinlenme yeri olarak kullanılan Ekinözü İçmeleri, alabalık yiyerek ve bölgede gezinerek güzel bir gün geçirebileceğiniz Tekir Yeşilgöz Mesire Yeri, şehrin her yerinden görülebilen Abdülhamid Han Camii, 16. yüzyıl sonlarında yapıldığı tahmin edilen Kapalı Çarşı, doğal su kaynaklarıyla Tekir Yaylası, Gümüşkaya Mağarası, Savruk Mağarası, Kumaşır Gölü, Kazma Bağları, Fırnız Mesire Yeri, Çokran Şelalesi, Kapıçam Tabiat Parkı, Başkonuş Yaylası, Yavşan Yaylası Tabiat Parkı, Büyük Kızılcık İçmesi, Bulut Deliği Mağarası, Döngel Mağarası, Hurman Kalesi ve Direkli Mağara Kahramanmaraş’a gidilince görülecek yerlerden.
Her Kahramanmaraş sofrasının baş tacı Maraş Tarhanası, lezzeti patlıcanda gizli Maraş Köftesi, kuzu etinin en güzel hali Maraş Tava, meyve kurusu sevenler için Armut Kurusu, tepsi içinde ayrı ayrı pişirilse de lezzetleri ortak Eli Böğründe, Maraş Pilavı adıyla da bilinen Acem Pilavı, ince bulgur ile kıymanın buluşması Kallili Köfte, limon ve yumurtanın terbiye ettiği Maraş Paçası, kış günlerini ısıtan Un Sucuğu, üstüne yoğurt dökülerek sofraya konan Sömelek Köfte, tavuk ciğeriyle de yapılan Ciğerli Bulgur Pilavı, karın doyuran Yoğurtlu Dövme Çorbası, artık tüm dünyanın bildiği Maraş Dondurması karnını doyurmak için gelenlerin hizmetinde.
Kahramanmaraş Havalimanı
Şehir merkezine 5 km uzakta olan Kahramanmaraş Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak için belediye otobüsleri ve taksilerden yararlanabilirsiniz.
Kahramanmaraş Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Mardin Şehir Rehberi

Mardin’in Artuklu Üniversitesi yerleşkesi içinde, Dargeçit ilçesi Ilısu civarında, Derik ilçesindeki Kerküşti Höyük’te, Kemaliye Höyük ve Tilki Tepe Höyükleri’nde, Nuseybin ilçesindeki Girnavaz Höyük’te ve ayrıca ildeki 36 höyükte eski çağlara ait buluntular tespit edildi. Milattan önce 2000 yılı dolaylarında Asur egemenliğinde olan Mardin ve çevresi daha sonra Hitit ve Urartu topraklarına katıldı. Mardin uçak bileti ile çağlar arası yolculuğa çıkın.
Çeşitli medeniyetlerin hakimiyetinden sonra 1517 senesinde Mardin ve çevresi Osmanlı İmparatorluğu sınırlarına katıldı. Yüzlerce yıllık tarihinin en sakin dönemini Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinde yaşayan şehirde 19. yüzyılda karışıklıklar başladı. Osmanlı ile Mısır Hidivliği arasında yaşanan gerginlik Mardin’e de sıçradı ve şehir bir süre isyancıların denetiminde kaldı. Cumhuriyet Dönemi’nde il olan Mardin’i Mardin uçak bileti ile yakından tanıyacaksınız.
“Kartal Yuvası” adıyla da bilinen Mardin Kalesi, Süryaniler tarafından dini merkez ve okul olarak kullanılan Deyrulzafaran Manastırı, Mardin’deki son Artuklu Sultanı Melik Necmettin İsa’nın 1385’te yaptırdığı Zinciriye Medresesi, tarihi 6. yüzyıla kadar giden Mor Behnam (Kırklar) Kilisesi, yapımına 12. yüzyılda başlanan ve 15. yüzyılda tamamlanan Kasımiye Medresesi, Mardin’in en eski camisi Ulu Camii, bir zamanlar Mezopotamya’nın en önemli yerleşim bölgelerinden olan Dara Antik Kenti, çeşitli medeniyetlerin eserlerinin biraraya geldiği Mardin Müzesi, güncel sanat eserleri ile Mardin’i anlatan eserlerin sergilendiği Sabancı Kent Müzesi, Süryaniler’in “İkinci Kudüs” olarak gördüğü Mor Gabriel (Deyrulumur) Manastırı, Osmanlılar’dan kaldığı sanılan Surur Hanı, Süryani Katolik Cemaati’nin ibadethanesi Meryemana Kilisesi ve Patrikhanesi, şehrin kültürünü yansıtan Mardin Evleri ile Mardin turunuzu tamamlayabilirsiniz.
Bir tür işkembe dolması Kibbe, içli köfteye Mardin yorumu İrok, haşlanarak yapılan İkbebet, bir çeşit soğan dolması Soğan Kebabı, pilavla güzel Kaburga Dolması, et yemeye doymayanlara Dobo, çağla mevsiminde pişen Firkiye, baharatların lezzet kattığı Kiliçe, kapalı lahmacun da denilen Sembusek, kuzu etinin yeşil erikle buluşması Alluciye, yumurtayla süslenen Accin, pekmezle güzel Harire Tatlısı, hamur tatlısı Zingil ve bu tatların üstüne son olarak Mardin’in efsane kahvesi Mırra güzel gider!
Mardin Havalimanı
Mardin merkeze 20 km uzaktaki Mardin Havalimanı’ndan yalnızca iç hat uçuşları yapılıyor. Şehir havalimanı arası ulaşım için minibüs ve taksiye binebilir veya araç kiralamayı tercih edebilirsiniz.
Mardin Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Kahramanmaraş-Mardin Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Kahramanmaraş-Mardin uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Kahramanmaraş-Mardin Uçak Bileti Alabilir miyim?
Kahramanmaraş-Mardin uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Kahramanmaraş-Mardin Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Kahramanmaraş-Mardin Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?