Manama - Ağrı Uçak Bileti
Manama Şehir Rehberi

Manama, petrol ticaretinden elde ettiği gelirler sayesinde modernleşebilmektedir. Orta Doğu içerisinde en çok merak edilen topraklardandır. Dünyanın dört yanından turistlerin ilgisini çekmeye devam etmektedir. Antik dönemleri Dilmun kültürü ile birlikte geçirmiş olan bu topraklarda kültürel çeşitlilikler de göze çarpar.
Portekiz ve Pars egemenliği altında kendi halinde bir kenti idi. Şimdilerde de konuklarına son derece harika fırsatlar sunmaktadır. Sunduğu fırsatlar ile adından sıkça söz ettirmektedir.
Türkiye üzerinden kente geziler düzenlemek isteyen kişiler vize almak zorunda kalmadan rahatlıkla gezilerini düzenleyebilmektedirler. Kolay bir seyahat imkanı sunması nedeni ile pek çok Türk vatandaşı gezi planlarına bu şehri de eklemektedirler. Manama uçak bileti alımları ile planlar gerçeğe dönüşebilmekte.
Manama Nerede?
Manama en büyük yerleşim yerlerinden biri olma özelliğine sahiptir. Ülkenin ise kuzeydoğusunda konumlanıyor. Küçük bir yarımadada bulunan yerleşim yeri düz ve kurak topraklar üzerinde yükselmektedir.
Bölgede yer alan birçok şehir gibi Manama’da sıcak ççl ikliminden etkilenmektedir. Bu nedenle yıl içerisinde her dönem ziyaret edilebilir bir yapısı bulunuyor. Ancak yaz dönemleri çok sıcak ve kurak geçebildiğinden önerilmemektedir. Yaz dönemlerinde günlük sıcaklıkların 45 derece gibi sayılara ulaştığı gözlemlenmektedir. Yaz aylarında aynı zamanda kum fırtınaları da gözlemlenebiliyor. Bu durumda da gezileri çok daha zorlaştırabilmektedir. Dolayısıyla bu dönemlerde gezi planları yapan kişilerin daha çok kapalı alanlar tercih etmesi gerekmekte. Manama uçak bileti fiyatı takip ederek uygun fiyatlı biletler yakalanabilmektedir. Bu sayede ucuz yolculuklar gerçekleştirilebilmekte.
Kasım nisan ayları Bahreyn’in başkenti olan Manama’da gezi düzenlemek için en uygun dönemler olabilmektedir. Kişiler bu dönemlerde burada muhteşem tatiller gerçekleştirebileceklerdir. Bu dönemler açık hava aktivitelerine izin verecek sıcaklık değerlerine sahip olmaktadır. Ancak bu dönemler kış ayları olduğundan dolayı az da olsa yağmur yağabilmektedir.
Manama’ya Nasıl Gidilir?
Manama yolculuğu yapacak olan kişiler nasıl gideceklerini merak etmektedirler. Manama’ya gidebilmek için en uygun olacak yol havayoludur. Türkiye üzerinden gerçekleştirilen direkt uçuşlar ile birlikte kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilir. İki şehir arası ulaşım süresi ise 2 saat 20 dakika kadar sürebiliyor. Doğrudan uçak seferleri gibi aktarmalı seferler de burada tercih edilebiliyor.
Ucuz Manama uçak bileti fırsatları ile uygun fiyatlı ulaşım mümkün hale gelmektedir. Sunulan fırsatları inceleyebilir ve birkaç dakika içerisinde rezervasyonlar gerçekleştirilebilmektedir.
Manama Gezilecek Yerler Nelerdir?
Uluslararası olarak Bahreyn’in modern yüzünü temsil etmekte olan bu şehirde pek çok gezilecek yer bulunmaktadır. Gezginler burada geçirecekleri vaktin önemli bir kısmını yer alan popüler mekanları gezmekle geçirebilmektedirler.
Yerel kültür ve gündelik yaşama dair pek çok bilgi bu geziler ile birlikte öğrenilebilir.
Al Fateh Camii
Bu cami oldukça büyük bir camidir. Dünyanın en büyük camilerinden biri olma özelliğine sahiptir. 2006 yılı ile birlikte Ulusal Kütüphane’ye ev sahipliği yapmaktadır.
