Manama - Diyarbakır Uçak Bileti
Manama Şehir Rehberi

Manama, petrol ticaretinden elde ettiği gelirler sayesinde modernleşebilmektedir. Orta Doğu içerisinde en çok merak edilen topraklardandır. Dünyanın dört yanından turistlerin ilgisini çekmeye devam etmektedir. Antik dönemleri Dilmun kültürü ile birlikte geçirmiş olan bu topraklarda kültürel çeşitlilikler de göze çarpar.
Portekiz ve Pars egemenliği altında kendi halinde bir kenti idi. Şimdilerde de konuklarına son derece harika fırsatlar sunmaktadır. Sunduğu fırsatlar ile adından sıkça söz ettirmektedir.
Türkiye üzerinden kente geziler düzenlemek isteyen kişiler vize almak zorunda kalmadan rahatlıkla gezilerini düzenleyebilmektedirler. Kolay bir seyahat imkanı sunması nedeni ile pek çok Türk vatandaşı gezi planlarına bu şehri de eklemektedirler. Manama uçak bileti alımları ile planlar gerçeğe dönüşebilmekte.
Manama Nerede?
Manama en büyük yerleşim yerlerinden biri olma özelliğine sahiptir. Ülkenin ise kuzeydoğusunda konumlanıyor. Küçük bir yarımadada bulunan yerleşim yeri düz ve kurak topraklar üzerinde yükselmektedir.
Bölgede yer alan birçok şehir gibi Manama’da sıcak ççl ikliminden etkilenmektedir. Bu nedenle yıl içerisinde her dönem ziyaret edilebilir bir yapısı bulunuyor. Ancak yaz dönemleri çok sıcak ve kurak geçebildiğinden önerilmemektedir. Yaz dönemlerinde günlük sıcaklıkların 45 derece gibi sayılara ulaştığı gözlemlenmektedir. Yaz aylarında aynı zamanda kum fırtınaları da gözlemlenebiliyor. Bu durumda da gezileri çok daha zorlaştırabilmektedir. Dolayısıyla bu dönemlerde gezi planları yapan kişilerin daha çok kapalı alanlar tercih etmesi gerekmekte. Manama uçak bileti fiyatı takip ederek uygun fiyatlı biletler yakalanabilmektedir. Bu sayede ucuz yolculuklar gerçekleştirilebilmekte.
Kasım nisan ayları Bahreyn’in başkenti olan Manama’da gezi düzenlemek için en uygun dönemler olabilmektedir. Kişiler bu dönemlerde burada muhteşem tatiller gerçekleştirebileceklerdir. Bu dönemler açık hava aktivitelerine izin verecek sıcaklık değerlerine sahip olmaktadır. Ancak bu dönemler kış ayları olduğundan dolayı az da olsa yağmur yağabilmektedir.
Manama’ya Nasıl Gidilir?
Manama yolculuğu yapacak olan kişiler nasıl gideceklerini merak etmektedirler. Manama’ya gidebilmek için en uygun olacak yol havayoludur. Türkiye üzerinden gerçekleştirilen direkt uçuşlar ile birlikte kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilir. İki şehir arası ulaşım süresi ise 2 saat 20 dakika kadar sürebiliyor. Doğrudan uçak seferleri gibi aktarmalı seferler de burada tercih edilebiliyor.
Ucuz Manama uçak bileti fırsatları ile uygun fiyatlı ulaşım mümkün hale gelmektedir. Sunulan fırsatları inceleyebilir ve birkaç dakika içerisinde rezervasyonlar gerçekleştirilebilmektedir.
Manama Gezilecek Yerler Nelerdir?
Uluslararası olarak Bahreyn’in modern yüzünü temsil etmekte olan bu şehirde pek çok gezilecek yer bulunmaktadır. Gezginler burada geçirecekleri vaktin önemli bir kısmını yer alan popüler mekanları gezmekle geçirebilmektedirler.
Yerel kültür ve gündelik yaşama dair pek çok bilgi bu geziler ile birlikte öğrenilebilir.
Al Fateh Camii
Bu cami oldukça büyük bir camidir. Dünyanın en büyük camilerinden biri olma özelliğine sahiptir. 2006 yılı ile birlikte Ulusal Kütüphane’ye ev sahipliği yapmaktadır.
Al Fateh Kordon Boyu
Kentin doğu sahili boyunca yer almakta olan kordondur. Gökdelenler burada enfes bir görünüm sunmaktadır. Bu görüntüyü fotoğraflamak isteyenler ve eşsiz manzara eşliğinde keyif dolu vakitler geçirmek isteyenler başlıca olarak tercih etmektedirler.
