Kütahya - Şırnak Uçak Bileti
Kütahya Şehir Rehberi

Kütahya'nın antik çağlardaki adı Kotiaeon, Cotiaeum ve Koti idi. Şehre ilk yerleşen Frigler’in ardından Kimmeler bölgeye gelerek toprakları ele geçirdi. Lidya Kralı Alyattes’in önderliğinde Lidyalılar kenti fethetti. Persler, Makedonlar ve Romalılar daha sonra bölgenin sahibi oldu. 1078’de Anadolu Selçuklular’ı bölgeyi Türk topraklarına kattı. Kütahya uçak bileti sizi tarihle birlikte gelişen bir şehre uçuracak.
Osmanlı Dönemi’nde Sancak Merkezi olan Kütahya, Fatih Sultan Mehmet zamanında Anadolu Beylerbeyliği’nin merkezi oldu. Osmanlı Dönemi çeşitli isyan ve ayaklanmalara sahne olan Kütahya, 1921’de Yunan Ordusu’nun işgaline uğradı. Şehir 1922’ye kadar işgal altında kaldı. 1923’te ise vilayet haline geldi. Geleneklerini sürdürmeye devam eden ve porselenleriyle ünlü şehre Kütahya uçak bileti yardımıyla ulaşabileceksiniz.
Dünya üzerinde sadece Kütahya’da bulunan ağaçlarıyla Domaniç Ebe Çamlığı Kent Ormanı, “ikinci Efes” olarak tanımlanan Aizanoi Antik Kenti, bir zamanlar Frigyalılar’ın yaşadığı Frig Vadisi, surlarını 5. yüzyılda Bizanslılar’ın inşa ettiği ve çeşitli dönemlerde ekler yapılan Kütahya Kalesi, Mevlevi Kültürü için büyük önemi olan Dönenler Mevlevihanesi, Kurtuluş Savaşı’ndan kalma silah ve fotoğrafların sergilendiği Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Müzesi, Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde hayatını kaybeden askerler için inşa edilen Dumlupınar Şehitliği, dış yüzü seramikle kaplı Kütahya Çinili Camii, 14. yüzyıldan günümüze dek yapılan çini eserlerden örnekler görebileceğiniz Kütahya Çini Müzesi, çeşitli uygarlıkların eserlerini görebileceğiniz Kütahya Arkeoloji Müzesi’ni gezerek şehri yakından tanıyın.
Vücudu hastalıklardan koruduğu söylenen Kızılcık Tarhanası, kalabalık malzemesiyle Sıkıcık Çorbası, bir tür mantı Cimcik, bildiğinizden daha lezzetli Haşhaşlı Gözleme, demir bakımından zengin Ispanaklı Şibit, bol yoğurtla yenilen İlibada Dolması, kuzu etiyle makbul Kütahya Usulü Güveç, küp içinde pişen Kütahya Küp Eti, erik kurusuyla yapılan Hekmane Erik Hoşafı, hem doyurucu hem de leziz Dövmeç, yeşil mercimekli Tosunum Böreği, mercimekli ya da kıymalı Kütahya Sini Mantısı, yapması kolay Yufka Tatlısı, hafif bir tatlı arayanlaraysa Sütlü İncir Tatlısı lezzetli gelecek.
Kütahya Zafer Havalimanı
Kütahya Zafer Havalimanı, Türkiye’nin 4. büyük havalimanı ve havalimanından ululararası uçuşlar da yapılıyor. Otobüs, servis ve taksilerle şehre ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Kütahya Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Şırnak Şehir Rehberi

Efsaneye göre Büyük Tufan’ın ardından Nuh Peygamber’in gemisi Cudi Dağı’nda durdu. Bu nedenle Şırnak’ın insanlığın ikinci beşiği olduğuna dair bir inanış var. Hz. Nuh’a ait olduğu iddia edilen bir türbeyse kanıt olarak sunulmakta. Şırnak isminin “Şehri Nuh”tan geldiği görüşü de yaygın. Şırnak; Guti, Babil, Med, Asur, Pers, Sasani, Emevi, Abbasi, Selçuklular ve Osmanlılar dönemlerinde Cizre'ye bağlı bir yerleşim birimi idi. Şırnak uçak bileti ile efsaneyi yerinde inceleyin.
Milattan önce 4000 yılından kalma Finik Ören Yeri ve Kalesi, çeşitli kabartmalara tanıklık edeceğiniz Finik Kalesi, Dicle Nehri kıyısındaki Bazebde Ören Yeri, Hz. Ömer Dönemi’nde camiye dönüştürülen Cizre Ulu Camii, Hz. Nuh’un mezarı olduğuna inanılan Nuh Peygamber Türbesi, çeşitli medeniyetlerin yazlık yer olarak kullandığı Kasrik Ören Yeri, tuğlalarının renginden dolayı “kırmızı” adını alan Kırmızı Medrese, 15. yüzyıldan kalma Abdaliye Medresesi, efsanelere konu olan Cudi Dağı, Cizre’de doğan ünlü fizikçinin adını alan İsmail Ebul-iz El Cezeri Müzesi, Selçuklular’dan kaldığı düşünülen Nuh Nebi Camii ve Medresesi, Süryani ailelere hizmet eden Meryem Ana Kilisesi, hangi medeniyetin yaptığı bilinmeyen Beyaz Köprü, manzarasıyla büyüleyen Kasrık Boğazı, 16. yüzyılda yapıldığı sanılan Kasrik Köprüsü, Cizre yolu üzerindeki Yıkık Han (Hane Grabe); Şırnak uçak biletine sahip olduktan sonra gidebileceğiniz yerler arasında…
Şırnak’ın içli köftesi Kutlık, ana malzemesi yarma buğday olan Serbidev, bakır tencerede pişen Perde Pilavı, kaynatılarak sunulan Kipe, değişik bir tarifle Hekehaşandi, dolmaya Şırnak yorumu Şımşipe, soğuk yenen bir tatlı Bırınzer, üzerine şıra dökülerek servis edilen Fıreydin, et konularak lezzeti artırılan Suryaz, Meyre ve Mahmılatık Şırnak Mutfağı’nın önde gelen yemek ve tatlılarından.
Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı
Cizre’ye 10 km uzakta olan ve 2013’ten beri açık olan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda yalnızca iç hat seferleri yapılıyor. Kara ulaşımı için toplu taşıma araçları ve taksilerden yararlanabilirsiniz.
Şırnak Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Kütahya-Şırnak Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Kütahya-Şırnak uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Kütahya-Şırnak Uçak Bileti Alabilir miyim?
Kütahya-Şırnak uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Kütahya-Şırnak Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Kütahya-Şırnak Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?