Kütahya - Sivas Uçak Bileti
Kütahya Şehir Rehberi

Kütahya'nın antik çağlardaki adı Kotiaeon, Cotiaeum ve Koti idi. Şehre ilk yerleşen Frigler’in ardından Kimmeler bölgeye gelerek toprakları ele geçirdi. Lidya Kralı Alyattes’in önderliğinde Lidyalılar kenti fethetti. Persler, Makedonlar ve Romalılar daha sonra bölgenin sahibi oldu. 1078’de Anadolu Selçuklular’ı bölgeyi Türk topraklarına kattı. Kütahya uçak bileti sizi tarihle birlikte gelişen bir şehre uçuracak.
Osmanlı Dönemi’nde Sancak Merkezi olan Kütahya, Fatih Sultan Mehmet zamanında Anadolu Beylerbeyliği’nin merkezi oldu. Osmanlı Dönemi çeşitli isyan ve ayaklanmalara sahne olan Kütahya, 1921’de Yunan Ordusu’nun işgaline uğradı. Şehir 1922’ye kadar işgal altında kaldı. 1923’te ise vilayet haline geldi. Geleneklerini sürdürmeye devam eden ve porselenleriyle ünlü şehre Kütahya uçak bileti yardımıyla ulaşabileceksiniz.
Dünya üzerinde sadece Kütahya’da bulunan ağaçlarıyla Domaniç Ebe Çamlığı Kent Ormanı, “ikinci Efes” olarak tanımlanan Aizanoi Antik Kenti, bir zamanlar Frigyalılar’ın yaşadığı Frig Vadisi, surlarını 5. yüzyılda Bizanslılar’ın inşa ettiği ve çeşitli dönemlerde ekler yapılan Kütahya Kalesi, Mevlevi Kültürü için büyük önemi olan Dönenler Mevlevihanesi, Kurtuluş Savaşı’ndan kalma silah ve fotoğrafların sergilendiği Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Müzesi, Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde hayatını kaybeden askerler için inşa edilen Dumlupınar Şehitliği, dış yüzü seramikle kaplı Kütahya Çinili Camii, 14. yüzyıldan günümüze dek yapılan çini eserlerden örnekler görebileceğiniz Kütahya Çini Müzesi, çeşitli uygarlıkların eserlerini görebileceğiniz Kütahya Arkeoloji Müzesi’ni gezerek şehri yakından tanıyın.
Vücudu hastalıklardan koruduğu söylenen Kızılcık Tarhanası, kalabalık malzemesiyle Sıkıcık Çorbası, bir tür mantı Cimcik, bildiğinizden daha lezzetli Haşhaşlı Gözleme, demir bakımından zengin Ispanaklı Şibit, bol yoğurtla yenilen İlibada Dolması, kuzu etiyle makbul Kütahya Usulü Güveç, küp içinde pişen Kütahya Küp Eti, erik kurusuyla yapılan Hekmane Erik Hoşafı, hem doyurucu hem de leziz Dövmeç, yeşil mercimekli Tosunum Böreği, mercimekli ya da kıymalı Kütahya Sini Mantısı, yapması kolay Yufka Tatlısı, hafif bir tatlı arayanlaraysa Sütlü İncir Tatlısı lezzetli gelecek.
Kütahya Zafer Havalimanı
Kütahya Zafer Havalimanı, Türkiye’nin 4. büyük havalimanı ve havalimanından ululararası uçuşlar da yapılıyor. Otobüs, servis ve taksilerle şehre ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Kütahya Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sivas Şehir Rehberi

Antik dönemdeki adı “Sebastia”nın Türkçeleşmesiyle Sivas adını alan şehrin eski adı “saygıdeğer” ve “yüce” anlamlarını taşıyordu. Bu anlamlarsa Augustus’un Yunanca karşılığıydı. Buysa Sebastia adının Roma İmparatoru’nun adından geldiği anlamını taşıyordu. Sivas’ın adıyla ilgili bir başka rivayete göre; Sivas kurulmadan önce şehrin olduğu yerde üç pınar vardı. Pınarlar Tanrı’ya şükür, ana ve babaya minnet ve küçüklere şefkat duygularını ifade ediyordu. Pınarların ismine “Sipas Suyu” denirdi. Zamanla bu pınarların çevresine bir yerleşim yeri kuruldu ve bu yerleşim yerine “Sipas” adı verildi. Diğer bir rivâyete göre ise Sivas ismi eski kavimlerden “Sibasipler”den geliyordu. Sivas uçak bileti ile şehrin isim efsanelerini yerinde dinleyin.
Darüşşifa Mengücekoğlu Ahmet Şah ve eşi Turan Melek’in 1229’da yaptırdığı Divriği Ulu Camii, şifahane olması amacıyla 1217’de inşa ettirilen Şifaiye Medresesi (Sivas Darüşşifası), Anadolu’nun simetrisi en düzgün olan medresesi Buruciye Medresesi, Anadolu’nun en yüksek taç kapısına sahip olan Çifte Minareli Medrese, Anadolu Selçuklu Devleti’nin en önemli miraslarından Gök Medrese, dükkanlarında gezinebileceğiniz Taşhan, Cumhuriyet tarihinde önemli bir yer teşkil eden Sivas Kongre Binası ve Etnografya Müzesi, Kızılırmak üzerinde bulunan Selçuklular’ın 12. yüzyılda yaptırdığı Eğri Köprü, göl tabanını rahatça görebildiğiniz ve güneşin konumuna göre renk değiştiren Gürün Gökpınar Gölü, sedef hastalığına iyi gelen balıklarıyla ünlü Kangal Balıklı Kaplıca, kayıkla gezebileceğiniz ya da dalış sporları yapabileceğiniz Tödürge Gölü, kaynak sularıyla beslenen Hafik Gölü’nü gezebilmek için Sivas uçak biletinizi cebinize koymalısınız.
Ev yapımı erişteyle güzel Kesme Aşı, ayranla tatlanan Baviko, özel günlerin tatlısı Kelle Tatlısı, Gömme adıyla da bilinen Sirok, Salata Dolması’nın en önemli malzemesi Salata Kurutması, Tokat Badı’yla karıştırılan cevizsiz Mercimek Badı, her yemeğe yakışan Pezik Turşusu, zahmetine değen Peskütan Çorbası, bol yağla hazırlanan Sivas Katmeri, patatesli ya da kızmalı Hingel, hamurun yoğurtla kaynaşması Sübüra, mayayla yapılan Sivas Ketesi, Sivas yorumunda köfte üzerine yoğurt dökülerek yenilen İçli Köfte, kuzu etinin tat kattığı Divriği Pilavı, sebze ağırlıklı Sivas Kebabı, baharatsız yoğrulan Sivas Köftesi denenmeye hazır...
Sivas Nuri Demirağ Havalimanı
1990 yılından beri sivil taşımacılık da yapan Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndaki VIP Terminali’nden yalnızca siyasetçiler, bürokratlar ve işadamları yararlanıyor. 22 km uzaktaki şehir merkezine ulaşmak için yolcu servisleri, otobüs, taksi ve araç kiralama hizmetlerini kullanabilirsiniz.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Kütahya-Sivas Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Kütahya-Sivas uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Kütahya-Sivas Uçak Bileti Alabilir miyim?
Kütahya-Sivas uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Kütahya-Sivas Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Kütahya-Sivas Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?