Mardin - Adana Uçak Bileti
Mardin Şehir Rehberi

Mardin’in Artuklu Üniversitesi yerleşkesi içinde, Dargeçit ilçesi Ilısu civarında, Derik ilçesindeki Kerküşti Höyük’te, Kemaliye Höyük ve Tilki Tepe Höyükleri’nde, Nuseybin ilçesindeki Girnavaz Höyük’te ve ayrıca ildeki 36 höyükte eski çağlara ait buluntular tespit edildi. Milattan önce 2000 yılı dolaylarında Asur egemenliğinde olan Mardin ve çevresi daha sonra Hitit ve Urartu topraklarına katıldı. Mardin uçak bileti ile çağlar arası yolculuğa çıkın.
Çeşitli medeniyetlerin hakimiyetinden sonra 1517 senesinde Mardin ve çevresi Osmanlı İmparatorluğu sınırlarına katıldı. Yüzlerce yıllık tarihinin en sakin dönemini Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinde yaşayan şehirde 19. yüzyılda karışıklıklar başladı. Osmanlı ile Mısır Hidivliği arasında yaşanan gerginlik Mardin’e de sıçradı ve şehir bir süre isyancıların denetiminde kaldı. Cumhuriyet Dönemi’nde il olan Mardin’i Mardin uçak bileti ile yakından tanıyacaksınız.
“Kartal Yuvası” adıyla da bilinen Mardin Kalesi, Süryaniler tarafından dini merkez ve okul olarak kullanılan Deyrulzafaran Manastırı, Mardin’deki son Artuklu Sultanı Melik Necmettin İsa’nın 1385’te yaptırdığı Zinciriye Medresesi, tarihi 6. yüzyıla kadar giden Mor Behnam (Kırklar) Kilisesi, yapımına 12. yüzyılda başlanan ve 15. yüzyılda tamamlanan Kasımiye Medresesi, Mardin’in en eski camisi Ulu Camii, bir zamanlar Mezopotamya’nın en önemli yerleşim bölgelerinden olan Dara Antik Kenti, çeşitli medeniyetlerin eserlerinin biraraya geldiği Mardin Müzesi, güncel sanat eserleri ile Mardin’i anlatan eserlerin sergilendiği Sabancı Kent Müzesi, Süryaniler’in “İkinci Kudüs” olarak gördüğü Mor Gabriel (Deyrulumur) Manastırı, Osmanlılar’dan kaldığı sanılan Surur Hanı, Süryani Katolik Cemaati’nin ibadethanesi Meryemana Kilisesi ve Patrikhanesi, şehrin kültürünü yansıtan Mardin Evleri ile Mardin turunuzu tamamlayabilirsiniz.
Bir tür işkembe dolması Kibbe, içli köfteye Mardin yorumu İrok, haşlanarak yapılan İkbebet, bir çeşit soğan dolması Soğan Kebabı, pilavla güzel Kaburga Dolması, et yemeye doymayanlara Dobo, çağla mevsiminde pişen Firkiye, baharatların lezzet kattığı Kiliçe, kapalı lahmacun da denilen Sembusek, kuzu etinin yeşil erikle buluşması Alluciye, yumurtayla süslenen Accin, pekmezle güzel Harire Tatlısı, hamur tatlısı Zingil ve bu tatların üstüne son olarak Mardin’in efsane kahvesi Mırra güzel gider!
Mardin Havalimanı
Mardin merkeze 20 km uzaktaki Mardin Havalimanı’ndan yalnızca iç hat uçuşları yapılıyor. Şehir havalimanı arası ulaşım için minibüs ve taksiye binebilir veya araç kiralamayı tercih edebilirsiniz.
Mardin Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Adana Şehir Rehberi

Yüksek kültürlü medeniyetlerin beşiği olmuş Adana ve çevresindeki bilinen tarih Kitvanza Krallığı ile başlıyor. Daha sonra Hititler’in hakim olduğu bölge Kue Krallığı, Asurlular, Klikya Krallığı, İranlılar, Makedonyalılar, Selokidler, Çukurova Korsanları ve Romalılar tarafından yurt edinilmiş. 1517’de Osmanlı İmparatorluğu’nun bölgedeki hakimiyeti başlamış. Adana uçak bileti ile Osmanlı İmparatorluğu dahil pek çok medeniyete ev sahipliği yapan topraklarda keşfe çıkın.
Hititler’den kalan kitabelerde “Uru Adania” yani “Adana Bölgesi” olarak bahsedilen şehrin adının en az 3640 yıllık bir geçmişi olduğu sanılıyor. 1. Dünya Savaşı Dönemi’nde saldırılara uğrayan Adana ve çevresi, Ankara’da yapılan Türk – Fransız Barış Antlaşması’nın ardından işgalden kurtuldu. Adana’nın kurtuluşu Büyük Saat ile Ulu Camii arasına asılan büyük bir bayrakla kutlandı. Bayrak Adana’nın simgesi haline gelerek her yıl Kurtuluş Günü’nde yeniden asıldı. Adana uçak bileti ile özgürlüğü bayraklarla kutlayan bir halkı ziyaret edin.
Seyhan Nehri üstündeki Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayan Taş Köprü, 16. yüzyılda yapılan Ulu Camii (Ramazanoğulları Camii), aynı anda 28 bin 500 kişinin ibadet edebildiği Sabancı Merkez Camii, Türkiye’nin en büyük parkı olan Adana Merkez Park, üzerinde tekne turu da yapabileceğiniz Seyhan Baraj Gölü, 32 metre uzunluğuyla Türkiye’nin en büyük saati olan Büyük Saat, geleneksel Anadolu kapalı çarşı örneği Tarihi Kazancılar Çarşısı, Adana’nın çevresindeki tarihi kalıntıların sergilendiği Adana Arkeoloji Müzesi, Almanlar yaptığı için “Alman Köprüsü” de denilen Varda Köprüsü, Roma ve Bizans kalıntılarının bulunduğu Anavarza Antik Kenti Adana yolcularına önerilen rotalardan…
Adana’ya ilk kez gidenlere tavsiye edilen; Adana Kebap, bol malzemesiyle doyurucu olan Adana Lahmacun, her yörenin farklı usüllerle yaptığı Analı Kızlı, tabağınızı tekrar tekrar doldurmalarını isteyeceğiniz Mumbar, adı üzerinde kırk kere sarılan Kırkkat, buzlu servisiyle ferahlatan Bici Bici, oturtmaya da benzeyen Sarı Burma, lohusa şerbeti olarak bilinen Kaynar, tadı kremaya benzeyen Misis Ayranı, meyan kökünden yapılan Aşlama, kat kat hamurun içine ceviz konularak yapılan Karakuş Adana lezzetlerini tatmak isteyenlere duyurulur.
Adana Havalimanı
Adana “Şakirpaşa” Havalimanı 1937 yılında açıldığında sadece yurtiçi uçuşlara açıktı. 1956 yılında uluslararası uçuşlar yapılmaya başlandı. Havalimanı şehir arası ulaşım otobüs, servis ve taksilerle sağlanıyor.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Mardin-Adana Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Mardin-Adana uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Mardin-Adana Uçak Bileti Alabilir miyim?
Mardin-Adana uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Mardin-Adana Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Mardin-Adana Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?