Kütahya - Denizli Uçak Bileti
Kütahya Şehir Rehberi

Kütahya'nın antik çağlardaki adı Kotiaeon, Cotiaeum ve Koti idi. Şehre ilk yerleşen Frigler’in ardından Kimmeler bölgeye gelerek toprakları ele geçirdi. Lidya Kralı Alyattes’in önderliğinde Lidyalılar kenti fethetti. Persler, Makedonlar ve Romalılar daha sonra bölgenin sahibi oldu. 1078’de Anadolu Selçuklular’ı bölgeyi Türk topraklarına kattı. Kütahya uçak bileti sizi tarihle birlikte gelişen bir şehre uçuracak.
Osmanlı Dönemi’nde Sancak Merkezi olan Kütahya, Fatih Sultan Mehmet zamanında Anadolu Beylerbeyliği’nin merkezi oldu. Osmanlı Dönemi çeşitli isyan ve ayaklanmalara sahne olan Kütahya, 1921’de Yunan Ordusu’nun işgaline uğradı. Şehir 1922’ye kadar işgal altında kaldı. 1923’te ise vilayet haline geldi. Geleneklerini sürdürmeye devam eden ve porselenleriyle ünlü şehre Kütahya uçak bileti yardımıyla ulaşabileceksiniz.
Dünya üzerinde sadece Kütahya’da bulunan ağaçlarıyla Domaniç Ebe Çamlığı Kent Ormanı, “ikinci Efes” olarak tanımlanan Aizanoi Antik Kenti, bir zamanlar Frigyalılar’ın yaşadığı Frig Vadisi, surlarını 5. yüzyılda Bizanslılar’ın inşa ettiği ve çeşitli dönemlerde ekler yapılan Kütahya Kalesi, Mevlevi Kültürü için büyük önemi olan Dönenler Mevlevihanesi, Kurtuluş Savaşı’ndan kalma silah ve fotoğrafların sergilendiği Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Müzesi, Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde hayatını kaybeden askerler için inşa edilen Dumlupınar Şehitliği, dış yüzü seramikle kaplı Kütahya Çinili Camii, 14. yüzyıldan günümüze dek yapılan çini eserlerden örnekler görebileceğiniz Kütahya Çini Müzesi, çeşitli uygarlıkların eserlerini görebileceğiniz Kütahya Arkeoloji Müzesi’ni gezerek şehri yakından tanıyın.
Vücudu hastalıklardan koruduğu söylenen Kızılcık Tarhanası, kalabalık malzemesiyle Sıkıcık Çorbası, bir tür mantı Cimcik, bildiğinizden daha lezzetli Haşhaşlı Gözleme, demir bakımından zengin Ispanaklı Şibit, bol yoğurtla yenilen İlibada Dolması, kuzu etiyle makbul Kütahya Usulü Güveç, küp içinde pişen Kütahya Küp Eti, erik kurusuyla yapılan Hekmane Erik Hoşafı, hem doyurucu hem de leziz Dövmeç, yeşil mercimekli Tosunum Böreği, mercimekli ya da kıymalı Kütahya Sini Mantısı, yapması kolay Yufka Tatlısı, hafif bir tatlı arayanlaraysa Sütlü İncir Tatlısı lezzetli gelecek.
Kütahya Zafer Havalimanı
Kütahya Zafer Havalimanı, Türkiye’nin 4. büyük havalimanı ve havalimanından ululararası uçuşlar da yapılıyor. Otobüs, servis ve taksilerle şehre ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Kütahya Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Denizli Şehir Rehberi

Denizli bölgesinde yerleşimin günümüzden 6000 yıl önce başladığı söylenir. Bilinen ilk yerleşim yerlerini Arzawalılar kurdu. Karanlık Çağ’dan sonraysa Frigler bölgeye yerleşti. Lidyalılar ise Denizli’nin bir sonraki hakimi oldu. Batı Anadolu’nın Romalılar tarafından zapdedilmesiyle Denizli önemli bir yer haline geldi. Roma’nın ikiye ayrılmasından bir süre sonra Denizli Türkler’in eline geçti. Denizli uçak biletiyle farklı medeniyetleri topraklarında ağırlayan şehirde tura çıkın.
Denizli’nin bilinen en eski adı “Ladik” ya da “Lazik” idi. Bu kelime Laodikeia kelimesinden gelmekte. Selçuklu hakimiyeti ile birlikte şehrin bugünkü yerine taşınması neticesinde “Ladik” adının yanında “Toğuzlu” adı da kullanılmaya başladı. “Tonuzlu” veya “Tunuzlu” isminin “Denizli” sekline dönüşmesi XVI. Yüzyılın ikinci yarısına rastlar. 1510 tarihli bir Osmanlı kaydında “Dinuzlu” adı kullanıldı. Kente uğrayan gezginler eserlerinde “Denyzely”, “Denizley”, “Denisli”, “Degnisli”, “Denizli” adlarını kullandı. Böylece şehrin adı bugünkü kullanımına ulaştı. Denizli uçak bileti alırken siz de şehre yeni bir isim verin.
Bir doğa harikası olan Pamukkale, Frigyalılar Dönemi’nde inşa edilen ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne giren Hierapolis Antik Kenti, binlerce bitki ve hayvanı barındıran Honaz Dağı Milli Parkı, çeşitli hastalıklara iyi gelen Karahayıt Kaplıcaları, 1254 yılında Selçuklular tarafından yaptırılan Akhan Kervansarayı, Yeşildere Şelalesi, Keloğlan Mağarası, Hierapolis Arkeoloji Müzesi, Laodikeia Antik Kenti, Tripolis Antik Kenti, Hierapolis Tiyatrosu ve Pamukkale Arkeoloji Müzesi’nin kapısı ziyaretçilere her daim açık.
Denizli Usulü Tarhana Çorbası, Denizli’ye özgü pişirme şekliyle Keşkek, tavşan etiyle yapılan Arabaşı, ana yemek niyetine de yenilebilen Yen Böreği, börülcenin farklı yorumuyla Börülce Böreği, piyaz eşliğinde tadına doyulmayan Kuyu Kebabı, sacda pişirilen Denizli Usulü Katmer, Denizli Usulü Yaprak Sarma, patlıcan yemeklerinin şahı Patlıcanlı Kapama, kuru patlıcan ve bulgurun nefis birleşimiyle Çiğ Dolma tatlarına bakmak isteyenleri bekliyor.
Denizli Çardak Havalimanı
Sivil – askeri kategoride uluslararası uçuşların yapıldığı Denizli Çardak Havalimanı 1991 yılında hizmete açıldı. Otobüs, servis ve taksiler kara ulaşımını kolaylaştırıyor.
Denizli Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Kütahya-Denizli Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Kütahya-Denizli uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Kütahya-Denizli Uçak Bileti Alabilir miyim?
Kütahya-Denizli uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Kütahya-Denizli Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Kütahya-Denizli Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?