Kastamonu - Ağrı Uçak Bileti
Kastamonu Şehir Rehberi

Bilinen geçmişi Hititler’le başlayan Kastamonu’yu Frigya ve Lidya Krallıkları da yönetti. Milattan önce 4. yüzyılda Persler’in eline geçen şehri Anadolu’ya hükmeden Büyük İskender kazandı. Makedonlar’dan sonra Pontus ve Roma İmparatorluğu kentin sahibi oldu. Roma İmparatorluğu’nun bölünmesinin ardından Bizanslılar Kastamonu’yu ele geçirdi. Kastamonu uçak bileti ile Anadolu’ya hükmeden medeniyetlerle tanışın.
Şehrin adının “Kastra Komneni” yani “Komnnenlerin Kalesi”nden geldiği söylenir. Türkmenler’in bölgeye gelmesiyle bu isim “Kastamoni” ve “Kastamonu” olarak telavuz edildi. İç Anadolu’daki Moğollarla mücadele edemeyen birçok Türk boyu Kastamonu ve çevresine yerleşti. Şehir Fatih Sultan Mehmet’in 1460 senesinde Candaroğulları Beyliği’ni yenmesiyle Osmanlı topraklarına katıldı. Kurtuluş Savaşı sırasında Kastamonu üzerinden geçen İstiklal Yolu denilen yolla Ankara’ya giyecek, para, cephane ve silah taşındı. Kastamonu uçak biletiyle Kurtuluş Savaşı’nda cepheye en çok askeren gönderen ilimizi keşfedin.
110 metrelik bir tepenin üstüne kurulan Kastamonu Kalesi, Kastamonu’daki en eski kaya mezar Evkaya Mezarları, hakkında rivayetler anlatılan Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri Külliyesi, Kastamonu Osmanlı İmpatorluğu topraklarına katıldıktan sonra inşa edilen ilk anıtsal yapı Nasurullah Camii ve Şadırvanı, 13 metrelik boyuyla hemen dikkat çeken Saat Kulesi, dört katında çeşitli eserler sergilenen Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi, 50 binin üzerinde eser görebileceğiniz Kastamonu Arkeoloji Müzesi, Zımbıllı Tepe Höyüğü adıyla da anılan Pompeiopolis Antik Kenti, günümüzde daha çok otel olarak kullanılan Kastamonu Konakları, benzersiz bitki çeşitliliğiyle Küre Dağı Milli Parkı, kış sporları için kullanılan tesisleriyle Ilgaz Dağı Milli Parkı, güzelliğiyle büyüleyen Gideros Koyu sizin için hazır.
Etli Ekmek, Banduma, Mıklama, Paça, Ala Pilav, Ekşili Pilav, Çekme Helva, Simit Tiridi, Kuyu Kebabı, Oğmaç Çorbası, Köle Hamuru, Cırık Tatlısı ve Üryani Eriği Hoşafı’nı denemeden evinize dönmeyin.
Kastamonu Havalimanı
2013’de açılan Kastamonu Havalimanı şehir merkezinin 13 km güneydoğusunda bulunuyor. Yalnızca iç hatlara açık olan havalimanına ulaşmak için otobüs ve taksiler emirlerinizi bekliyor.
Kastamonu Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Ağrı Şehir Rehberi

Anadolu’ya geçen Orta Asyalı kavimler için bir geçiş kapısı olan Ağrı’da pek çok medeniyetin izine rastlandı. Fakat bu izlerin sahibi olan uygarlıkların hiçbiri Ağrı’da kalıcı olmadı. Hititler’in ardından bölgeye yerleşen Huriler krallık merkezinden uzak olan Ağrı’yı ellerinde tutmayı başaramadılar. Urartular, Ağrı topraklarına yerleştikten sonra Ağrı çevresindeki medeniyetlere savaş açtı. Çoğunlukla başarılı oldu. Ağrı uçak bileti ile Urartular’ın savaş tarihine göz atın.
Milattan önce 712 yılında Kimmerler Ağrı’da geçici bir hakimiyet kurdu. Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler’in toprakları sahiplenmesinin ardından 1071 yılında Türk boyları Anadolu’ya girdi ve Ağrı’ya yerleşti. Yavuz Sultan Selim’in Osmanlı sınırları içine katmasıyla Ağrı’da yeni bir dönem başladı. Çeşitli adlarla anılan Ağrı’ya batılılar arasında “Ararat” deniliyor. Nuh Tufanı’yla adı Tevrat’ta da geçen Ağrı Dağı ve çevresini keşfetmek için Ağrı uçak biletinizi ayırtın.
Osmanlı mimarisinin belirgin örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı, Urartular’dan izler taşıyan Doğubeyazıt Kalesi, Evliya Çelebi’nin “Sultan Hasan oğlu Ziyaüddin’in yapısıdır” dediği Şoşik Kalesi, Nuh’un gemisinin efsanelere göre durduğu yer olan Nuh’un Tepesi, doğa sporları yapanların ve yayla turizmiyle ilgilenenlerin büyük alaka gösterdiği Ağrı Dağı, Nuh Peygamber’in mezarının olduğu söylentileri olan Üç Kilise, kayalara oyulmuş ibadethane ve tapınaklarıyla Meya Mağarası, Küçük Ağrı Dağı’ndaki Buz Mağarası, Osmanlı türbe mimarisi örneği Hamur Kümbeti Ağrı’ya yolu düşenlerin uğradıkları yerler arasında.
Ağrı’nın en çok bilinen yemeği Abdigör Köftesi, özel bir yöntemle pişirilen Gosteberg Et, sarımsaklı yoğurtla ikram edilen Selekeli (saç kavurma), tedavi amaçlı da kullanılan Alabalık, Türkiye’nin en güzel balı Beyaz Bal, tek bir kaptan yenilmesi makbul olan Haşıl, buğday unuyla hazırlanan Hengel, ev eriştesinin yeşil mercimekle pişirilmiş hali Erişte, kaymağın yağı çıkana kadar ocakta kalan Kuymak, mayalanmış hamurdan yoğrulan Kete, kızgın yağda kızartılan Pişi, tatlı olarak Hasude, bulgurdan yuvarlanan Yalancı Köfte, Ayranaşı, Halise ve Çiriş Ketesi Ağrı’da denenmesi gereken yemeklerden.
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı
Sadece iç hat uçuşların gerçekleştirildiği Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Ağrı şehir merkezine 9 km uzaklıkta. Airport Taksi ve servisler şehir içi ulaşımı kolaylaştırıyor.
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Kastamonu-Ağrı Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Kastamonu-Ağrı uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Kastamonu-Ağrı Uçak Bileti Alabilir miyim?
Kastamonu-Ağrı uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Kastamonu-Ağrı Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Kastamonu-Ağrı Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?