Kütahya - Hatay Uçak Bileti
Kütahya Şehir Rehberi

Kütahya'nın antik çağlardaki adı Kotiaeon, Cotiaeum ve Koti idi. Şehre ilk yerleşen Frigler’in ardından Kimmeler bölgeye gelerek toprakları ele geçirdi. Lidya Kralı Alyattes’in önderliğinde Lidyalılar kenti fethetti. Persler, Makedonlar ve Romalılar daha sonra bölgenin sahibi oldu. 1078’de Anadolu Selçuklular’ı bölgeyi Türk topraklarına kattı. Kütahya uçak bileti sizi tarihle birlikte gelişen bir şehre uçuracak.
Osmanlı Dönemi’nde Sancak Merkezi olan Kütahya, Fatih Sultan Mehmet zamanında Anadolu Beylerbeyliği’nin merkezi oldu. Osmanlı Dönemi çeşitli isyan ve ayaklanmalara sahne olan Kütahya, 1921’de Yunan Ordusu’nun işgaline uğradı. Şehir 1922’ye kadar işgal altında kaldı. 1923’te ise vilayet haline geldi. Geleneklerini sürdürmeye devam eden ve porselenleriyle ünlü şehre Kütahya uçak bileti yardımıyla ulaşabileceksiniz.
Dünya üzerinde sadece Kütahya’da bulunan ağaçlarıyla Domaniç Ebe Çamlığı Kent Ormanı, “ikinci Efes” olarak tanımlanan Aizanoi Antik Kenti, bir zamanlar Frigyalılar’ın yaşadığı Frig Vadisi, surlarını 5. yüzyılda Bizanslılar’ın inşa ettiği ve çeşitli dönemlerde ekler yapılan Kütahya Kalesi, Mevlevi Kültürü için büyük önemi olan Dönenler Mevlevihanesi, Kurtuluş Savaşı’ndan kalma silah ve fotoğrafların sergilendiği Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Müzesi, Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde hayatını kaybeden askerler için inşa edilen Dumlupınar Şehitliği, dış yüzü seramikle kaplı Kütahya Çinili Camii, 14. yüzyıldan günümüze dek yapılan çini eserlerden örnekler görebileceğiniz Kütahya Çini Müzesi, çeşitli uygarlıkların eserlerini görebileceğiniz Kütahya Arkeoloji Müzesi’ni gezerek şehri yakından tanıyın.
Vücudu hastalıklardan koruduğu söylenen Kızılcık Tarhanası, kalabalık malzemesiyle Sıkıcık Çorbası, bir tür mantı Cimcik, bildiğinizden daha lezzetli Haşhaşlı Gözleme, demir bakımından zengin Ispanaklı Şibit, bol yoğurtla yenilen İlibada Dolması, kuzu etiyle makbul Kütahya Usulü Güveç, küp içinde pişen Kütahya Küp Eti, erik kurusuyla yapılan Hekmane Erik Hoşafı, hem doyurucu hem de leziz Dövmeç, yeşil mercimekli Tosunum Böreği, mercimekli ya da kıymalı Kütahya Sini Mantısı, yapması kolay Yufka Tatlısı, hafif bir tatlı arayanlaraysa Sütlü İncir Tatlısı lezzetli gelecek.
Kütahya Zafer Havalimanı
Kütahya Zafer Havalimanı, Türkiye’nin 4. büyük havalimanı ve havalimanından ululararası uçuşlar da yapılıyor. Otobüs, servis ve taksilerle şehre ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Kütahya Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Hatay Şehir Rehberi

Türkiye’nin en eski yerleşim yeri olan Hatay’da yapılan arkeolojik çalışmalarda milattan önce 100.000 ile 40.000’li yıllara dayanan bulgulara ulaşıldı. Bölge, Tunç Çağı’ndan itibaren Akat Beyliği’nin ve daha sonra Yamhad Krallığı’nın sınırları arasında kaldı. Milattan önce 17. yüzyıldan sonra Hititler’in ve milattan önce 1490 yılında Mısır’ın hakimiyet alanı içindeydi. Urartular, Asurlular ve Persler bu topraklara hükmeden güçler arasında. Hatay uçak bileti ile Türkiye’nin en eski yerleşim bölgesine yol alın.
Yavuz Sultan Selim’in 1516’da bölgeyi fethetmesiyle Hatay’da Osmanlı Dönemi başladı. İmparatorluğu’n hakimiyeti 1918’e kadar sürdü. 1938 yılında Hatay Meclisi Hatay Cumhuriyeti’ni ilan etti. Bu Cumhuriyet, 29 Haziran 1939’da Hatay Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı bir vilayet olana kadar devam etti. 2012 yılında çıkarılan kanunla Hatay büyükşehir belediyesi oldu. Hatay uçak bileti sayesinde Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı olmayı tercih eden şehre adım atın.
Hikayelere konu olan Habib-i Neccar Camii, Hristiyanlığın ilk mabetlerinden ve hac mekânı olarak kabul edilen St. Pierre Kilisesi, kaya kabartması Haron – Cehennem Kayıkçısı, Hacıkürüş deresine bakan yamaçlarındaki bazı bölümleri ayakta kalan Antakya Surları, zengin mozaik koleksiyonuyla ilgi çeken Hatay Arkeoloji Müzesi, 1852’de padişahın izniyle yapılan Katolik Kilisesi, ibadetlere halen açık olan Antakya Havrası, Mimar Sinan’ın 1574’te yaptığı Sokullu Külliyesi, mimarisi hemen göze çarpan Ortodoks Kilisesi, doğal güzellik Harbiye, Antakya Kalesi, Payas Kalesi, Sarıseki Kalesi, Darb-ı Sak Kalesi, Bakras Kalesi, Koz Kalesi, Kurt Kalesi, Şıvlan Kalesi, İmma Kalesi, Mancınık Kalesi ve Cin Kulesi rotasını Hatay’a doğru çizenleri bekliyor.
Çıtır çıtır kızartılan Oruk, acısızını bulmakta zorlanacağınız İskenderun Döneri, Hatay sofralarının baş tacı Humus, zengin maydanoz katkısıyla Fellah Köftesi, bayat ekmek içinden yapılan Muhammara, Suriyeliler ile Araplar arasında çekişme konusu olan Mütebbel, zengin malzeme listesiyle Şişperek Çorbası, ana yemek olma potansiyeliyle Hettüş Salatası, baharatı bol tutulan Biberli Ekmek, bayramlarda dağıtılan Kömbe, etini seçme işi size kalan Kağıt Kebabı, aç doyuran Zahter Salatası, ıspanakla barışmak için ideal lezzet Ispanaklı Borani, bir çok lezzete malzeme olan Sürk’ü yedikten sonra Hatay Mutfağı’nın en sevileni Künefe ile kapanışı yapmanızı öneririz.
Hatay Havalimanı
Uluslararası Hudut Kapısı olan Hatay Havalimanı 2007’den beri açık… Çevre ile ulaşım servisler yardımıyla yapılıyor.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Kütahya-Hatay Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Kütahya-Hatay uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Kütahya-Hatay Uçak Bileti Alabilir miyim?
Kütahya-Hatay uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Kütahya-Hatay Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Kütahya-Hatay Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?