Kayseri - Şırnak Uçak Bileti
Kayseri Şehir Rehberi

Kayseri’nin geçmişi milattan önce 4000 ile milattan sonra 2000’e tarihleniyor. Hititler milattan önce 2000 yıllarında Kayseri’ye 22 km uzaklıktaki Kültepe şehrini kurdu. Kayseri Ovası’nın en büyük şehri ve Anadolu’nun en büyük höyüklerinden olan Kültepe’nin yanındaki Karum’da yapılan kazılarda çivi yazısı ile çeşitli yazılı tabletler bulundu. Kültepe’de milattan önce 4000 yılından Roma Devri sonuna kadar yerleşim görüldü. Kayseri uçak biletiniz sizi Hititler’in dünyasına davet ediyor.
Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptıktan sonra Osmanlı İmparatorluğu topraklarına dahil olan şehir, Cumhuriyet’in ilanı ile başlayan dönemde çok gelişti. 1924 anayasasıyla il olan Kayseri ülkemizde kurulan ilk uçak fabrikası ve demiryolu bağlantısı sayesinde dışa açıldı. Halen gelişmeye devam eden şehre Kayseri uçak bileti ile kolayca ulaşacaksınız.
Roma İmparatorluğu döneminden beri ayakta olan Kayseri Kalesi, Alaeddin Keykubat’ın kızı Prenses Şah Cihan Hatun adına yaptırılan Döner Kümbet, Kayserili Mimar Sinan’ın yaptırdığı Kurşunlu Camii, çeşitli dönem ve medeniyetlerden kalan eserlerin sergilendiği Kayseri Arkeoloji Müzesi, sadece çay içmek için bile olsa uğramanız gereken Hunat Hatun Külliyesi, binası Selçuklular zamanında 1205 yılında inşa edilen Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kayseri ziyareti sırasında kaldığı evden dönüştürülen Kayseri Atatürk Müzesi, uğramışken Soğanlı Köyü’nün el yapımı bez bebeklerinden de alabileceğiniz Soğanlı Harabeleri, Kayseri’nin sembolü olarak da bilinen Erciyes Dağı, Pazartesi hariç her gün ziyaret edebileceğiniz Ali Dağı Yeraltı Şehri, Hititler’in Anadolu’da kurduğu ilk şehir olarak da bilinen Kültepe Ören Yeri, doğa harikası Sultan Sazlığı Milli Parkı, yürüyüş parkuru ve piknik alanlarıyla cennete dönüşen Kapuzbaşı Şelaleri’ni dolaşılacak yerler defterinize not alın.
Bayram tatlısı olarak da bilinen Nevzine Tatlısı, çorba ya da yemek demesi farketmeyen Kurşun Aşı, kıymalı harcıyla makbul Yağlama, kıymanın çemenle karışması Sucuklu Köfte, Kayseri yorumu daha farklı Kayseri Mantısı, yaygın olarak yapılan Ayvalı Tahinli Yaprak Sarması, şerbetli Düğümlü Tatlı, revaniye de benzetilen Yoğurt Tatlısı, sıcak sıcak sunulan Aside, tavuk göğsünün en leziz hali Kayseri Tiridi, malzemesi bol Örgülü Pilav, sotelenmiş tavuk eşliğinde Saray Pilavı, ıspanağa benzeyen Çiriş Yemeği, Develi’nin alameti farikası Cıvıklı, Kayseri Pastırması ile bu lezzet şölenini bitiriyoruz.
Kayseri Havalimanı
Sivil – askeri kategoride ve uluslararası uçuşların yapıldığı Kayseri Havalimanı’nın “Engelsiz Havalimanı Belgesi” de var. Şehrin 5 km uzağındaki havalimanına ulaşmak için otobüs, taksi ve yolcu servislerini kullanabilirsiniz.
Kayseri Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Şırnak Şehir Rehberi

Efsaneye göre Büyük Tufan’ın ardından Nuh Peygamber’in gemisi Cudi Dağı’nda durdu. Bu nedenle Şırnak’ın insanlığın ikinci beşiği olduğuna dair bir inanış var. Hz. Nuh’a ait olduğu iddia edilen bir türbeyse kanıt olarak sunulmakta. Şırnak isminin “Şehri Nuh”tan geldiği görüşü de yaygın. Şırnak; Guti, Babil, Med, Asur, Pers, Sasani, Emevi, Abbasi, Selçuklular ve Osmanlılar dönemlerinde Cizre'ye bağlı bir yerleşim birimi idi. Şırnak uçak bileti ile efsaneyi yerinde inceleyin.
Milattan önce 4000 yılından kalma Finik Ören Yeri ve Kalesi, çeşitli kabartmalara tanıklık edeceğiniz Finik Kalesi, Dicle Nehri kıyısındaki Bazebde Ören Yeri, Hz. Ömer Dönemi’nde camiye dönüştürülen Cizre Ulu Camii, Hz. Nuh’un mezarı olduğuna inanılan Nuh Peygamber Türbesi, çeşitli medeniyetlerin yazlık yer olarak kullandığı Kasrik Ören Yeri, tuğlalarının renginden dolayı “kırmızı” adını alan Kırmızı Medrese, 15. yüzyıldan kalma Abdaliye Medresesi, efsanelere konu olan Cudi Dağı, Cizre’de doğan ünlü fizikçinin adını alan İsmail Ebul-iz El Cezeri Müzesi, Selçuklular’dan kaldığı düşünülen Nuh Nebi Camii ve Medresesi, Süryani ailelere hizmet eden Meryem Ana Kilisesi, hangi medeniyetin yaptığı bilinmeyen Beyaz Köprü, manzarasıyla büyüleyen Kasrık Boğazı, 16. yüzyılda yapıldığı sanılan Kasrik Köprüsü, Cizre yolu üzerindeki Yıkık Han (Hane Grabe); Şırnak uçak biletine sahip olduktan sonra gidebileceğiniz yerler arasında…
Şırnak’ın içli köftesi Kutlık, ana malzemesi yarma buğday olan Serbidev, bakır tencerede pişen Perde Pilavı, kaynatılarak sunulan Kipe, değişik bir tarifle Hekehaşandi, dolmaya Şırnak yorumu Şımşipe, soğuk yenen bir tatlı Bırınzer, üzerine şıra dökülerek servis edilen Fıreydin, et konularak lezzeti artırılan Suryaz, Meyre ve Mahmılatık Şırnak Mutfağı’nın önde gelen yemek ve tatlılarından.
Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı
Cizre’ye 10 km uzakta olan ve 2013’ten beri açık olan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda yalnızca iç hat seferleri yapılıyor. Kara ulaşımı için toplu taşıma araçları ve taksilerden yararlanabilirsiniz.
Şırnak Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Kayseri-Şırnak Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Kayseri-Şırnak uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Kayseri-Şırnak Uçak Bileti Alabilir miyim?
Kayseri-Şırnak uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Kayseri-Şırnak Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Kayseri-Şırnak Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?