Kütahya - Balıkesir Uçak Bileti
Kütahya Şehir Rehberi

Kütahya'nın antik çağlardaki adı Kotiaeon, Cotiaeum ve Koti idi. Şehre ilk yerleşen Frigler’in ardından Kimmeler bölgeye gelerek toprakları ele geçirdi. Lidya Kralı Alyattes’in önderliğinde Lidyalılar kenti fethetti. Persler, Makedonlar ve Romalılar daha sonra bölgenin sahibi oldu. 1078’de Anadolu Selçuklular’ı bölgeyi Türk topraklarına kattı. Kütahya uçak bileti sizi tarihle birlikte gelişen bir şehre uçuracak.
Osmanlı Dönemi’nde Sancak Merkezi olan Kütahya, Fatih Sultan Mehmet zamanında Anadolu Beylerbeyliği’nin merkezi oldu. Osmanlı Dönemi çeşitli isyan ve ayaklanmalara sahne olan Kütahya, 1921’de Yunan Ordusu’nun işgaline uğradı. Şehir 1922’ye kadar işgal altında kaldı. 1923’te ise vilayet haline geldi. Geleneklerini sürdürmeye devam eden ve porselenleriyle ünlü şehre Kütahya uçak bileti yardımıyla ulaşabileceksiniz.
Dünya üzerinde sadece Kütahya’da bulunan ağaçlarıyla Domaniç Ebe Çamlığı Kent Ormanı, “ikinci Efes” olarak tanımlanan Aizanoi Antik Kenti, bir zamanlar Frigyalılar’ın yaşadığı Frig Vadisi, surlarını 5. yüzyılda Bizanslılar’ın inşa ettiği ve çeşitli dönemlerde ekler yapılan Kütahya Kalesi, Mevlevi Kültürü için büyük önemi olan Dönenler Mevlevihanesi, Kurtuluş Savaşı’ndan kalma silah ve fotoğrafların sergilendiği Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Müzesi, Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde hayatını kaybeden askerler için inşa edilen Dumlupınar Şehitliği, dış yüzü seramikle kaplı Kütahya Çinili Camii, 14. yüzyıldan günümüze dek yapılan çini eserlerden örnekler görebileceğiniz Kütahya Çini Müzesi, çeşitli uygarlıkların eserlerini görebileceğiniz Kütahya Arkeoloji Müzesi’ni gezerek şehri yakından tanıyın.
Vücudu hastalıklardan koruduğu söylenen Kızılcık Tarhanası, kalabalık malzemesiyle Sıkıcık Çorbası, bir tür mantı Cimcik, bildiğinizden daha lezzetli Haşhaşlı Gözleme, demir bakımından zengin Ispanaklı Şibit, bol yoğurtla yenilen İlibada Dolması, kuzu etiyle makbul Kütahya Usulü Güveç, küp içinde pişen Kütahya Küp Eti, erik kurusuyla yapılan Hekmane Erik Hoşafı, hem doyurucu hem de leziz Dövmeç, yeşil mercimekli Tosunum Böreği, mercimekli ya da kıymalı Kütahya Sini Mantısı, yapması kolay Yufka Tatlısı, hafif bir tatlı arayanlaraysa Sütlü İncir Tatlısı lezzetli gelecek.
Kütahya Zafer Havalimanı
Kütahya Zafer Havalimanı, Türkiye’nin 4. büyük havalimanı ve havalimanından ululararası uçuşlar da yapılıyor. Otobüs, servis ve taksilerle şehre ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Kütahya Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Balıkesir Şehir Rehberi

Tunç Devri’ne ait kalıntılara rastlanan şehir bilinmeyen eski çağlara ışık oldu. Mizyalılar’ın ardından Hititler’in eline geçen toprakların daha sonraki sahipleri Frigler, Lidyalılar, İranlılar, Makedonyalılar, Bergama Krallığı ve Romalılar oldu. Kalemşah Bey’in oğlu Karesi Bey kendi beyliğini kurarak ele geçirdiği Balıkesir’i beyliğine merkez yaptı. Karesioğulları Çanakkale Boğazı’na kadar tüm bölgeyi ele geçirdi. Osmanlılar’ın egemenliği altına girdikten sonra Balıkesir bir sancak merkezi oldu. Balıkesir uçak bileti sayesinde bir şehrin tarihine tanıklık edin.
Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde fazla hareket yaşamayan Balıkesir ve çevresine 1878 yılında bölgeye gelen muhacırlar yeni köyler kurdu. Kurtuluş Savaşı yıllarında silahlı direniş kararı alan halkla işgal kuvvetleri arasında 13 ay süren bir çatışma oldu. 1920’de işgal edilen Balıkesir 1922’de kurtuldu. Balıkesir uçak bileti sizi kahraman bir halkın topraklarına taşıyacak.
Roma dönemine ait mozaiklerle dolu Antandros Antik Kenti, ciğerleri temizleyen havasıyla Kaz Dağları, bir zamanlar bilim ve kültür merkezi olan Kyzikos Antik Kenti, 20 metre yüksekliğe sahip Balıkesir Saat Kulesi (Koca Saat), bir köprü ile ana karaya bağlanan Cunda Adası, deniz ve akarsuların taşıdığı toprakla oluşan Kapıdağ Yarımadası, Balıkesir’in en büyük camisi Zağnos Paşa Camii ve Külliyesi, bir tepe üstüne kurulan Yıldırım Camii ve Külliyesi, kaplıca sularıyla bilinen Gönen ve Balıkesir Kuvâ-yi Milliye Müzesi şehre gidenlerin yolunu gözlüyor.
Peynir ve irmiğin dansı Höşmerim, oğlak etiyle güveçte yapılan Bigadiç Güveci, tavuk etinin lezzet verdiği Tirit, Manyas Peyniri kullanılan Peynirli Patlıcan, kuzu ciğeriyle pişen Sura, tadına doyulmayan Balıkesir Kaymaklısı, sırrı etinde saklı Balıkesir Mantısı, bir başka çeşit mantı Saçaklı Mantı, nohut güzellemesi Düğün Çorbası, şerbetle yapılan Mafiş Tatlısı, sallama ya da sıyırma da denilen Börülce Ekşilemesi, hafif bir tatlı arayanlar için Zerde, kutu kutu alıp doymayacağınız Bigadiç Helvası, Susurluk’un vazgeçilmezi ayran ve tost Balıkesir sofralarını şenlendiriyor…
Balıkesir’in Havalimanları
Balıkesir Koca Seyit Havalimanı
Edremit ilçesinde 1997 yılında uçuşlara başlayan Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’nda uluslararası seferler yapılıyor. Şehir havalimanı arası ulaşım için taksiler ve toplu taşıma araçları kullanılıyor.
Balıkesir Merkez Havalimanı
Sadece iç seferlere açık olan Balıkesir Merkez Havalimanı’nda sivil – askeri kategoride uçuşlar var. Otobüs ve taksiler şehir havalimanı arası ulaşımı sağlıyor.
Balıkesir Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Kütahya-Balıkesir Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Kütahya-Balıkesir uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Kütahya-Balıkesir Uçak Bileti Alabilir miyim?
Kütahya-Balıkesir uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Kütahya-Balıkesir Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Kütahya-Balıkesir Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?