Mardin - Balıkesir Uçak Bileti
Mardin Şehir Rehberi

Mardin’in Artuklu Üniversitesi yerleşkesi içinde, Dargeçit ilçesi Ilısu civarında, Derik ilçesindeki Kerküşti Höyük’te, Kemaliye Höyük ve Tilki Tepe Höyükleri’nde, Nuseybin ilçesindeki Girnavaz Höyük’te ve ayrıca ildeki 36 höyükte eski çağlara ait buluntular tespit edildi. Milattan önce 2000 yılı dolaylarında Asur egemenliğinde olan Mardin ve çevresi daha sonra Hitit ve Urartu topraklarına katıldı. Mardin uçak bileti ile çağlar arası yolculuğa çıkın.
Çeşitli medeniyetlerin hakimiyetinden sonra 1517 senesinde Mardin ve çevresi Osmanlı İmparatorluğu sınırlarına katıldı. Yüzlerce yıllık tarihinin en sakin dönemini Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinde yaşayan şehirde 19. yüzyılda karışıklıklar başladı. Osmanlı ile Mısır Hidivliği arasında yaşanan gerginlik Mardin’e de sıçradı ve şehir bir süre isyancıların denetiminde kaldı. Cumhuriyet Dönemi’nde il olan Mardin’i Mardin uçak bileti ile yakından tanıyacaksınız.
“Kartal Yuvası” adıyla da bilinen Mardin Kalesi, Süryaniler tarafından dini merkez ve okul olarak kullanılan Deyrulzafaran Manastırı, Mardin’deki son Artuklu Sultanı Melik Necmettin İsa’nın 1385’te yaptırdığı Zinciriye Medresesi, tarihi 6. yüzyıla kadar giden Mor Behnam (Kırklar) Kilisesi, yapımına 12. yüzyılda başlanan ve 15. yüzyılda tamamlanan Kasımiye Medresesi, Mardin’in en eski camisi Ulu Camii, bir zamanlar Mezopotamya’nın en önemli yerleşim bölgelerinden olan Dara Antik Kenti, çeşitli medeniyetlerin eserlerinin biraraya geldiği Mardin Müzesi, güncel sanat eserleri ile Mardin’i anlatan eserlerin sergilendiği Sabancı Kent Müzesi, Süryaniler’in “İkinci Kudüs” olarak gördüğü Mor Gabriel (Deyrulumur) Manastırı, Osmanlılar’dan kaldığı sanılan Surur Hanı, Süryani Katolik Cemaati’nin ibadethanesi Meryemana Kilisesi ve Patrikhanesi, şehrin kültürünü yansıtan Mardin Evleri ile Mardin turunuzu tamamlayabilirsiniz.
Bir tür işkembe dolması Kibbe, içli köfteye Mardin yorumu İrok, haşlanarak yapılan İkbebet, bir çeşit soğan dolması Soğan Kebabı, pilavla güzel Kaburga Dolması, et yemeye doymayanlara Dobo, çağla mevsiminde pişen Firkiye, baharatların lezzet kattığı Kiliçe, kapalı lahmacun da denilen Sembusek, kuzu etinin yeşil erikle buluşması Alluciye, yumurtayla süslenen Accin, pekmezle güzel Harire Tatlısı, hamur tatlısı Zingil ve bu tatların üstüne son olarak Mardin’in efsane kahvesi Mırra güzel gider!
Mardin Havalimanı
Mardin merkeze 20 km uzaktaki Mardin Havalimanı’ndan yalnızca iç hat uçuşları yapılıyor. Şehir havalimanı arası ulaşım için minibüs ve taksiye binebilir veya araç kiralamayı tercih edebilirsiniz.
Mardin Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Balıkesir Şehir Rehberi

Tunç Devri’ne ait kalıntılara rastlanan şehir bilinmeyen eski çağlara ışık oldu. Mizyalılar’ın ardından Hititler’in eline geçen toprakların daha sonraki sahipleri Frigler, Lidyalılar, İranlılar, Makedonyalılar, Bergama Krallığı ve Romalılar oldu. Kalemşah Bey’in oğlu Karesi Bey kendi beyliğini kurarak ele geçirdiği Balıkesir’i beyliğine merkez yaptı. Karesioğulları Çanakkale Boğazı’na kadar tüm bölgeyi ele geçirdi. Osmanlılar’ın egemenliği altına girdikten sonra Balıkesir bir sancak merkezi oldu. Balıkesir uçak bileti sayesinde bir şehrin tarihine tanıklık edin.
Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde fazla hareket yaşamayan Balıkesir ve çevresine 1878 yılında bölgeye gelen muhacırlar yeni köyler kurdu. Kurtuluş Savaşı yıllarında silahlı direniş kararı alan halkla işgal kuvvetleri arasında 13 ay süren bir çatışma oldu. 1920’de işgal edilen Balıkesir 1922’de kurtuldu. Balıkesir uçak bileti sizi kahraman bir halkın topraklarına taşıyacak.
Roma dönemine ait mozaiklerle dolu Antandros Antik Kenti, ciğerleri temizleyen havasıyla Kaz Dağları, bir zamanlar bilim ve kültür merkezi olan Kyzikos Antik Kenti, 20 metre yüksekliğe sahip Balıkesir Saat Kulesi (Koca Saat), bir köprü ile ana karaya bağlanan Cunda Adası, deniz ve akarsuların taşıdığı toprakla oluşan Kapıdağ Yarımadası, Balıkesir’in en büyük camisi Zağnos Paşa Camii ve Külliyesi, bir tepe üstüne kurulan Yıldırım Camii ve Külliyesi, kaplıca sularıyla bilinen Gönen ve Balıkesir Kuvâ-yi Milliye Müzesi şehre gidenlerin yolunu gözlüyor.
Peynir ve irmiğin dansı Höşmerim, oğlak etiyle güveçte yapılan Bigadiç Güveci, tavuk etinin lezzet verdiği Tirit, Manyas Peyniri kullanılan Peynirli Patlıcan, kuzu ciğeriyle pişen Sura, tadına doyulmayan Balıkesir Kaymaklısı, sırrı etinde saklı Balıkesir Mantısı, bir başka çeşit mantı Saçaklı Mantı, nohut güzellemesi Düğün Çorbası, şerbetle yapılan Mafiş Tatlısı, sallama ya da sıyırma da denilen Börülce Ekşilemesi, hafif bir tatlı arayanlar için Zerde, kutu kutu alıp doymayacağınız Bigadiç Helvası, Susurluk’un vazgeçilmezi ayran ve tost Balıkesir sofralarını şenlendiriyor…
Balıkesir’in Havalimanları
Balıkesir Koca Seyit Havalimanı
Edremit ilçesinde 1997 yılında uçuşlara başlayan Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’nda uluslararası seferler yapılıyor. Şehir havalimanı arası ulaşım için taksiler ve toplu taşıma araçları kullanılıyor.
Balıkesir Merkez Havalimanı
Sadece iç seferlere açık olan Balıkesir Merkez Havalimanı’nda sivil – askeri kategoride uçuşlar var. Otobüs ve taksiler şehir havalimanı arası ulaşımı sağlıyor.
Balıkesir Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Mardin-Balıkesir Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Mardin-Balıkesir uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Mardin-Balıkesir Uçak Bileti Alabilir miyim?
Mardin-Balıkesir uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Mardin-Balıkesir Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Mardin-Balıkesir Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?