Al Fateh Kordon Boyu
Kentin doğu sahili boyunca yer almakta olan kordondur. Gökdelenler burada enfes bir görünüm sunmaktadır. Bu görüntüyü fotoğraflamak isteyenler ve eşsiz manzara eşliğinde keyif dolu vakitler geçirmek isteyenler başlıca olarak tercih etmektedirler.
Bahreyn Ulusal Müze
Müze 1988 yılında insanlara açılmış olan bir müzedir. Kral Faysal Otoyolu üzerinde konumlanıyor. Kültürel tesiste ülkenin tarihi hakkında detaylı bilgiler edinebilmek mümkün olmaktadır. Aynı zamanda burada harika koleksiyonlar da bulunuyor.
Şehirde yer alan pek çok mekan son derece önem teşkil etmektedir. Şehir içi gezileriyle birlikte yerel halkın kültürel özellikleri ve şehrin tarihi hakkında bilgi edinebilmek mümkün olmaktadır.
Manama Popüler Uçuş Noktaları
Uygunabiletal.com
Ağrı Şehir Rehberi

Anadolu’ya geçen Orta Asyalı kavimler için bir geçiş kapısı olan Ağrı’da pek çok medeniyetin izine rastlandı. Fakat bu izlerin sahibi olan uygarlıkların hiçbiri Ağrı’da kalıcı olmadı. Hititler’in ardından bölgeye yerleşen Huriler krallık merkezinden uzak olan Ağrı’yı ellerinde tutmayı başaramadılar. Urartular, Ağrı topraklarına yerleştikten sonra Ağrı çevresindeki medeniyetlere savaş açtı. Çoğunlukla başarılı oldu. Ağrı uçak bileti ile Urartular’ın savaş tarihine göz atın.
Milattan önce 712 yılında Kimmerler Ağrı’da geçici bir hakimiyet kurdu. Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler’in toprakları sahiplenmesinin ardından 1071 yılında Türk boyları Anadolu’ya girdi ve Ağrı’ya yerleşti. Yavuz Sultan Selim’in Osmanlı sınırları içine katmasıyla Ağrı’da yeni bir dönem başladı. Çeşitli adlarla anılan Ağrı’ya batılılar arasında “Ararat” deniliyor. Nuh Tufanı’yla adı Tevrat’ta da geçen Ağrı Dağı ve çevresini keşfetmek için Ağrı uçak biletinizi ayırtın.
Osmanlı mimarisinin belirgin örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı, Urartular’dan izler taşıyan Doğubeyazıt Kalesi, Evliya Çelebi’nin “Sultan Hasan oğlu Ziyaüddin’in yapısıdır” dediği Şoşik Kalesi, Nuh’un gemisinin efsanelere göre durduğu yer olan Nuh’un Tepesi, doğa sporları yapanların ve yayla turizmiyle ilgilenenlerin büyük alaka gösterdiği Ağrı Dağı, Nuh Peygamber’in mezarının olduğu söylentileri olan Üç Kilise, kayalara oyulmuş ibadethane ve tapınaklarıyla Meya Mağarası, Küçük Ağrı Dağı’ndaki Buz Mağarası, Osmanlı türbe mimarisi örneği Hamur Kümbeti Ağrı’ya yolu düşenlerin uğradıkları yerler arasında.
Ağrı’nın en çok bilinen yemeği Abdigör Köftesi, özel bir yöntemle pişirilen Gosteberg Et, sarımsaklı yoğurtla ikram edilen Selekeli (saç kavurma), tedavi amaçlı da kullanılan Alabalık, Türkiye’nin en güzel balı Beyaz Bal, tek bir kaptan yenilmesi makbul olan Haşıl, buğday unuyla hazırlanan Hengel, ev eriştesinin yeşil mercimekle pişirilmiş hali Erişte, kaymağın yağı çıkana kadar ocakta kalan Kuymak, mayalanmış hamurdan yoğrulan Kete, kızgın yağda kızartılan Pişi, tatlı olarak Hasude, bulgurdan yuvarlanan Yalancı Köfte, Ayranaşı, Halise ve Çiriş Ketesi Ağrı’da denenmesi gereken yemeklerden.
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı
Sadece iç hat uçuşların gerçekleştirildiği Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Ağrı şehir merkezine 9 km uzaklıkta. Airport Taksi ve servisler şehir içi ulaşımı kolaylaştırıyor.
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Manama-Ağrı Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Manama-Ağrı uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Manama-Ağrı Uçak Bileti Alabilir miyim?
Manama-Ağrı uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Manama-Ağrı Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Manama-Ağrı Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?