Kayseri - Ağrı Uçak Bileti
Kayseri Şehir Rehberi

Kayseri’nin geçmişi milattan önce 4000 ile milattan sonra 2000’e tarihleniyor. Hititler milattan önce 2000 yıllarında Kayseri’ye 22 km uzaklıktaki Kültepe şehrini kurdu. Kayseri Ovası’nın en büyük şehri ve Anadolu’nun en büyük höyüklerinden olan Kültepe’nin yanındaki Karum’da yapılan kazılarda çivi yazısı ile çeşitli yazılı tabletler bulundu. Kültepe’de milattan önce 4000 yılından Roma Devri sonuna kadar yerleşim görüldü. Kayseri uçak biletiniz sizi Hititler’in dünyasına davet ediyor.
Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptıktan sonra Osmanlı İmparatorluğu topraklarına dahil olan şehir, Cumhuriyet’in ilanı ile başlayan dönemde çok gelişti. 1924 anayasasıyla il olan Kayseri ülkemizde kurulan ilk uçak fabrikası ve demiryolu bağlantısı sayesinde dışa açıldı. Halen gelişmeye devam eden şehre Kayseri uçak bileti ile kolayca ulaşacaksınız.
Roma İmparatorluğu döneminden beri ayakta olan Kayseri Kalesi, Alaeddin Keykubat’ın kızı Prenses Şah Cihan Hatun adına yaptırılan Döner Kümbet, Kayserili Mimar Sinan’ın yaptırdığı Kurşunlu Camii, çeşitli dönem ve medeniyetlerden kalan eserlerin sergilendiği Kayseri Arkeoloji Müzesi, sadece çay içmek için bile olsa uğramanız gereken Hunat Hatun Külliyesi, binası Selçuklular zamanında 1205 yılında inşa edilen Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kayseri ziyareti sırasında kaldığı evden dönüştürülen Kayseri Atatürk Müzesi, uğramışken Soğanlı Köyü’nün el yapımı bez bebeklerinden de alabileceğiniz Soğanlı Harabeleri, Kayseri’nin sembolü olarak da bilinen Erciyes Dağı, Pazartesi hariç her gün ziyaret edebileceğiniz Ali Dağı Yeraltı Şehri, Hititler’in Anadolu’da kurduğu ilk şehir olarak da bilinen Kültepe Ören Yeri, doğa harikası Sultan Sazlığı Milli Parkı, yürüyüş parkuru ve piknik alanlarıyla cennete dönüşen Kapuzbaşı Şelaleri’ni dolaşılacak yerler defterinize not alın.
Bayram tatlısı olarak da bilinen Nevzine Tatlısı, çorba ya da yemek demesi farketmeyen Kurşun Aşı, kıymalı harcıyla makbul Yağlama, kıymanın çemenle karışması Sucuklu Köfte, Kayseri yorumu daha farklı Kayseri Mantısı, yaygın olarak yapılan Ayvalı Tahinli Yaprak Sarması, şerbetli Düğümlü Tatlı, revaniye de benzetilen Yoğurt Tatlısı, sıcak sıcak sunulan Aside, tavuk göğsünün en leziz hali Kayseri Tiridi, malzemesi bol Örgülü Pilav, sotelenmiş tavuk eşliğinde Saray Pilavı, ıspanağa benzeyen Çiriş Yemeği, Develi’nin alameti farikası Cıvıklı, Kayseri Pastırması ile bu lezzet şölenini bitiriyoruz.
Kayseri Havalimanı
Sivil – askeri kategoride ve uluslararası uçuşların yapıldığı Kayseri Havalimanı’nın “Engelsiz Havalimanı Belgesi” de var. Şehrin 5 km uzağındaki havalimanına ulaşmak için otobüs, taksi ve yolcu servislerini kullanabilirsiniz.
Kayseri Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Ağrı Şehir Rehberi

Anadolu’ya geçen Orta Asyalı kavimler için bir geçiş kapısı olan Ağrı’da pek çok medeniyetin izine rastlandı. Fakat bu izlerin sahibi olan uygarlıkların hiçbiri Ağrı’da kalıcı olmadı. Hititler’in ardından bölgeye yerleşen Huriler krallık merkezinden uzak olan Ağrı’yı ellerinde tutmayı başaramadılar. Urartular, Ağrı topraklarına yerleştikten sonra Ağrı çevresindeki medeniyetlere savaş açtı. Çoğunlukla başarılı oldu. Ağrı uçak bileti ile Urartular’ın savaş tarihine göz atın.
Milattan önce 712 yılında Kimmerler Ağrı’da geçici bir hakimiyet kurdu. Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler’in toprakları sahiplenmesinin ardından 1071 yılında Türk boyları Anadolu’ya girdi ve Ağrı’ya yerleşti. Yavuz Sultan Selim’in Osmanlı sınırları içine katmasıyla Ağrı’da yeni bir dönem başladı. Çeşitli adlarla anılan Ağrı’ya batılılar arasında “Ararat” deniliyor. Nuh Tufanı’yla adı Tevrat’ta da geçen Ağrı Dağı ve çevresini keşfetmek için Ağrı uçak biletinizi ayırtın.
Osmanlı mimarisinin belirgin örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı, Urartular’dan izler taşıyan Doğubeyazıt Kalesi, Evliya Çelebi’nin “Sultan Hasan oğlu Ziyaüddin’in yapısıdır” dediği Şoşik Kalesi, Nuh’un gemisinin efsanelere göre durduğu yer olan Nuh’un Tepesi, doğa sporları yapanların ve yayla turizmiyle ilgilenenlerin büyük alaka gösterdiği Ağrı Dağı, Nuh Peygamber’in mezarının olduğu söylentileri olan Üç Kilise, kayalara oyulmuş ibadethane ve tapınaklarıyla Meya Mağarası, Küçük Ağrı Dağı’ndaki Buz Mağarası, Osmanlı türbe mimarisi örneği Hamur Kümbeti Ağrı’ya yolu düşenlerin uğradıkları yerler arasında.
Ağrı’nın en çok bilinen yemeği Abdigör Köftesi, özel bir yöntemle pişirilen Gosteberg Et, sarımsaklı yoğurtla ikram edilen Selekeli (saç kavurma), tedavi amaçlı da kullanılan Alabalık, Türkiye’nin en güzel balı Beyaz Bal, tek bir kaptan yenilmesi makbul olan Haşıl, buğday unuyla hazırlanan Hengel, ev eriştesinin yeşil mercimekle pişirilmiş hali Erişte, kaymağın yağı çıkana kadar ocakta kalan Kuymak, mayalanmış hamurdan yoğrulan Kete, kızgın yağda kızartılan Pişi, tatlı olarak Hasude, bulgurdan yuvarlanan Yalancı Köfte, Ayranaşı, Halise ve Çiriş Ketesi Ağrı’da denenmesi gereken yemeklerden.
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı
Sadece iç hat uçuşların gerçekleştirildiği Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Ağrı şehir merkezine 9 km uzaklıkta. Airport Taksi ve servisler şehir içi ulaşımı kolaylaştırıyor.
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Kayseri-Ağrı Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Kayseri-Ağrı uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Kayseri-Ağrı Uçak Bileti Alabilir miyim?
Kayseri-Ağrı uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Kayseri-Ağrı Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Kayseri-Ağrı Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?