Bahreyn Ulusal Müze
Müze 1988 yılında insanlara açılmış olan bir müzedir. Kral Faysal Otoyolu üzerinde konumlanıyor. Kültürel tesiste ülkenin tarihi hakkında detaylı bilgiler edinebilmek mümkün olmaktadır. Aynı zamanda burada harika koleksiyonlar da bulunuyor.
Şehirde yer alan pek çok mekan son derece önem teşkil etmektedir. Şehir içi gezileriyle birlikte yerel halkın kültürel özellikleri ve şehrin tarihi hakkında bilgi edinebilmek mümkün olmaktadır.
Manama Popüler Uçuş Noktaları
Uygunabiletal.com
Diyarbakır Şehir Rehberi

Diyarbakır ve çevresindeki mağaralarda yapılan arkeolojik araştırmalarda Yontma Taş ve Mezolitik Devre ait bulgulara rastlandı. Ergani ilçesi yakınlarındaki Çayönü Tepesi kazılarında ise dünyanın en eski köyü bulundu. Diyarbakır’da zamanında Asurlular, Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler, Romalılar, Bizanslılar, Emeviler, Abbasiler, Selçuklular, Moğollar, Akkoyunlular, Safeviler ve Osmanlılar hüküm sürdü. Diyarbakır uçak biletinizle dünyanın en eski köyünü yerinde tanıyın.
Diyarbakır Osmanlılar zamanında doğuya sefer yapan orduların hareket üssü ve kışlağı oldu. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde hastalık, yangın ve sefaletle boğuşan şehir Cumhuriyet Dönemi’nde büyük bir atılım gerçekleştirdi. 1950’lerden sonra şehir yenilendi. Yollar, hastaneler, okullar ve modern yapılarla Diyarbakır’ın çehresi değişti. Kara, hava ve demir yoluyla ülkenin dört bir yanına yakınlaştı. Diyarbakır uçak bileti ile şehrin yeni çehresine göz atın.
Anadolu’nun en eski camilerinden Ulu Camii, Mimar Sinan’ın dehasının ürünü Behram Paşa Camii, Anadolu’nun tek dört ayaklı minare örneği Dört Ayaklı Minare, Anadolu’nun ilk üniversitesi kabul edilen Mesudiye Medresesi, 3. yüzyıldan beri ayakta kalan Meryem Ana Kilisesi, 1934’de Zinciriye Medresesi’nde açılan ve Diyarbakır’ın ilk müzesi olan Arkeoloji Müzesi, şaire ait eşyaların sergilendiği Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, ünlü yazarın bir zamanlar yaşadığı evden dönüştürülen Ziya Gökalp Müzesi, günümüzde otel olarak kullanılan Deliller Hanı, çeşitli dükkanlara ev sahipliği yapan Hasan Paşa Hanı, tarihi Sülüklü Han, dünyada kemeri en geniş olan köprü olan Malabadi Köprüsü ve yaklaşık 9000 yaşındaki surlarıyla Diyarbakır Kalesi’ni görmeden dönmeyin.
Ekşiliğini içindeki sumağa borçlu Meftune, Hıllorik adıyla da tanınan Pıçık, nar taneleriyle renklenen Nardanaşı, kıyma ve bademli Duvaklı Pilav, Mahlepli Diyarbakır Çöreği, iç pilavla doldurulan Kaburga Dolması, kara mercimekle yapılan Serbizer, dolma gibi doldurulan Elma Düzmesi, içmesi leziz Sumak Suyu, Osmanlı Mutfağı’ndan kalma Paluze Tatlısı, türlü yemeğine benzeyen Tırşık, Mumbar Dolması’nın Diyarbakır versiyonu Kibe Mumbar, Mercimek Köftesi’ne benzeyen Habenisk’i afiyetle yedikten sonra Diyarbakır karpuzuna ne dersiniz?
Diyarbakır Havalimanı
1952 yılından beri sivil – askeri kategoride uçuşların yapıldığı Diyarbakır Havalimanı Diyarbakır’dan 10 km uzakta. Havalimanından uluslararası uçmak da mümkün… Havalimanında kara ulaşımı otobüs, servis ve taksiyle gerçekleştiriliyor.
Diyarbakır Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Manama-Diyarbakır Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Manama-Diyarbakır uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Manama-Diyarbakır Uçak Bileti Alabilir miyim?
Manama-Diyarbakır uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Manama-Diyarbakır Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Manama-Diyarbakır Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?