Kütahya - Erzincan Uçak Bileti
Kütahya Şehir Rehberi

Kütahya'nın antik çağlardaki adı Kotiaeon, Cotiaeum ve Koti idi. Şehre ilk yerleşen Frigler’in ardından Kimmeler bölgeye gelerek toprakları ele geçirdi. Lidya Kralı Alyattes’in önderliğinde Lidyalılar kenti fethetti. Persler, Makedonlar ve Romalılar daha sonra bölgenin sahibi oldu. 1078’de Anadolu Selçuklular’ı bölgeyi Türk topraklarına kattı. Kütahya uçak bileti sizi tarihle birlikte gelişen bir şehre uçuracak.
Osmanlı Dönemi’nde Sancak Merkezi olan Kütahya, Fatih Sultan Mehmet zamanında Anadolu Beylerbeyliği’nin merkezi oldu. Osmanlı Dönemi çeşitli isyan ve ayaklanmalara sahne olan Kütahya, 1921’de Yunan Ordusu’nun işgaline uğradı. Şehir 1922’ye kadar işgal altında kaldı. 1923’te ise vilayet haline geldi. Geleneklerini sürdürmeye devam eden ve porselenleriyle ünlü şehre Kütahya uçak bileti yardımıyla ulaşabileceksiniz.
Dünya üzerinde sadece Kütahya’da bulunan ağaçlarıyla Domaniç Ebe Çamlığı Kent Ormanı, “ikinci Efes” olarak tanımlanan Aizanoi Antik Kenti, bir zamanlar Frigyalılar’ın yaşadığı Frig Vadisi, surlarını 5. yüzyılda Bizanslılar’ın inşa ettiği ve çeşitli dönemlerde ekler yapılan Kütahya Kalesi, Mevlevi Kültürü için büyük önemi olan Dönenler Mevlevihanesi, Kurtuluş Savaşı’ndan kalma silah ve fotoğrafların sergilendiği Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Müzesi, Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde hayatını kaybeden askerler için inşa edilen Dumlupınar Şehitliği, dış yüzü seramikle kaplı Kütahya Çinili Camii, 14. yüzyıldan günümüze dek yapılan çini eserlerden örnekler görebileceğiniz Kütahya Çini Müzesi, çeşitli uygarlıkların eserlerini görebileceğiniz Kütahya Arkeoloji Müzesi’ni gezerek şehri yakından tanıyın.
Vücudu hastalıklardan koruduğu söylenen Kızılcık Tarhanası, kalabalık malzemesiyle Sıkıcık Çorbası, bir tür mantı Cimcik, bildiğinizden daha lezzetli Haşhaşlı Gözleme, demir bakımından zengin Ispanaklı Şibit, bol yoğurtla yenilen İlibada Dolması, kuzu etiyle makbul Kütahya Usulü Güveç, küp içinde pişen Kütahya Küp Eti, erik kurusuyla yapılan Hekmane Erik Hoşafı, hem doyurucu hem de leziz Dövmeç, yeşil mercimekli Tosunum Böreği, mercimekli ya da kıymalı Kütahya Sini Mantısı, yapması kolay Yufka Tatlısı, hafif bir tatlı arayanlaraysa Sütlü İncir Tatlısı lezzetli gelecek.
Kütahya Zafer Havalimanı
Kütahya Zafer Havalimanı, Türkiye’nin 4. büyük havalimanı ve havalimanından ululararası uçuşlar da yapılıyor. Otobüs, servis ve taksilerle şehre ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Kütahya Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Erzincan Şehir Rehberi

Urartular’la tarihi arenada adını ilk kez duyuran Erzincan’dan İpek Yolu’nun da geçmesi şehri zenginleştirdi. Şehrin ticari önemi Hititler, Medler, Persler, Makedonyalılar ve Romalılar tarafından biliniyordu. 7. yüzyılda başlayan Müslüman akınları toprakların Bizanslılar ile Araplar arasında el değiştirip durmasına neden oldu. Türkler’in Anadolu’ya girmesiyle çeşitli beylikler Erzincan’a hakim oldu. Erzincan uçak bileti ile İpek Yolu’nda gezinin.
İlk kez 1401’de Yıldırım Bayezid’in Osmanlı topraklarına kattığı şehir, çeşitli savaşlarla beyliklerin eline geçti. 1514 yılına gelindiğindeyse Yavuz Sultan Selim tarafından savaş yapılmadan Osmanlı İmparatorluğu’na katıldı. I. Dünya Savaşı yıllarında Ruslar’ın Erzincan’a yürümesiyle topraklar yeniden tehlikeye düştü. 1916 yılında Ruslar ve Ermeni çeteler Erzincan’ı işgal etti. Bu işgal Erzincan Mütarekesi’ne kadar sürdü. Bölgeyi Ermeniler’den kurtarmak için Kazım Karabekir ve komutasındaki birlikler Erzincan’a yürüdü ve çatışmayı kazandı. Erzincan uçak bileti ile barışın çok yakıştığı topraklarda birkaç gün geçirin.
Mesire yeri olarak da kullanılan Girlevik Şelalesi, bir çok kuş türünün barındığı Ekşisu, 12. yüzyılda yapıldığı sanılan Mamahatun Kervansarayı, en sağlam Ermeni manastırlarından Abrenk (Vank) Kilisesi ve Dikitleri, fotoğraf çekmek için Kemaliye Evleri, su sporlarının da yapıldığı Karanlık Kanyon, Erzincan – Kemah karayolu üzerindeki Acemoğlu Boğazı, kayak pistlerinden faydalanabileceğiniz Ergan Dağı, Erzincan’ı kuş bakışı görebileceğiniz Esentepe, Mengücük Beyliği döneminden kalma Sultan Melik Türbesi, Urartular’dan miras kalan Altıntepe, yaz aylarında bir başka Yedi Göller, doğallığıyla Otlukbeli Gölü, farklı mimarisiyle dikkat çeken Terzibaba Camii, üzüm aşıkları için Cimin Üzümü Bağları gidilmesi ve havası solunması gereken yerlerden.
Özel günlerde sofraya konulan Kelecoş, hamur ve etin dansı Kemah Tiridi, Erzincan’da bayram sabahları yenilen Keşkek, ceviz ve kayısının nefis karışımı Gasefe, taze ya da kurutulmuş fasulyeden yapılan Kahküllü Pilav, çay saatlerine özel Erzincan Lokumu, tok tuttuğu için Ramazan ayında tercih edilen Erzincan Çorbası, sade veya kıymalı Kete, yeşilliklerle pişirilen Kaygana, bir çeşit salata ya da meze olan Çökelek Piyazı, kaymağın yanına yakışan Sarığı Burma ve son olarak ayvayı birde Ayva Kalyesi olarak deneyin.
Erzincan Havalimanı
1988’den beri askeri ve sivil uçuşların yapıldığı Erzincan Havalimanı yalnızca iç hatlara açık. Erzincan Havalimanı “Engelsiz Havaalanı Kuruluşu Belgesi”ne sahip… Kara ulaşımı otobüs ve taksilerle sağlanıyor.
Erzincan Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Kütahya-Erzincan Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Kütahya-Erzincan uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Kütahya-Erzincan Uçak Bileti Alabilir miyim?
Kütahya-Erzincan uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Kütahya-Erzincan Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Kütahya-Erzincan Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?