Konya - Ağrı Uçak Bileti
Konya Şehir Rehberi

Konya'da yerleşim Prehistorik çağda başladı. Konya’nın merkezindeki Alaeddin Tepesi’nde yapılan kazılarda Prehistorik Çağ, Neolitik Çağ ve Kalkolitik Çağ ile Erken Bronz Çağları’na ait bulgulara rastlandı. Ayrıca Harmancık Mahallesi’nde yer alan Karahöyük ve Konya Ovası üzerinde; en eski ve en gelişmiş Neolitik Devri yerleşim yeri olan Çatalhöyük bulundu. Konya uçak biletinizle Anadolu’yu yakından tanıyın.
Osmanlı İmparatorluğu sınırları içine girene kadar pek çok medeniyete sahne olan Konya’da Roma, Selçuklu ve Karamanoğulları izlerine rastlamak mümkün. Savaşlar sonunda zorunlu göçe zorlanan Müslümanlar tarıma elverişli toprakları nedeniyle Konya’ya yerleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra 1987 yılında çıkan kanunla Konya büyükşehir oldu. Konya uçak bileti sizi Konya tarihinde de yolculuğa çıkaracak.
Hoşgörü felsefesi ile günümüzde de önemini koruyan Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin aynı zamanda türbesi de olan Mevlana Müzesi, Selçuklu Dönemi’nin miraslarından Karatay Medresesi, İlk Çağ yerleşim bölgelerinden günümüzde mesire yeri olarak kullanılan Alaeddin Tepesi, Selçuklu veziri Vezir Sahip Ata Fahreddin Ali’nin inşa ettirdiği İnce Minareli Medrese, 6000 yıllık bir geçmişe sahip Sille Köyü, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan Çatalhöyük, Türk barok tarzıyla 16. yüzyılda yaptırılan Aziziye Camii, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin dostu ve hocası olarak tanınan Şems-i Tebrizi’nin Türbesi, milattan önce 1. yüzyıla tarihlenen Kilistra Antik Kenti, manzarasına doyamayacağınız Yerköprü Şelalesi, Konyalılar’ın serinlemek için gittiği Meram Bağları, ülkenin tuz ihtiyacını büyük ölçüde gideren Tuz Gölü ile Konya gezi programımızı bitiriyoruz.
Özel günlerin yemeği Bamya Çorbası, kuzu etiyle ziyafet sunan Çebiç, el açması yufkayla makbul Su Böreği, Konya’da yapılanının tadının bir başka olduğu söylenen Etli Ekmek, zahmetine değen Fırın Kebabı, iki sac arasında pişen Sacarası, çayın yanında Mevlana Böreği, tavuğun en leziz hali Arabaşı Çorbası, Konya’da da güzel yapılan Höşmerim Tatlısı, bayat ekmekleri lezzete dönüştüren Papara, Konya Mutfağı’nda da karşımıza çıkan Tirit’le Konya Mutfağı’nı kısaca tanımış oluyoruz. Bu lezzetlerle tanışmayı ihmal etmeyin. Afiyet olsun!
Konya Havalimanı
Uluslararası uçuşların sivil ve askeri kategoride gerçekleştiği Konya Havalimanı’na ulaşmak için araba kiralayabilir, otobüs ve taksilerden de yararlanabilirsiniz.
Konya Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Ağrı Şehir Rehberi

Anadolu’ya geçen Orta Asyalı kavimler için bir geçiş kapısı olan Ağrı’da pek çok medeniyetin izine rastlandı. Fakat bu izlerin sahibi olan uygarlıkların hiçbiri Ağrı’da kalıcı olmadı. Hititler’in ardından bölgeye yerleşen Huriler krallık merkezinden uzak olan Ağrı’yı ellerinde tutmayı başaramadılar. Urartular, Ağrı topraklarına yerleştikten sonra Ağrı çevresindeki medeniyetlere savaş açtı. Çoğunlukla başarılı oldu. Ağrı uçak bileti ile Urartular’ın savaş tarihine göz atın.
Milattan önce 712 yılında Kimmerler Ağrı’da geçici bir hakimiyet kurdu. Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler’in toprakları sahiplenmesinin ardından 1071 yılında Türk boyları Anadolu’ya girdi ve Ağrı’ya yerleşti. Yavuz Sultan Selim’in Osmanlı sınırları içine katmasıyla Ağrı’da yeni bir dönem başladı. Çeşitli adlarla anılan Ağrı’ya batılılar arasında “Ararat” deniliyor. Nuh Tufanı’yla adı Tevrat’ta da geçen Ağrı Dağı ve çevresini keşfetmek için Ağrı uçak biletinizi ayırtın.
Osmanlı mimarisinin belirgin örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı, Urartular’dan izler taşıyan Doğubeyazıt Kalesi, Evliya Çelebi’nin “Sultan Hasan oğlu Ziyaüddin’in yapısıdır” dediği Şoşik Kalesi, Nuh’un gemisinin efsanelere göre durduğu yer olan Nuh’un Tepesi, doğa sporları yapanların ve yayla turizmiyle ilgilenenlerin büyük alaka gösterdiği Ağrı Dağı, Nuh Peygamber’in mezarının olduğu söylentileri olan Üç Kilise, kayalara oyulmuş ibadethane ve tapınaklarıyla Meya Mağarası, Küçük Ağrı Dağı’ndaki Buz Mağarası, Osmanlı türbe mimarisi örneği Hamur Kümbeti Ağrı’ya yolu düşenlerin uğradıkları yerler arasında.
Ağrı’nın en çok bilinen yemeği Abdigör Köftesi, özel bir yöntemle pişirilen Gosteberg Et, sarımsaklı yoğurtla ikram edilen Selekeli (saç kavurma), tedavi amaçlı da kullanılan Alabalık, Türkiye’nin en güzel balı Beyaz Bal, tek bir kaptan yenilmesi makbul olan Haşıl, buğday unuyla hazırlanan Hengel, ev eriştesinin yeşil mercimekle pişirilmiş hali Erişte, kaymağın yağı çıkana kadar ocakta kalan Kuymak, mayalanmış hamurdan yoğrulan Kete, kızgın yağda kızartılan Pişi, tatlı olarak Hasude, bulgurdan yuvarlanan Yalancı Köfte, Ayranaşı, Halise ve Çiriş Ketesi Ağrı’da denenmesi gereken yemeklerden.
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı
Sadece iç hat uçuşların gerçekleştirildiği Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Ağrı şehir merkezine 9 km uzaklıkta. Airport Taksi ve servisler şehir içi ulaşımı kolaylaştırıyor.
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Konya-Ağrı Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Konya-Ağrı uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Konya-Ağrı Uçak Bileti Alabilir miyim?
Konya-Ağrı uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Konya-Ağrı Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Konya-Ağrı Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?